De Decker en De Peuter winnen het Caruur Ghent Open Darts België nieuws
België nieuws

De Decker en De Peuter winnen het Caruur Ghent Open Darts

De Sporthal HOGENT waar de eerste editie van het Caruur Ghent Open Darts is gehouden is een sportcomplex van 4000m2 op het terrein van de hoge school van Gent. Het complex ligt nabij de snelweg en is daardoor uitermate goed bereikbaar met een ruime parkeergelegenheid. Ondersteund door de giro (Belgische scouting) werden de bezoekers begeleid naar de parkeergelegenheid. Voor de organisatie die bestaat uit drie vrienden (Thomas, Ben, Jochen) een eerste kennismaking met een groots opgezet toernooi. Het team had aan alles gedacht, ruime speelhallen, een mooi en ruim opgezet podium met voldoende zitgelegenheid voor het aanwezige publiek. Bewegwijzering en begeleiding door de Belgische scouting. In de speellocatie was voldoende te eten en te drinken voor de deelnemers en bezoekers. De wedstrijdleiding was in handen van een Nederlands team die veel ervaring hebben met bijvoorbeeld de NDB rankings.

Op zaterdag werd een amateur koppel- en single toernooi gehouden. Het single toernooi viel ten prooi aan Evi Foulon die met 4-0 Kevin Blomme versloeg. Beste Nederlander was Jeffrey Bekema die van Blomme verloor in de halve finale. In de andere halve finale verloor Antwerpenaar Wesley Van de Voorde van de winnaar Evi Foulon.

De winnaar van het single toernooi was ook succesvol tijdens de koppels Foulon speelde samen met Wesley van de Voorde de finale tegen Mike De Decker en Didier De Vuyst. De tandem Decker/Vuyst wisten met 3-0 het toernooi te winnen.

Op zondag het single toernooi wat onderdeel is van de Lowland Darts Tour en waarbij de beste heer 1000 euro mee naar huis neemt. Mike De Decker was op zondag de beste heer, de Decker sloeg de dubbelslag nadat hij zaterdag ook al de koppel titel won was hij ditmaal te sterk in de finale voor Jeroen Caron. Het dames toernooi viel ten prooi aan Patricia De Peuter die met 2-4 een maatje te groot was voor Carine Dessein.

Bij de G-darters staand wist Andrew de Kock te winnen op het podium met 4-0 van Andy Voorter. Het zittend toernooi is gewonnen door Serge Van belle die met 4-1 te sterk was voor Ian De Sweemer.