Home België nieuws De Vos en De Peuter winnen Open Tienen

De Vos en De Peuter winnen Open Tienen

Na de Spring Cup stuurde NDB-penningmeester Rob Rijlaarsdam – er zijn ook sympathieke Nederlanders – ons felicitaties met de opmerking dat we nog veel plezier gingen beleven aan de winnende Spring Cup-ploeg.

Vanzelfsprekend, maar natuurlijk moet er geknokt worden voor elke selectie en is het niet evident dat elke keer dezelfde ploeg uit de bus komt. De mentaliteit van “een voor allen, allen voor een” , die nu heerst, mag dan nog zo interessant zijn, het uiteindelijke team komt er pas via de punten in de ranking.

De roodhemden, allemaal in tenue in Kortenaken, waar zij kort op het podium werden gehuldigd, zijn blijkbaar van dat principe ook overtuigd en regelen dat zelf zo veel mogelijk wel…

Bij de heren speelde de loting niet echt in de kaart van Kim Huybrechts, die broer Ronny – uitstekend bezig – op zijn weg vond en zonder veel moeite uitschakelde. Ronny had daarvoor de rekening gemaakt van Christoff Van De Wal, die daardoor in de ranking wordt bijgebeend door een klein peloton kandidaten voor Turkije.

Vooral Geert De Vos deed een uitstekende zaak. De finalist individueel van de Spring Cup gaf Kim Huybrechts vlot het nakijken in de finale, nadat hij in de halve-finale good old Arnold Paap, bezig aan een comeback, had gelikwideerd. Kim zelf had Sdtefan Deprez moeten kloppen om de finale te halen. Dus drie Springcuppers en Paap in de laatste vier.

Van de Rijck, Michaux en Raets zijn gevestigde waarden, de verrassing kwam van Robin Blockx, net iets te min voor de latere winnaar. Elektronisch al wat bewezen, nu ook vooraan in steel darts.

Bij de dames won Patricia De Peuter haar zoveelste tornooi, maar Bogemans en Dessein, nog in Hongaarse forme, pikten haar toch enkele legs af. Christine De Becker was de vierde dame in de halve-finale.

Brigitte Smets was al vroeg uitgeschakeld, maar behoudt haar tweede plaats in de ranking, waar leider Peggy Van Ballaert niet opdaagde. Maar ook hier is er een hergroepering met Inge Van Genechten als belangrijkste slachtoffer. Inge verloor nipt tegen gewezen internationaal Brigitte Philtjens, die in eigen streek nog eens kwam meedoen.

Voor dit Open Tienen toch heel wat lokale speelsters en spelers, hopelijk komt er op die manier een heropleving in de regio. Met 141 inschrijvingen – maar extra weinig jeugd – ook een voldoende voor de belangstelling. 

UITSLAGEN

DAMES

1/4e finales:
De Peuter – Dierckx 3-0
Bogemans – Beutels 3-2
Dessein – Colmant 3-0
De Becker – Berbist 3-1

1/2e finales:
De Peuter – Bogemans 3-1
Dessein – De Beker 3-0

Finale:
De Peuter – Dessein 4-2

HEREN

1/4e finales :
Paap – Raets 4-0
De Vos Geert – Blockx 4-2
Huybrechts Kim – Michaux 4-2
Deprez – Van de Rijck 4-1

1/2e finales:
De Vos – Paap 4-0
Huybrechts Kim – Deprez 4-2

Finale:
De Vos – Huybrechts Kim 5-2

JEUGD FINALES

Jongens:
Huybrechts Jason – De Freyne Joachim 4-3

Meisjes :
Herman Lena – De Vos Lisa 4-0

Bron en tekst: Raoul Struff (webmaster Belgische Darts Bond)