Home België nieuws Gouden Beker-winnaar Kurt Van de Rijck doet de zaak van zijn leven

Gouden Beker-winnaar Kurt Van de Rijck doet de zaak van zijn leven

Belgische_dartsbond

Met zijn overwinning in de Gouden Beker zondag zorgde Kurt Van de Rijck voor de zaak van zijn leven. Met de zware punten die hij veroverde, en ook wel door afwezigheid of falen van rechtstreekse concurrenten, stelde hij in feite zijn selectie voor de Europa Cup al zeker, veroverde hij een Winmau-ticket en stoomde hij ook door naar de nummer 1-plaats op de ranking. Voor de man van Hot Shots trouwens geen primeur maar toch een tijdje geleden.
 
We zeiden het al, hij werd door de omstandigheden wel een beetje geholpen. Ronny Huybrechts daagde niet op omdat zoon Jason zaterdag was opgenomen in het ziekenhuis en Ronny verkoos daar zijn zondag door te brengen. Kim Huybrechts werd gewipt in de eerste ronde door Dirk Beni, Davyd Venken werd het slachtoffer van Andy Baetens, Geert De Vos en Bruno Raes ontmoetten elkaar in de kwart-finale met verlies voor Bruno. Maar de verdiensten van Kurt kwamen uiteraard ook wel van zijn kant. Een rechtstreekse concurrent als Thierry Michaux werd uitgeschakeld, de volgende tegenstanders waren ook niet min. Zoals de halve finale tegen Geert De Vos en uiteraard ook de finale tegen een verrassende Johnny Van De Voorde. De Waaslander versloeg Tommy Brusselmans in de halve-finale en die had o.a. Robby De Waele, Tony Wakelin, Francis Marcq en Patrick Bulen al op zijn palmares.

In de finale kwam er een beslissende set aan te pas en daarin speelde de druk Van de Rijck een paar keer parten. De tegenstand van Van De Voorde was prima. Dus wel een aantal verrassingen en onverwachte prestaties. Iets minder sensatie bij de dames. Patricia De Peuter won nog maar eens, deze keer in een iets te gemakkelijke finale tegen Nicole Delie, nadat zij ook Brigitte Smets in de halve-finale had teruggewezen. Brigitte deed nochtans daarmee geen slechte zaak, al was dat niet zo drastisch als Van de Rijck bij de heren. Rita De Schrijver hielp door Inge Van Genechten te likwideren, Wendy Beutels sneuvelde tegen Ingrid Nassel.

Bij de jeugd lag het niveau bij de jongens in de finale op een uitstekend peil. Dimtri Van Den Bergh was iets standvastiger dan Bart Dierick, nochtans evenmin te onderschatten. Maar Bart speelde een paar goede legs, Dimitri was constanter. Bij de meisjes deze keer Lena Herman nog eens sterker dan de Bracke-clan, vertegenwoordigd door Sharon. Gelijkopgaande wedstrijd, maar Herman vond beter de uitworpen. En bij de aspiranten – amper twee stuks aanwezig – won Viani Van Den Bergh eens te meer tegen Zyon Raman.

Tweemaal de Peuter en Ronny Huybrechts in koppel
Zaterdag in de koppels zat alles meer in de logische lijn. Met twee titels voor Patricia De Peuter en Ronny Huybrechts. Zeker niet de eerste en vermoedelijk ook niet de laatste keer. In de heren-reeks het Huybrechts-duo nog maar eens aan de winst. Na een hele reeks internationale prestaties in Duitsland e.a. hebben zelfs de buitenlanders respect voor het Antwerpse broederpaar. De tegenstanders waren minder verwacht. Jan Jordaens en Tony Wakelin elimineerden Van de Rijck-Burmenski en zorgden voor stevige tegenstand. Maar kwamen net weer iets tekort.

Met Inge Van Genechten als partner, zat Patricia De Peuter helemaal op rozen bij de dames. Het Brusselse duo Dessein – Frérot werd de tweede finalist. Gemengd dus weer eens voor De Peuter-Ronny Huybrechts, deze keer tegen het Brusselse paar Colmant – Toussaint.

HEREN KOPPEL:
Kwartfinales
Jordaens/Wakelin w.v. Sabbe/Demeulemeester 2-0
Van de Rijck/Burmenski w.v. Martinez/Verbaenen 2-1
Bulen/Hombroeks w.v. Eeckelaert/Beni 2-1
Huybrechts/Huybrechts w.v. Poelmans/Venken 2-0

Halve finales
Jordaens/Wakelin w.v. Van de Rijck/Burmenski 2-1
Huybrechts/Huybrechts w.v. Bulen/Hombroeks 2-0

Finale
Huybrechts/Huybrechts w.v. Jordanes/Wakelin 2-1

DAMES KOPPEL:
Kwartfinales:
Frérot/Dessein w.v. Bogemans/De Becker 2-0
Beutels/Dewaegemaeker w.v. Verhaegen/Smets 2-0
De Peuter/Van Genechten w.v. Paridaens/Colmant 2-0
Delie/Bosch w.v. De Schrijver/Vermeersch 2-0

Halve finales:
Frérot/Dessein w.v. Beutels/Dewaegemaeker 2-0
De Peuter/Van Genechten w.v. Delie/Bosch 2-0

Finale:
De Peuter/Van Genechten w.v. Frérot/Dessein 2-0

GEMENGD KOPPEL:
Kwartfinales:
Landas/Waegemans w.v. Verpoorten/Wellens 2-1
De Peuter/R.Huybrechts w.v. Goossens/Martinez 2-0
De Becker/Gaspari w.v. Van Ballaert/Verbaenen 2-0
Smets/Eeckelaert w.v. Dierckx/Paap 2-0

Halve finales:
De Peuter/R.Huybrechts w.v. Landas/Waegemans 2-0
De Becker/Gaspari w.v. Smets/Eeckelaert 2-0

Finale:
De Peuter/R.Huybrechts w.v. De Becker/Gaspari 2-0

HEREN ENKEL:
Kwartfinales:
Brusselmans Tommy – Famaey Harry 2-0
Van De Voorde Johnny – Bulen Patrick 2-1
Van de Rijck Kurt – Belmans Kevin 2-0
De Vos Geert – Raes Bruno 2-0

Halve finales:
Van de Voorde – Brusselmans 2-0
Van de Rijck – De Vos 2-1

Finale:
Van de Rijck – Van De Voorde 2-1

DAMES ENKEL:
Kwartfinales:
Smets Brigitte – De Schrijver Rita 2-1
De Peuter Patricia – Taeymans Lynn 2-0
Nassel Ingrid – Van Der Auwera Georgette 2-0
Delie Nicole – Van Ballaert Peggy 2-0

Halve finales:
De Peuter – Smets 2-0
Delie – Nassel 2-0

Finale :
De Peuter – Delie 2-0

FINALES JEUGD :
Jongens :
Van Den Bergh Dimitri – Dierick Bart 2-0

Meisjes:
Herman Lena – Bracke Sharon 2-0

Aspiranten:
Van Den Bergh Viani – Raman Zyon 2-0

Tekst: bdbdarts.be