Home België nieuws Patricia De Peuter en Kim Huybrechts winnen Mystic Indoor darts

Patricia De Peuter en Kim Huybrechts winnen Mystic Indoor darts

Geen enorme belangstelling maar wel enkele buitenlandse toppers voor Open Boom. Dus automatisch geen gemakkelijke opdracht – en soms ook wel ongenoegen – bij de Belgische topspelers, die het er uiteindelijk toch propertjes vanaf brachten.

Vooral de overwinning van een super gemotiveerde Patricia De Peuter in de dames-finale tegen Irina Armstrong – rasechte wereldtop – was schitterend. Als Patricia zich meer zou toeleggen op internationale tornooien, stond zij mogelijk ook wel vooraan de in de wereld-ranking. Nochtans had zij het in haar eerste wedstrijd tegen Ann Goossens – 3-2 winst – niet gemakkelijk, maar het tij keerde in de volgende wedstrijden, met een zoveelste overwinning als resultaat.

De uitschakeling van Rilana Erades door Armstrong in een onderling duel van de tweede ronde, maakte het uiteraard wel iets gemakkelijker voor de rest. Ranking-leider Inge Van Genechten ging er op het nippertje uit tegen Wendy Beutels en meteen neemt De Peuter die positie over.

Bij de heren stond Kim Huybrechts sterk te gooien vanaf het begin. Jan van der Rassel was het eerste grote slachtoffer, Jean-Marie Beirnaert en in finale Geert De Vos de volgende.
Kim liet zijn tegenstanders allemaal weinig kans.

Beirnaert scoorde ook een knap parcours: Cocq, Venken en Bruno Raes gingen er uit op weg naar de halve-finale. Maar daar liep Kim Huybrechts in de weg. En deze keer dus niet broer Ronny, die in een vroege fase gevloerd werd door junior Dimitri Van Den Bergh.

Dimitri was dus favoriet voor de juniores-reeks, maar daar lukte het net niet. In de poule was hij wel te sterk voor Jason Huybrechts en daardoor werd het weer haasje-over in de ranking, maar finale-tegenstander Joachim De Freyne haalde het met 4-3 in de eindstrijd.

Bij de meisjes weer een Bracke-finale, deze keer met winst voor Sharon tegen Naomi.

En bij de aspiranten deze keer Coenderaerts sterker dan Raman. Laatstgenoemde Brian neemt binnenkort afscheid van de aspiranten en kan zich dan volledig gaan meten met de juniores, waar een kwartet zich intussen al lijkt af te scheiden.

DE UITSLAGEN

HEREN
1/4e finales:
Beirnaert Jean-Marie – Raes Bruno 4-3
Huybrechts Kim – van der Rassel Jan 4-2
Verbaenen Danny – Smit Marco 4-3
De Vos Geert – Peetermans Johnny 4-1

1/2e finales:
Huybrechts Kim – Beirnaert Jean-Marie 4-0
De Vos Geert – Verbaenen Danny 4-2

Finale:
Huybrechts Kim – De Vos Geert 5-1

 

DAMES:
1/4e finales:
De Peuter Patricia – Verhaegen Dana 3-0
Oversluizen Petra – Peeters Maria 3-1
Armstrong Irina – Bols Miranda 3-0
Beutels Wendy – Bogemans Kimberly 3-1

1/2e finales:
De Peuter Patricia – Oversluizen Petra 3-0
Armstrong Irina – Beutels Wendy 3-0

Finale:
De Peuter Patricia – Armstrong Irina 4-2

 

FINALES JEUGD:
Jongens:
De Freyne Joachim – Van Den Bergh Dimitri 4-3

Meisjes:
Bracke Sharon – Bracke Naomi 4-3

Aspiranten:
Coenderaerts Bryan – Raman Brian 3-2

tekst: Raoul Struyf (webmaster Belgische Darts Bond