Home België nieuws Patricia De Peuter en Ronny Huybrechts de sterkste in Brugge

Patricia De Peuter en Ronny Huybrechts de sterkste in Brugge

Geen verrassende winnaars, want de klassieke namen kwamen weer op de voorgrond. Met een bijna volledige serie Antwerpse overwinningen. Enkel bij de jongens pakten de sinjoren er op het nippertje naast.

Bij de dames toch nog bijna een onverwachte winnares. Brigitte Smets, de laatste tijd geregeld in goede doen, zag het wel zitten met een 3-1 voorsprong tegen De Peuter, maar Patricia stond sterk in haar schoenen en kon de zaken in extremis toch nog rechtzetten. Het trage spel van Smets miste zijn effect niet maar was net niet voldoende voor de overwinning.
Inge Van Genechten, nog altijd nummer één van de ranking, was het slachtoffer van Smets in de halve-finale, De Peuter schakelde o.a. Rita De Schrijver en Christine De Becker uit.

Bij de heren mocht Geert De Vos al verrassend vroeg naar huis, maar streekgenoot Bruno Raes nam de rol over. Raes is opnieuw een vaste waarde aan de Belgische top en hopelijk een welkome versterking voor de nationale ploeg in de toekomst. Bruno wees Harry Famaey en Steve De Buck terug, maar moest het hoofd buigen voor Belgisch kampioen Ronny Huybrechts. Sterk spel van Raes, maar nationaal is Ronny nog altijd dé man.

Kim Huybrechts zorgde voor de uitschakeling van de lokale man Stefaan Deprez maar moest ook passen tegen broer Ronny in de halve-finale. Steve De Buck was deze keer de vertegenwoordiger van de Brusselse delegatie met een derde plaats als resultaat na zijn uitschakeling tegen Bruno Raes.

Zoals gezegd, bijna allemaal Antwerpse overwinningen. Want Brian Raman bij de aspiranten is al een gewoonte geworden, al ligt zijn naaste concurrent Brian Coenderaerts nooit ver onder.
Bij de meisjes moest de Bracke-tweeling het onder elkaar uitmaken Sharon mocht vieren, Shana kon haar ontgoocheling niet verbergen.
Enkel bij de jongens liep het mis. Jason Huybrechts kwam net iets tekort tegen Joachim De Freyne, die overigens ook bij de seniores met een negende plaats goed zijn mannetje had gestaan.

 

DE UITSLAGEN

DAMES :

1/4e finales:
De Becker Christine – Beutels Wendy 3-0
De Peuter Patricia – De Schrijver Rita 3-1
Smets Brigitte – Hayot Mieke 3-2
Van Genechten Inge – Nassel Ingrid 3-2
1/2e finales:
De Peuter – De Becker 3-0
Smets – Van Genechten 3-1
Finale:
De Peuter – Smets 4-3

 

HEREN :

1/4e finales:
Huybrechts Kim – Deprez Stefaan 4-0
Huybrechts Ronny – Vanlerberghe Nico 4-0
Raes Bruno – Famaey Harry 4-2
De Buck Steve – Burmenski Igor 4-1
1/2e finales:
Huybrechts Ronny – Huybrechts Kim 4-1
Raes – De Buck 4-1
Finale:
Huybrechts Ronny – Raes Bruno 5-2

 

FINALES JEUGD :

Jongens: De Freyne Joachim – Huybrechts Jason 4-3
Meisjes: Bracke Sharon – Bracke Shana 4-3
Aspiranten: Raman Brian – Coenderaerts Brian 3-2