Home België nieuws Patricia De Peuter en Sven Wens veroveren Vlaamse titels

Patricia De Peuter en Sven Wens veroveren Vlaamse titels

Veel afwezige subtoppers maar alle echte kandidaten toch wel aanwezig in zaal Kielpark voor de toekenning van de Vlaamse titels 2010. Bij de dames geen verrassing, al kreeg Lakeside-kandidaat Patricia De Peuter het zeker niet gemakkelijk in de finale. Sofie Lenoir, mogelijk op weg naar een echte come-back, moest maar op het nippertje onderdoen: 4-3. In de halve finale moest Patricia ook al een set toestaan aan Nicole Delie, terwijl Dana Verhaegen door Lenoir uit de eindstrijd werd gehouden maar toch een uitstekende zaak deed. Weinig deelnemers in de damesreeks maar toch wel voldoende kwaliteit.  Bij de heren is de ranking na deze Vlaamse titelstrijd wel iets duidelijker geworden. De toppers vielen redelijk snel tegen elkaar en roepen meer en meer om seeding. Maar wat blijkt: de top-vier worden gevormd door het Europese kampioenen-kwartet. Mooi toch…

De broers Huybrechts en Geert De Vos hadden zich al losgewerkt, nu voegde Kurt Van De Rijck zich bij de top en vermoedelijk naar een plaatsje in de Spring Cup-ploeg. Van de Europee kampioenen had vooral hij de punten nodig en het leek zelfs op een overwinning af te gaan. Kurt, met overwinningen tegen o.a. Patrick Bulen, Ronny Huybrechts, Stefano Gaspari en Thierry Michaux – deze laatste twee wedstrijden telkens 4-0 – voelde zich iets te zegezeker. In de finale startte hij nog uitstekend maar hij kon het net niet afmaken.

Als Sven Wens zijn dagje heeft, moet met hem rekening worden gehouden. Dus maakte hij de achterstand op Van De Rijck goed en werd het 4-4 in de beslissende leg. Kurt mocht nog starten maar dan maakte Wens het af.. Ontgoocheling bij Van De Rijck, de vaststelling bij Sven dat het nog niet bingo is voor de Spring Cup (maar al wel voor de Winmau Masters) en dat alles – en niet alleen voor hem – wordt gespeeld met het nationaal kampioenschap half januari. Met overwinningen tegen Yves Cottenjé en Kris Poelmans deed hij trouwens vooraf wat hij moest doen. In de halve-finale kreeg hij een positief verrassende Benny Bertels tegenover zich, maar veel moeite had hij niet met zijn streekgenoot.

Bij de jongens is Dimitri Van Den Bergh momenteel wel top maar er zitten toch ook nog wel enkele stevige juniores bij de mannen die een Europese selectie ambiëren. Ook hier nog veel spanning te verwachten. Bij de meisjes weer een Bracke-onderonsje. De zusjes maken het Lena Herman zeker niet gemakkelijk om een Europees ticket te veroveren.

DE UITSLAGEN

DAMES :
1/4e finales: Verhaegen – Goossens 3-2
Lenoir – Geeraerts 3-0
De Peuter – Smets Brigitte 3-0
Delie – Van Genechten 3-0
1/2e finales: Lenoir – Verhaegen 3-1
De Peuter – Delie 3-1
Finale : De Peuter – Lenoir 4-3

HEREN :
1/4e finales : Bertels – De Wulf 4-0
Wens – Poelmans 4-3
Michaux – Venken 4-2
Van De Rijck – Gaspari 4-0
1/2e fiinales: Wens – Bertels 4-1
Van De Rijck – Michaux 4-0
Finale: Wens – Van De Rijck 5-4

JEUGD FINALES:
Jongens: Van Den Bergh Dimitri – Paenen 4-1
Meisjes: Bracke Sharon – Bracke Naomi 4-0