Home België nieuws Peggy Van Ballaert en Ronny Huybrechts winnen in Halen

Peggy Van Ballaert en Ronny Huybrechts winnen in Halen

Met Patricia de Peuter als afwezige, beloofde de damesreeks wel erg open te worden. Gelegenheid voor Peggy Van Ballaert om de zege op te eisen tegen een nochtans uitstekende Rita de Schrijver die o.a. Nicole Delie en Wendy Beutels door een 3-0 overwinning in de eerste ronde naar huis stuurde.

Beutels lag er dus al snel uit in eigen regio, maar de Limburgse eer werd toch nog wat hoog gehouden door Cindy Van Den Driessche en Kathy Geeraerts. Laatstgenoemde werd nochtans kansloos uitgeschakeld door Van Ballaert.

Alles was dus mogelijk bij de dames. Bij de heren bleef de winnaar een constante. Kampioen Ronny Huybrechts bleek nog maar eens de beste van 117 ingeschreven spelers. Met Geert de Vos en zijn broer Kim op zijn palmares, met tegen deze laatste een wedstrijd van enorm hoog gehalte, was Christoff van de Wal zijn concurrent in de finale. Daarin was het weer geweldig niveau, met Ronny toch nog afgetekend winnaar met een bull uitworp in de laatste leg.

Van de Wal, niet echt aan zijn proefstuk, komt daarmee wel dicht bij de toppers. Net zoals Sven Wens die de laatste tijd wel beter en beter scoort en dat volgens zijn eigen woorden te danken heeft aan een zelfstudie cursus sportpsychologie.

Bij de jeugd maakten de drie zusjes Bracke het onder elkaar uit in de meisjes-reeks. In een bijna klassieke finale was Dimitri van den Bergh bij de jongens weer net iets sterker dan Jason Huybrechts. En bij de aspiranten wist Bryan Coenderaerts zijn laatste optreden in die reeks te verzilveren met een overwinning. Coenderaerts was trouwens de enige niet-Antwerpse winnaar.

De uitslagen

Dames
Kwartfinales:
Rita de Schrijver – Nicole Delie 3-2
Cindy van den Driessche – Jessica Landas 3-0
Peggy van Ballaert – Georgette van der Auwera 3-2
Kathy Geeraerts – Eveline van Renterghem 3-0

Halve finales:
Rita de Schrijver – Cindy van den Driessche 3-1
Peggy van Ballaert – Kathy Geeraerts 3-0

Finale:
Peggy van Ballaert – Rita de Schrijver 4-2

Heren
Kwartfinales:
Kim Huybrechts – Robin Demeulemeester 4-1
Ronny Huybrechts – Geert de Vos 4-1
Sven Wens – Thierry Michaux 4-2
Christoff van de Wal – Laurent Toussaint 4-0

Halve finales:
Ronny Huybrechts – Kim Huybrechts 4-2
Christoff van de Wal – Sven Wens 4-1

Finale:
Ronny Huybrechts – Christoff van de Wal 5-2

Finales jeugd
Junioren: Dimitri van den Bergh – Jason Huybrechts 4-3
Meisjes: Poule gewonnen door Sharon Bracke
Aspiranten: Poule gewonnen door Bryan Coenderaerts