Home België nieuws Ronny Huybrechts en De Peuter winnen ook Belgian Masters in Putte

Ronny Huybrechts en De Peuter winnen ook Belgian Masters in Putte

Belgische_dartsbond

Het wordt echt wel eentonig, maar het is nu eenmaal zo. Ronny Huybrechts en Patricia De Peuter zijn dit seizoen werkelijk de blikvangers. Na hun Belgische titel en nog heel wat andere overwinningen, reven zij ook nog de Masters-titel binnen. Voor Patricia, die er net een “Zwitserse hoogtestage” op had zitten, echt een foutloos parcours met Belgische, Vlaamse en Masters-titel en ook winst in de Gouden Beker. Zij gaf ook maar één leg af, in de finale tegen Wendy Beutels. De Limburgse had voordien nog meest last met Marie-Louise Dierckx (3-2) en kreeg het zeker niet gemakkelijk tegen Veronique Colmant die Europa Cup-geselecteerde Inge Van Genechten en Kimberly Bogemans vloerde.

Bij de mannen zag iedereen het tornooi evolueren naar een Huybrechts-finale. Ronny kwam nog het dichtst bij de nederlaag tegen Werner Tiest (3-2). Kim had met Sven Wens, Laurent Toussaint en vooral Kurt Van De Rijck (4-3) een reeks zware wedstrijden te overleven. Spelen tegen een broer, is geen evidente zaak. De finale verliep dan ook met horten en stoten. Tenslotte moest er toch nog een belle aan te pas komen en daarin was Ronny dan weer net iets beter. Opvallende prestatie overigens van Jorgen Aerts, die o.a. Venken en Gaspari naar huis stuurde. Naast drie Europese geselecteerden de vierde halve-finalist. De vierde voor Turkije, Geert De Vos, ging eruit tegen Kurt Van De Rijck. Maar het Europese kwartet deed meer dan bevestigen.

Bij de jeugd begon het met een pittige finale tussen Zyon Raman en Jordi Van Der Meirsch. Raman, soms iets te hevig en te overhaast, speelde vlot een 2-0 voorsprong bij elkaar. Maar Jordi liet niet begaan en begon dan rustig leg na leg te veroveren. De wedstrijd kantelde dan nog in het voordeel van Van Der Meirsch. De meisjes-finale was eens te meer een Bracke-aangelegenheid. De zege ging naar Naomi, zeker niet te gemakkelijk.

Vierde van de vijf Antwerpse overwinningen, de tweede voor de Huybrechts-clan, in de jongens-reeks. Jason was te sterk voor Nick Paenen, een van zijn collega’s in de jeugdploeg die deze week de Youth Europe Cup in Duitsland gaat betwisten. Spijtig genoeg, veel te veel afwezigen op deze Masters, maar de toppers waren er wel op deze afsluiter van het seizoen. Het wordt nu aftellen naar Open België, de start van het nieuwe.

UITSLAGEN

HEREN
Kwartfinales
Huybrechts Ronny – Tiest Werner 4-3
Aerts Jorgen – Gaspari Stefano 4-3
Van De Rijck Kurt – De Vos Geert 4-1
Huybrechts Kim – Toussaint Laurent 4-1

Halve finales:
Huybrechts Ronny – Aerts Jorgen 4-0
Huybrechts Kim – Van De Rijck Kurt 4-3

Finale:
Huybrechts Ronny – Huybrechts Kim 5-4

 

DAMES
Kwartfinales
De Peuter Patricia – Dessein Carine 3-0
Smets Brigitte – De Schrijver Rita 3-2
Beutels Wendy – Van Ballaert Peggy 3-1
Colmant Veronique – Bogemans Kimberly 3-2

Halve finales
De Peuter Patricia – Smets Brigitte 3-0
Beutels Wendy – Colmant Veronique 3-1

Finale
De Peuter Patricia – Beutels Wendy 4-1

 

JONGENS
Halve finales
Huybrechts Jason – De Freyne Joachim 3-1
Paenen Nick – Coenderaerts Bryan 3-0

Finale
Huybrechts Jason – Paenen Nick 4-1

 

MEISJES
Halve finales
Bracke Sharon – Bracke Shana 3-1
Bracke Naomi – Herman Lena 3-2

Finale
Bracke Naomi – Bracke Sharon 4-2

 

ASPIRANTEN:
Finale
Van Der Meirsch Jordi – Raman Zyon 3-2

Tekst: Raoul Struyf