Home België nieuws Terugblik op een geslaagd weekend Blackpool voor Belgische jeugd

Terugblik op een geslaagd weekend Blackpool voor Belgische jeugd

Hierbij een overzicht van de uitslagen van onze delegatie jeugdspelers die door de organisatie LUDO’S naar het Festival of Youth Darts mochten vertrekken. En ze hebben de organisatie en de Belgische kleuren alle eer aangedaan met als gevolg deze resultaten. Zaterdag 27 juli begon al heel goed wan bij de meisjes groep 18-25 jaar bereikten de 2 geselecteerde meisjes de finale.

De overwinning ging naar Dana Verhaegen die Kimberly Masselis versloeg Met deze overwinning wint Dana een ticket om mee te spelen op de Winmau World Masters en tevens een plaats om in de Lakeside playoffs te dingen naar een plaats op het WK.

Bij de meisjes groep 13-18 jaar hebben onze meisjes Shauni Wastyn en Sharon Bracke een mooie 5e plaats behaald.

Dan bij de jongens 13-18 jaar wist Brian Raman de halve finale te bereiken maar verloor deze jammer genoeg, dus een 3e plaats voor Brian. Bryan Coenderaerts werd hier mooi 5e en Lorenzo Schmelcher wist beslag te leggen op een 9e plaats in deze groep, dus wederom mooie resultaten bij de Belgische jeugd.

De jongens groep 18-25 jaar dan. Hier werd Dimitri Van Den Bergh 5e en wisten Kevin Blomme,Bjorn Bockstaele en Jason Huybrechts een 9e plaats te pakken. Fantastische resultaten op de zaterdag dus, die ons het beste lieten hopen voor de zondag.

De zondag ging van start met de Mix-Event onder 20 jaar en hier was het Dimitri Van Den Bergh die er geen twijfel liet over bestaan dat hij, en hij alleen, deze titel ging binnen pakken. Hetgeen hij dan ook succesvol deed door in de finale te winnen van Billy Longshaw met 3-0 score en over het ganse parcours naar de finale slechts 1 leg af te staan Hierdoor pakt Dimitri ook een ticket voor deelname aan de Winmau World Masters.

Dan volgde het laatste onderdeel van dit prachtig weekend tornooi,namelijk het team-event. Het Belgisch team in de groep 13-18 verloor jammerlijk in hun eerste ronde van Lancashire A met 4-1 maar toch mooi gedaan van ons jongsten.

Dan de 2 teams in de groep 18-25 jaar,die stormden beiden door tot aan de halve finale, om dan elkaar hier te treffen en het was het A-team die het haalde en zo in de finale uit kwam tegen Central Scotland. Na een spannende strijd wisten onze jongens de overwinning te pakken en alzo een derde titel naar Belgie mee te brengen, score 3-2.

Samenstelling van de teams was:
Team 13-18 jaar:Lorenzo Van Hove,Lorenzo Schmelcher,Brian Raman,Bryan Coederaerts en Shauni Wastyn

Team-B 18-25 jaar:Leroy Clarys,Dempsey Kinsabil,Timothy Vandepoele,Kenny Verbeke en Kimberly Masselis

Team-A 18-25 jaar:Kevin Blomme,Dimitri Van Den Bergh,Jason Huybrechts,Bjorn Bockstaele en Dana Verhaegen
.