Home België nieuws Van den Borre, Martinez, Coenderaerts en Verreydt winnen 1e BDB

Van den Borre, Martinez, Coenderaerts en Verreydt winnen 1e BDB

1e_BDB

Dit weekend werd er in Ingelmunster, O-Vlaanderen, het eerste BDB-toernooi gespeeld voor het nieuwe seizoen 2012-2013. Om 11:00 uur gingen we van start met de A ronde van de heren, dames en de poules voor de jeugd. Bij de heren en dames waren zo goed als alle toppers aanwezig. Het was uiteindelijk Tony Martinez die het eerste BDB-toernooi op zijn naam mocht schrijven. Na 2-1 voor Tony stond Stefaan op zijn dubbel toen Tony schitterend een 170 uitgooide om de 3-1 op het score bord te zetten. Beide speelde op hoog niveau maar het was toch Tony die dat beetje beter was en de finale won met 5-1.

Stefaan won zijn halve finale van Ronny Huybrechts na een spannende wedstrijd di in de laatste leg werd beslist met 4-3 in het voor deel van Stefaan. Tony moest het opnemen tegen Cedric Waegemans maar won overduidelijk met 4-1. Cedric de laatste tijd toch sterk bezig. In de B-ronde won Donie Michels de finale van Nick Paenen.

Bij de dames kregen we toch een verrassende finale met Cindy van de Borre en Shirley Galliaert die de laatste weken beter en beter aan het spelen is. Het was uiteindelijk Cindy die de finale won. Peggy Van Ballaert en Kim Janssens waren de verliezende halve finalisten. De B-ronde werd gewonnen door Yessim Yilmez na winst op Wendy Decender.

Bij de jongens en meisjes werd er eerst in poules gespeeld en later de knock-out ronde. Bryan Coederaaerts bewees dat zijn spel was verbetert en won de finale met een knappe zege op Angelo Callens. Wesley Vandevoorde en Dwight Bogaert waren gedeeld derde. Bij de meisjes won Bauwke Verreydt de finale van Sharon Bracke met 4-3. Gorgio Callens won de finale bij de aspiranten.

Voor alle uitslagen klik hier en voor de foto’s klik hier.

Met dank aan de Belgische Darts Bond
.