Home België nieuws Vijf Antwerpse kampioenen bij kampioenschap België

Vijf Antwerpse kampioenen bij kampioenschap België

scheelde het maar een haartje. Ook in de halve-finale vlotte het niet echt bij Patricia De Peuter, zij kon Peggy Van Ballaert toch nog uit de finale houden. Maar in die finale leek Wendy Beutels – eindelijk – op weg naar een nationale titel met een 3-0 voorsprong. Pas toen vond Patricia de dubbels terug en speelde zij nog haasje-over met een 4-3 zege. Een unieke kans verspeeld voor de Limburgse.

Bij de heren zorgde de loting voor een slagveld bij de favorieten. Kim Huybrechts en Bruno Raes kwamen in de eerste ronde al tegen elkaar uit, Kim mocht het meteen vergeten. Broer Ronny deed het de volgende ronde beter tegen Bruno en kwam uit een bijna verloren positie nog terug. Geert De Vos botste op Kurt Van de Rijck, die liefst met 3-0 doorging.

Het slachtoffer van dienst was echter Tony Martinez, die in de eerste ronde door outsider Dirk Beni werd verslagen en meteen zijn selectie voor de Spring Cup verspeelde. Laurent Toussaint neemt zijn plaats in de nationale ploeg in.

Kurt Van de Rijck had het in handen in de kwart-finale tegen Ronny Huybrechts maar de kampioen 2009 spartelde door die fase en liet ook Venken weinig kans in de halve-finale. Om dan in de finale Bruggeling Stefaan Deprez redelijk vlot zijn tweede titel in een jaar – Deprez is ook Vlaams kampioen – niet te gunnen.

Tweede opeenvolgende Belgische singles-titel dus voor Ronny Huybrechts, die voor de eerste jaren moest wachten maar weer eens bewees op nationaal vlak de top te zijn en zelfs maar op enkele punten van broer Kim eindigt in de ranking.

Knappe prestaties trouwens van enkele spelers die echt al enkele maanden op goed niveau acteren en nog als beloften worden beschouwd. Michaël Ringoet speelde kwart-finale, Jorgen Aerts zelfs halve-finale. “Gemotiveerd door de kleine”, dacht Vanessa…

Twee op twee dus voor de Antwerpenaars bij de grote mensen, maar ook bij de jeugd was het allemaal “koekestad” wat de klok sloeg. Dimitri Van Den Bergh voegde een zoveelste nationale titel aan zijn palmares toe, al begon Jason Huybrechts wel iets beter in de finale. Dimitri was daarmee niet de enige kampioen in de familie, want broertje Viani speelde het weer klaar bij de aspiranten een te zenuwachtige Bryan Coenderaerts te kloppen.

Bij de meisjes was het een verrassing dat de nog piepjonge (nog aspirant) Silke De Freyne de finale haalde, na overwinningen tegen o.a. Naomi en Shana Bracke. De derde van de familie Bracke was er teveel aan. In de finale bewees Sharon  dat zij wel degelijk de beste junior is, al kostte het soms wel wat zweet om de dubbel één te vinden…

Conclusie van een vlot verlopen kampioenschap: Antwerpen boven met vijf titels op vijf.

De uitslagen
Heren:
Kwartfinales:  
Aerts Jorgen – Gaspari Stefano           4-2
Deprez Stefan – Ringoet Michaël         4-3
Venken Davyd – Toussaint Laurent      4-0
Huybrechts Ronny – Van de Rijck Kurt  4-3

Halve finales:  
Deprez Stefaan – Aerts Jorgen            4-2
Huybrechts Ronny – Venken Davyd      4-2

Finale:
Huybrechts Ronny – Deprez Stefaan     5-2

Dames:
Kwartfinales:
Beutels Wendy – Bracke Anja                       3-1
De Becker Christine – Bols Miranda               3-2
Van Ballaert Peggy – Dierckx Marie-Louise     3-0
De Peuter Patricia – Bogemans Kimberly        3-0

Halve finales: 
Beutels Wendy – De Becker Christine            3-1
De Peuter Patricia – Van Ballaert Peggy         3-2

Finale:
De Peuter Patricia – Beutels Wendy              4-3

Jeugd finales:
Jongens junioren: Van Den Bergh Dimitri – Huybrechts Jason    4-2
Meisjes junioren: Bracke Sharon – De Freyne Silke                   4-1
Aspiranten: Van Den Bergh Viani – Coenderaerts Bryan             3-1