Home Columns Column Floortje van Zanten “Al met al een topresultaat!”

Column Floortje van Zanten “Al met al een topresultaat!”

logocolumn_floortjevanzanten

Hoi mensen, het duurde even wat langer dan gepland maar hier weer mijn nieuwe column. Ik heb dan ook niet stil gezeten de afgelopen tijd. De maanden november, december en januari stonden vol met toernooien waaronder ook de Zuiderduin Masters waarvoor ik de wildcard had gekregen. Dat was iets waar ik nooit rekening mee had gehouden dus ik was vol verbazing toen Gerard Elderenbosch mij de wildcard gaf. Wat was ik blij zeg! Op vrijdag er al heen samen met Jonny. Mijn beste vriendinnetje Ilona en haar vriend Bak zouden er ook het hele weekend zijn, dus het zou zeker een topweekend worden. Vrijdag lekker de avondpartijen gekeken en op tijd naar bed. Zaterdag dan mijn partij tegen Tricia Wright en hoe dichterbij die kwam, hoe zenuwachtiger ik werd. Gelukkig hoefde ik niet te beginnen want de eerste leg was echt heel erg slecht. De tweede leg was alweer stukken beter en zo maakte ik weer gelijk. Steeds ging ik mij meer op mijn gemak voelen op het podium maar ik stond op een gegeven moment toch 1-3 achter. Niet opgeven, ik brak Tricia weer terug en mocht gaan staan voor mijn eigen leg. Die ging best maar ik miste 80 op dubbele bull en Tricia gooide keurig 116 voor mijn neus uit… Einde partij, einde toernooi maar wat een geweldige ervaring zeg! Natuurlijk was het even wennen en ging niet alles zoals het moest gaan maar dat komt vanzelf en het smaakt zeker naar meer! De rest van het weekend hebben we lekker genoten, mooie partijen gezien en het onwijs gezellig gehad! Iedereen nog bedankt voor de aanmoediging en de leuke reacties!

Ook met het Nederlands team hebben we weer de Lorna Croft Cup gewonnen tegen Duitsland! Ik heb lekker staan gooien alleen wilde de dubbels niet in mijn kwartfinale tegen Michelle Sossong. Daar baalde ik behoorlijk van. Maar ja, overall waren we weer de beste. Het was een zeer gezellig en geslaagd weekend en stonden we er echt als een team!

Ook de Lowlands cyclus is weer begonnen! Open Vlaanderen koppelde ik met Tamara maar we verloren onze eerste partij al. De volgende dag in de single leek het niet veel beter te gaan. In mijn derde partij kreeg ik zelfs matchpijlen tegen omdat ik ze zelf niet verzilverde. Gelukkig gooide ik de laatste dubbel maar ik had eigenlijk zoiets van “Vandaag gaat het hem niet meer worden…” Wonder boven wonder zag ik toen ergens het licht want de partijen tegen Carine Dessein en Daisy van Driel werden met 4-1 en 4-2 gewonnen met een aardig niveautje! Vol zelfvertrouwen ging ik dan ook de halve finale in tegen Karin Krappen maar helaas verloor ik deze met 3-5. Het was niet meer zo strak als de twee voorgaande partijen maar ik mag niet ontevreden zijn met het resultaat.

Bij Center Parcs Masters werden Tamara en ik 3e met de koppels. De dag duurde erg lang en dat was die zondag goed te merken. Ik had last van mijn nek en het wilde gewoon niet. Bij de laatste 16 verloor ik dan ook jammer genoeg. Als afsluiter van het jaar won ik wel het Grolsch Open Den Ham. Ik vond niet dat ik lekker heb staan gooien maar op de momenten dat het moest viel alles perfect! Toch weer een opsteker!

Ook de eerste NDB ranking is weer geweest! ’s Ochtends werd ik jammer genoeg wakker met migraine. Nu heb ik hier natuurlijk wel medicijnen voor maar daar heb ik de hele dag last van. Dat was ook wel te merken want de eerste twee partijen waren niet best maar werden toch gewonnen. Helaas wist ik bij de laatste 16 drie matchpijlen tegen Tamara Schuur niet te verzilveren en verloor ik met 2-3. Jammer, jammer, jammer maar niets aan te doen! Toen lekker op tijd naar huis gegaan en alweer alles klaar leggen voor een weekje Veldhoven! Samen met moeders, mijn zus, mijn tante (met kip, geen grapje) en Jonny in een huisje. Dat kon nog wat worden! Lekker op maandag al naar het huisje gegaan en een kleine vakantie houden! Op donderdag speelden Tamara en ik de koppel. We moesten meteen aan de bak tegen Sharon Prins en Bianca Borghart. Wij begonnen niet erg goed en ik had het denk na vier beurten al gehad met het commentaar achter ons. Ik vind het prima als je mijn tegenstander staat aan te moedigen maar hou je mond als ik aan het gooien ben en ga helemaal niet ‘Lekker, lekker’ zeggen als Tamara of ik een lage score gooien… Misschien moet ik mij daar overheen kunnen zetten en niet naar luisteren, maar dat ging moeilijk aangezien ik met een half doof oor alles letterlijk kon verstaan. Maar ik vond het gewoon niet normaal en het hoeft gewoon niet. Niets af te doen op het spel van de meiden want die stonden gewoon goed te gooien en wonnen dan ook verdiend met 2-0. Gewoon even weglopen, afkoelen en het weer gezellig hebben. Nu kon ik in ieder geval wel de partijen van Jonny/Richard zien. Die kwamen tot de halve sheetfinale waarin ze verloren van West/ Norris. De mannen misten jammer genoeg 6 matchpijlen… Op vrijdag de singles. Ik was ervan overtuigd dat ik vrijdag moest echter op mijn kaart stond zaterdag… Op zich wel een leuke actie als je daar achter komt terwijl je al onderweg bent! Ik was gelukkig niet de enige van de sheet die dat dus dacht! Even nagevraagd en inderdaad moest ik op zaterdag en dat vond ik totaal niet erg want onder andere Jonny moest wel op vrijdag gooien dus kon ik alles gewoon zien! Jonny stond echt goed te gooien alleen wilde het net niet meer vallen bij de laatste 32. Jammer, want als hij gewoon het niveau had gehaald van de gehele dag had hij ver kunnen komen! Ilona had ook een goede dag en haalde de sheetfinale waarin ze verloor van Karen Lawman. Al met al een topresultaat! Zaterdag dan mijn single. De eerste ronde een vrijloting en de tweede ronde kwam mijn tegenstandster niet opdagen. De drie partijen daarna waren erg wisselvallig maar werden wel gewonnen met 3-0. Voor een plek bij de laatste 4 van de dag moest ik aantreden tegen Deta Hedman. De eerste twee legs had ik weinig in te brengen want Deta miste gewoon helemaal niets. Gelukkig herpakte ik mezelf enigszins en kwam terug tot 2-2. De laatste leg had ik een geweldige opening van 27 en Deta ging als een speer. Ik verloor met 2-3 en ik baalde flink. Weer net niet! Dat laatste stukje ontbreekt er nog aan maar ik ben ervan overtuigd dat dat snel goed zal komen!

Aankomende weken gewoon lekker blijven trainen en hier en daar een toernooitje gooien! We hebben er in ieder geval veel zin in!

Liefs,
Floortje