Home Columns Column Floortje van Zanten “Ik heb het volste vertrouwen erin”

Column Floortje van Zanten “Ik heb het volste vertrouwen erin”

floortjevanzantenZD1_DF

Darten, darten en nog eens darten. Wat een drukke periode de afgelopen tijd. Maar gelukkig wel met goede resultaten. Eind februari eerst weer de NDB ranking, dit keer in Veldhoven. Ik stond echt goed te gooien en had veel vertrouwen om ver te komen. Helaas verloor ik in de kwartfinale van Krappen. Op de een of andere manier wilde het gewoon niet vallen. Ja één leg, die was gewoon super maar daar win je geen toernooien mee… Dat was even flink balen want ik stond echt te knallen! Misschien was ik wel te zeker van mezelf, is weer eens wat anders…

Wel won ik open Kennemerland een week later. Na een lange dag waarin ik het soms even niet kon vinden wist ik de finale met 2-0 in sets te winnen van Charona de Laat. Dat geeft de burger weer moed! Op naar de NDB in Nijkerk. Al tijdens het ingooien vlogen mijn pijlen continue de 1 in. Het leek wel alsof er wind stond want aan de andere kant van de zaal vlogen ze alleen maar de 5 in! De eerste twee partijen werden wel met 3-0 gewonnen maar bij de laatste 16 verloor ik van de latere winnares met 3-2. Die partij ging naar mijn gevoel nergens over. De ene leg was super, de andere was weer om te huilen… Nou, ik moest buiten even afkoelen want snapte er echt helemaal niets van, haha!

Ondertussen ben ik begonnen met mijn nieuwe werk en heb ik niet veel tijd gehad om te trainen voor het Mariflex open. Ik gooide de mixkoppel met Jonny op zaterdagochtend (veel te vroeg voor mij). We bereikten de laatste 16. Jonny stond ze goed te raken, ik daarentegen voelde me meer zaalopvulling! En toen stond de dameskoppel nog te wachten… Gelukkig ging het wel weer wat beter. Ik koppelde weer met Tamara. Helaas verloren we bij de laatste 8. Lekker naar het hotel en naar bed want ik was helemaal af en de volgende dag was het weer vroeg opstaan! In de single ging het eigenlijk wel redelijk. Bij de laatste 16 won ik van Hoenselaar met 4-2 en vol vertrouwen ging ik de kwartfinale in tegen Deta Hedman. Ik begon lekker en zat heerlijk in de partij maar toen opeens de muziek werd aangezet was ik mijn concentratie totaal kwijt en verloor ik met 4-2. Weer mijn beste partij van de dag, weer verloren… Soms word ik daar zo moe van! Maar goed, het komt wel, dat weet ik zeker!

Ook heb ik mij weer weten te plaatsen voor de Champions League Of Darts. Ik won het kwalificatietoernooi van onze bond en daar ben ik erg blij mee! Ook met ons competitieteam hebben we ons weten te plaatsen voor de finaledag van de beker. We wonnen van de nummer 2 van de eredivisie. Oke, ze speelden dan misschien niet met hun sterkste opstelling maar wij stonden er en wonnen mijns inziens verdiend met 5-4. Echt helemaal super al zeg ik het zelf!

Eerst staat nu nog open Antwerpen op de agenda en natuurlijk ook de springcup! Samen met Anca Zijlstra, Karin ten Kate en Rilana Erades gaan we weer proberen de cup mee naar huis te nemen. Het zal een zware opgave worden want Duitsland heeft ook een erg sterk team dit jaar. Maar ik heb het volste vertrouwen erin!
 
Liefs,
Floortje