Home Columns Column Kim Huybrechts “Ik kreeg zelfs 3 matchdarts voor de finale”

Column Kim Huybrechts “Ik kreeg zelfs 3 matchdarts voor de finale”

Column_Kim_Huybrechts

De laatste tijd was het weer een enorm drukke periode, en gelukkig haalde ik ook een paar goede resultaten De ranking gaat goed bij ons in België en het nationaal team begint langzaam aan vorm te krijgen. Ikzelf ben momenteel nummer 1, mijn broertje Ronny staat 4e en daartussen hebben we Geert de Vos en Laurent Toussaint. Met nog 2 rankingtoernooien kan het dus nog spannend worden. Met ons team behaalde we onlangs nog de Beker van België, met dank ook aan Jelle Klaasen die ons kwam versterken. En dan was er ook nog een mooie kwartfinale op het Open Antwerpen.

Maar waar ik het vandaag wil over hebben is de prestatie die ik onlangs behaalde. Eén van mijn mooiste prestaties trouwens. Een halve finale op een PDC Pro Tour toernooi in Oostenrijk. Het gevoel was echt ongelofelijk en het was genieten van de eerste tot de laatste wedstrijd. Het begon met een voorronde die ik 6-1 won. Vervolgens stond Tony Eccles te wachten. Een vaste waarde op zowel de Lakeside vroeger als op het PDC WK nu, geen makkelijke opgave dus. Maar mijn voordeel was dat ik al een wedstrijd gespeeld had en hij nog koud was. Dit bleek ook voldoende om de winst binnen te halen met 6-3. Ik was al blij want mijn doelstelling voor het weekend was om gewoon twee dagen een geldprijs te halen met het oog ook op de European Ranking. De volgende ronde Michael Smith, een goede jeugdige speler die trouwens al een naam opbouwde door een UK open toernooi te winnen en een 9-darter te gooien. Ik begon sterk en liet mijn tegenstander niet in zijn spel komen. Ik wist de wedstrijd met 6-0 te winnen tot groot ongeloof van zowel mij als mijn tegenstander… (De uitslag op internet van 6-3 was dus niet correct)

Nu kwam ongetwijfeld de zwaarste opdracht, een wedstrijd tegen Vincent van der Voort. We behielden ieder onze eigen leg tot op 4-4. Vervolgens mist Vincent zijn 12e pijl en kan ik via 81 (S19, S12 en Bull) wel een 12-darter gooien. Nu de eigen leg houden dacht ik, en dat lukte ook. Het gevoel was echt goed want Vincent is wel een topper en dat is altijd leuk als je die eruit kan gooien. Daarna André Welge, gevaarlijk want hij schakelde de partij ervoor Paul Nicholson uit. Het werd misschien wel mijn slechtste partij van de dag, maar ik boekte toch een overwinning met 6-4. De kwartfinale was bereikt! In Nuland werd dit mijn eindstation tegen Terry Jenkins, maar nu kon ik er een ander verhaal aan breien. Kevin Painter was mijn tegenstander. Ik gooide van de eerste tot de laatste worp super gefocust en dit resulteerde in een prachtige overwinning! 6-0!

Nu moest het mooiste van de dag komen, een halve finale op het podium! Hierin werd Dennis Ovens mijn tegenstander. In het begin was het even onwennig maar ik gooide nog een goed niveau. Op 5-3 kreeg ik zelfs 3 matchdarts maar ik kon ze spijtig genoeg niet verzilveren. Toen kreeg ik een goede leg om men oren met twee 180ers. Bij een tussenstand van 5-5 zet ik mij op dubbel 20 maar Dennis gooit 60 uit… Hier eindigde mijn prachtige dag, maar hij eindigde zeker niet met een slecht gevoel! Een mooie zakcent erbij, maar het allerbelangrijkste was die ranking. Nu heb ik mij zo goed als zeker gekwalificeerd voor het PDC EK. Het WK komt ook dichterbij maar dat is nog een langere periode dus ik geloof het pas als ik zie dat ik erbij ben. En dan heb je ook nog het koppel WK op de PDC. Als België erbij is doe ik daarvoor ook een goede zaak. Dus misschien dit jaar nog 3 televisietoernooien! Maar we mogen niet te voorbarig zijn, dus ik moet nog hard werken, veel trainen, veel ervaring opdoen en vooral de voetjes op de grond houden. Dus ik laat het allemaal op me afkomen en alles wat ik kan meenemen is gewoon een supermooie ervaring!

Groetjes Kim Huybrechts
.