Home Columns Column Mister 20 “De terugkeer…”

Column Mister 20 “De terugkeer…”

mister_20

Een sabbatical… Een kreet die men veelvuldig hoort bij de arbeider en de student. Nu dus ook bij columnisten. Ik moet zeggen ik miste het wel. Het schrijven over het wel en wee van wat ik zag in de dartswereld of eigenlijk wat dan ook. Het achter mijn pc zitten en dan de meeste logische verbanden daadwerkelijk met elkaar verbinden. Ach uiteindelijk is het ook niets meer dan het vergroten van de werkelijkheid natuurlijk. Ik hoop in ieder geval dat jullie mij net zo gemist hebben als ik jullie…

De afgelopen 2,5 maand heb ik natuurlijk wel zoveel mogelijk het darten proberen te volgen. Daartussen zat dan ook nog eens het WK voetbal. Daar in het verre Afrika is onze nationale dartheld, Raymond van Barneveld, ook nog gespot op een safari geregeld door Paul “Crocodile Dundee” Hogan. Daar hebben ze Tony O’Shea in zijn natuurlijke habitat vrolijk ananassen zien plukken om die vervolgens weer net zo snel richting het hoofd geworpen te krijgen. Raymond zag er weer gezond uit. Dat belooft veel voor het eerste grote toernooi dat er aankomt: The World Matchplay. Een prachtig toernooi gehouden in een prachtige omgeving. Ik ga ervan uit dat Raymond op het WK weer heeft gezien wat het inhoudt om 100 procent te gaan voor een overwinning. Daarom weet ik gewoon zeker dat Raymond hét gaat doen. Ja mensen. Winnen tijdens de World Matchplay.

Misschien dat Bert van Marwijk hem kan begeleiden. Iedereen heeft kunnen zien wat je kunt bereiken als je een doel nastreeft. En lieve kijkbuislezers wij moeten niet vergeten dat het Nederlandse darten wel weer een impuls kan gebruiken. Toen Barney een aantal jaren geleden voor het eerst het WK won werd darten langzaam bekend in ons snikhete kikkerlandje. Vervolgens won hij hem nog eens en de dartsgekte barstte los. Deze gekte duurde voort totdat hij ook nog is won van Phil Taylor tijdens dé finale van het PDC WK. Daarna zakte langzaam de toernooiwinsten weg. Wat gebeurde er met het darten in Nederland? Juist! Ook dat viel terug. Nederland heeft vele talenten voortgebracht. Van Gerwen, Klaassen en bijvoorbeeld van den Voort. Echter niemand heeft kunnen brengen wat wij hoopte dat er zou gebeuren: Iemand die net zo goed zou worden als Raymond. Vooral bij Mighty Mike hadden we een goede hoop. En deze hoop is er natuurlijk nog steeds. Talent gaat niet zomaar verloren… Maar wat essentieel is voor het darten in Nederland is weer een wereldtitel. Op dit moment is er echt maar één man die dat kan bewerkstelligen. En dat is Raymond! Dus ook voor het darten in Nederland hoop ik dat er eindelijk weer iemand opstaat. Iedereen in de dartswereld zit ter trouwens om te springen dat er iemand opstaat.

Wat kunnen we nog meer leren van het WK voetbal? Ik denk maar een ding en dat is dat we per direct de vuvuzela moeten verbieden bij het dartspubliek….

Have fun!

Mister 20