Home Columns Column Rilana Erades: “De NDB komt er weer aan”

Column Rilana Erades: “De NDB komt er weer aan”

Column_Rilana_Erades

Hoi Allemaal. Het nieuwe seizoen NDB breekt weer aan. Het lijkt er zomaar op dat ik op tijd in vorm ben. Nadat ik in de afgelopen periode toch wel een aantal keren flink op me bek ben gegaan tegen o.a. Marilou Daamen (talentvolle topper in opkomst!)  en Charona de Laat (mooie finish!). Ja, dan word je toch wel aan het denken gezet. Waar gaat het mis? Ik wil mijn tegenstanders zeker niet te kort doen, maar de keren dat ik verlies is het meestal omdat ik zelf ook een paar flinke fouten maak. Die twee nederlagen hebben me in ieder geval een boost gegeven om mijn trainingen weer op te voeren. Ik sta nu weer bijna dagelijks voor het bord en heb er ook weer onwijs veel zin in en dat ontbrak  er de laatste tijd er nog wel is aan.

Tijdens Klaaswaal open viel dan ook eindelijk alles weer is mijn kant op en als je dan aan het einde van de dag als nummer 1 het toernooi verlaat dan weet je weer waar je het allemaal voor doet. Dat is gewoon het gevoel  dat je er alles aan hebt gedaan om  het beste spel in jezelf naar boven te halen.

Ook ben ik dit seizoen weer begonnen met gooien voor het DBBR Laco-team. Ik mis de meiden van DSWN wel en het is nu dan ook best wel wennen. Werden we met DSWN afgelopen 3 seizoenen kampioen van Nederland, nu met DBBR speel ik in de kelder van het LACO darts. Het probleem binnen DBBR is op dit moment dat er qua ervaring een hele jonge groep staat. Het gevaar van DBBR moet dan ook op dit moment echt komen van Marjolein van de Leer en ondergetekende. Met een geheel nieuwe manager – Miranda Azier – zijn we gestart dit seizoen met als resultaat dat we op dit moment op plaats 4 in de poule staan. Ook weer niks te nadelen van mijn teamgenootjes maar we komen gewoon te kort in een poule met o.a. DBMN, RDB en TDV. Maar desalniettemin wordt er wel gestreden en hebben we veel lol onder elkaar.

In de DBBR Eredivisie doe ik het met mijn nieuwe team eLBee/VEZA.ws zeker niet onverdienstelijk. We staan namelijk op plaats 2 na 15 wedstrijden met 13 punten achterstand op de huidige Nederlandse Eredivisie kampioen van Nederland UNITED.  Het team met  Henny van der Ster, Wim Mink, Willem Kralt, Sam Denis en John van de Mey. Maar met nog 11 wedstrijden te spelen weet je nooit wat er kan gebeuren.

Waar ik op dit moment zeker naar uit kijk is de NDB ranking van zondag in Amsterdam. Ik ben erg nieuwsgierig hoe het er allemaal weer aan toe zal gaan dit seizoen. Ik heb inmiddels begrepen dat er voor mij dit seizoen geen Nationscup in zit, iets waar ik erg naar uit keek. Maar ja, soms gaan andere meiden gewoon voor en dan dien je die keuze van de bondscoach gewoon te accepteren.

Nou ik stop er weer mee. Aankomende weken kom ik dus in actie op o.a. de NDB ranking in Amsterdam, The Dutch open en RNG Open in Alphen aan den Rijn.

Rilana