Home Columns Column van Floortje van Zanten

Column van Floortje van Zanten

FloortjevanZanten2009

Gesloten Nederland, wat een drama… Ik kan toch wel zeggen dat het darten lekker gaat de laatste tijd en opeens tijdens mijn eerste partij in de tweede ronde leek ik wel een beginner! Ik mocht aantreden tegen Mieke de Boer, zie foto. Vorige week heb ik nog tegen haar gespeeld voor plaatsing CLOD en die partij wist ik net aan te winnen met 4-3. Ik wist dus dat ik aan de bak moest maar ik weet ook dat mijn eerste partijen altijd, op een enkele na, nogal stroef verlopen. Nou, de 1e leg ging nog wel redelijk maar ik kom nogal stom op dubbel 1 terecht: triple 19 op 59 en Mieke nog in de 200. Doodgooien? Nee, natuurlijk niet, uitgooien? Nee, natuurlijk niet. 1-0 achter. 2e leg ging gelijk op maar op 128 raak ik 2x de triple 18. Gelukkig was ik er goed bij met mijn hoofd en maakte ik een rekenfout waar ik eigenlijk nauwelijks op te betrappen ben. Ik dacht dat ik mij dood gooide met mijn laatste pijl maar gelukkig was Mieke zo sportief om de schrijver te corrigeren en te vertellen dat ik 4 over had. Mieke mist en ik maak 1-1, pfff! 3e leg weer geen dubbel gooien en 4e leg ging Mieke erg hard en ik hard onderuit. Dag 2e plaats! Zo ik baalde er even goed van en was ook even niet aanspreekbaar, hoe kan dit nou weer ?? Ik weet het eigenlijk nog steeds niet, ik heb lekker staan ingooien en dat ging prima, spanning was er wel maar die heb ik ook nodig anders kan ik mij niet concentreren, laten we het maar houden op een eenmalige misstap! Ik mag helemaal niet klagen over het afgelopen NDB seizoen. Met 1 toernooi winst, 1 tweede plaats en 2 derde plaatsen heb ik een goed seizoen gedraaid naar mijn idee en daar heb ik een keurige 3e plaats aan overgehouden en een winmau ticket!

En dan stond er ook nog open Antwerpen op het programma. Mijn papa was zo lief om met mij mee te gaan. In de auto begaf ik het al bijna van de hitte maar toen ik in de speelzaal aankwam viel de auto nog wel mee… Jeetje wat een warmte! Toch maar even ingooien maar dat had ik al snel gezien, ik had aardig opgezette handen dus toch maar even de schaduw opzoeken! De eerste partij tegen Carroll Verkooyen, een onbekende voor mij. Begin van de partij vlogen mijn pijlen overal in waar ik ze niet wilde hebben, het leek wel blij dat ik glij! Gelukkig was mijn tegenstander zo aardig om de eerste 2 legs niet uit te gooien zodat ik 2-0 voor kwam. 3e leg ging het wel weer een beetje en zo won ik met 3-0. Jee, deze partij had ik net zo goed kunnen verliezen, lucky me! 2e partij tegen de Belgische Brenda Sacre, dit maal met handdoekje voor de glibberhandjes. Het ging eigenlijk wel goed en er werd met 3-0 gewonnen. Sheetfinale tegen Gerdina Heijen. 1e leg stond ik lekker te prutsen op de dubbel, Gerdina deed later ook gezellig mee, we moesten er eigenlijk wel om lachen. Ik won deze leg en de 2 daarop ook. Bij de laatste 16 stond Irina Armstrong te wachten. Op de 1 of andere manier lukt het mij niet om goed tegen haar te gooien. Ze is geen snelle gooier dus een lekker ritme zit er niet in. Ik begon redelijk maar kwam toch al snel 2-0 achter. Daarna eigenlijk vooral veel 60 en triple 1 gegooid. Op een gegeven moment was ik er eigenlijk een beetje klaar mee, ik begon ook te mopperen en dat moet ik al helemaal niet doen, ik snapte later ook niet waarom ik dat deed, die periode ben ik wel voorbij dacht ik zo… Waarom wil het nou niet vallen?? Ik ging dus hard zitten en heb weer een ‘leermomentje’ mee gekregen…

Ook de complete damesselectie is nu bekend. De selectie bestaat nu uit deze 8 dames: Francis Hoenselaar, Carla Molema, Anca Zijlstra, Tamara Schuur, Sharon Prins, Karin Krappen, Rilana Erades en ik. 9 juni waren de play offs voor het WK. Ik zat met Tamara Schuur en Karin Krappen in een poule. Ik verloor van Tamara met 2-0 in sets en dat terwijl ik echt lekker stond te speren alleen die dubbels… Tegen Karin ging het ook heerlijk alleen weer die dubbels! En elke keer gewoonweg pech met weg zetten; heb je een single nodig, gooi je een dubbel of een triple… Moedeloos word je er van… Ik verloor dan ook met 2-1, maar ik ben totaal niet ontevreden want het was weer eens een lekker niveautje! Ooit, ooit dan valt het wel samen! Maar goed, Karin Krappen wist zich te plaatsen voor het WK dus zij mag samen met Francis Hoenselaar naar het WK!

Verder staat er nog niet veel op het programma, maar wat niet is kan nog komen! Iedereen een fijne vakantie toe gewenst en tot de volgende keer!

Liefs, Floortje