Home Columns Column Kim Huybrechts “Zuiderduin Masters missen doet pijn”

Column Kim Huybrechts “Zuiderduin Masters missen doet pijn”

Column_Kim_Huybrechts

 

 

 

Dit jaar hoop ik toch wat meer internationale tornooien af te gaan om zo toch een betere kans te maken om me via de ranking te kwalificeren voor de lakeside 2011.

 

Zo ga ik waarschijnlijk verscheidene keren naar Engeland reizen en de tornooien in Duitsland, Nederland en België meedoen, Hiervoor is wel geld nodig natuurlijk en hopelijk lukt me dit om dat te bekostigen.. Moesten er toch mensen geïnteresseerd zijn te helpen daar kan altijd over gesproken worden.. Een goed hulpmiddel waren ook de Zuiderduin Masters geweest, met in ieder geval een mooie zakcent en als je 2de eindigde kreeg je ook nog eens de nodige punten. Jammer genoeg werd ik niet gekozen voor een wildcard.. Ik vond het wel een beetje jammer en zeker omdat ze vorig jaar nog vroegen wat ze moesten doen omdat ze twijfelden tussen mij en een andere Belg nml: Geert de Vos. Ik zei toen dat ze beter Geert namen omdat ik een slecht seizoen doormaakte. Met dat in het achterhoofd, hoopte ik dit jaar weer op de vraag want ik had dit jaar wel enkele goede prestaties kunnen behalen bv. 3de plaats open België, Winmau 9de plaats, Tops of Holland 5de… En ook op de lowlands ranking stond ik hoog gerangschikt. Ook jammer voor verscheidene mensen uit men buurt want iedereen zei al om te komen kijken, Er waren blijkbaar veel mensen die erin geloofde dat ik een wildcard kreeg maar helaas ging die naar anderen..

 

Je mag daar natuurlijk ook niet te lang bij blijven stilstaan want het nieuwe lowlands seizoen stond weer op het programma. Met Open Vlaanderen als eerste. In een veel te koude, kille en ongezellige zaal werd het 2de Open Vlaanderen gespeeld. Speciaal tornooi voor mij omdat ik vorig jaar zowel dubbel als enkel won. Bijna werd ons dubbeloverwinning verlengd maar daar besliste Dean Winstanley en Ross Montgomery anders over. Zij versloegen ons in de finale! Wel was onze halve finale een echte thriller. 4-3 wonnen we van Steve West en Allan Norris. De singles verliepen niet echt goed voor mij, na een goede eerste wedstrijd verloor ik 2de ronde van Michel van der Horst. Hij gooide gewoon beter als ik en won verdient de wedstrijd.

 

Geen goede start dus! Met de Centerparcs masters stond enkele weken later al het tweede lowlands tornooi voor de deur. Ook hier kwam ik in de 2de ronde al een goede speler tegen nml: Vernon Shepherd. Met 13, 12, 15 en 14darts won hij de wedstrijd met 4-2. Niet slecht dus!! Ook de dubbels verliepen niet zoals gehoopt, wel had de zware loting hier iets mee te maken! We kregen Atkins/Gerritsen 3-2, Fitton/Hendrikx 3-1, Nijs/Nijs 3-1 en tenslotte West/Vos 2-3.. Die laatste was er teveel, aan ik miste nog wel twee wedstrijdpijlen maar ons niveau was verre van goed !!

 

Nou iets meer positief nieuws dan! Ik ben bezig aan men eerste seizoen in de Nederlandse superleague bij Oranjebar. Dit bevalt me zeer goed! De sfeer in de ploeg is super en ook de prestaties zijn goed. Zo hebben we al 3 wedstrijden gewonnen! Zelf moet ik me nog inwerken in de ploeg, en is het normaal dat Joey, Willy, Steve en Braulio nog de voorkeur krijgen maar ik heb toch al aantal keer kunnen invallen en een paar punten kunnen pakken. Zaterdag 5 december belooft een thriller te worden, dan moeten we naar Venlo geen makkelijke opdracht dus! Jullie kunnen de uitslag zeker lezen op Dartfreakz!

Groetjes Kim Huybrechts