Home Columns Rilana Erades “Ik zie verbeteringen “

Rilana Erades “Ik zie verbeteringen “

Column_Rilana_Erades

Hoi Allemaal
Er is de laatste tijd weer genoeg gebeurd, zo heb ik twee DBBR rankings gespeeld, Tops of Holland, en diverse competitie wedstrijden.
Om te beginnen even de competitie, ik speel dit jaar weer in de DBBR competitie, mijn team eLBee/VEZA.ws draait mee in de top van de Eredivisie,

 

de start van de competitie ging niet verkeerd, 4 overwinningen, 1 gelijkspel en 1 nederlaag, over mijn eigen spel bij dit team hoef ik ook niet te klagen, het gaat namelijk iedere wedstrijd beter.
Tijdens de eerste twee DBBR rankings kwam ik twee keer Marjolein van de Leer tegen in de finale, in de eerste finale een maandje geleden in Leiden wist ik 4-2 te winnen zowel Marjolein als ik starten de eerste 4 legs goed in onze eigen legs, de 5e en 6e leg kon ik net iets meer brengen en won met 4-2.

De 2e ranking in Weteringbrug bij het gezellige Cafe IJS de Jong wederom dus in de finale tegen Marjolein van Leer, ditmaal kon ik alle vier de legs binnen 20 pijlen uitgooien en won met 4-0.
Maar ik heb nog iets goed te maken met Marjolein ze leid namelijk in het 180 klassement ! dit belooft dus wat de volgende ranking !

Tijdens Tops of Holland, gebeurde er weer vreemde dingen, in zowel mijn eerste als tweede ronde partij voelde ik verkeerde spanning, kreeg zelfs nog matchdarts tegen in de eerste ronde tegen Nancy Hertogs, voor mij een gelukje dat Nancy hem niet uitgooide en ik vervolgens wel, ook in mijn tweede ronde partij kreeg mijn tegenstander voor mij gevoel onnodige kansen op 2-2, ook deze werden niet gepakt waarop ik 3-1 kon maken, tja en als je dan vervolgens tegen Carla Molema staat bij de laatste 16 en je raakt vervolgens je dubbels weer en je voelt totaal geen spanning, druk of hoe je het ook noemen wilt, ja schiet mij dan maar lek, ik weet niet wat er in dat hoofd van mij gebeurt ! Vervolgens weet ik met zeer goed spel de partij naar met toe te trekken (4-1) in de kwartfinale tegen Deta Hedman speel ik vervolgens weer een beetje voor Sinterklaas, (hoe toepasselijk in Oktober hi hi )waar ik genoeg kansen krijg om de voorsprong te pakken, om gelijk te maken, ach noem het allemaal maar op, ik doe het ieder geval niet en moet gewoon simpelweg toekijken hoe Deta me met 4-2 uit het toernooi gooit.

 

Ook in het koppeltoernooi ging het helemaal zo gek nog niet samen met Sharon Prins een mooie 2e plaats, we verloren uiteindelijk in de finale van Karin Krappen en Francis Hoenselaar. Reden tot klagen word ook telkens minder, ik zie verbeteringen al kan ik mijn spanning van de eerste en tweede ronde tijdens het Tops of Holland singletoernooi nog niet thuisbrengen, maar ik merk dat het vertrouwen in me eigen kunnen weer beter en beter word.
De komende periode o.a. de Open Vlaanderen, Centerparcs Masters en Lorna Croft Cup dus genoeg om verder te werken naar een sterker nivo.

 

Groetjes en tot op de toernooien
Rilana