Home Columns Voor mij geen Zuiderduin Masters dit jaar…

Voor mij geen Zuiderduin Masters dit jaar…

logocolumn_floortjevanzanten

Dag mensen! Het nieuwe seizoen staat weer voor de deur en we hebben er weer zin in!
Januari begint pas het NDB seizoen maar voorlopig is er hier en daar nog genoeg te darten!

 

Afgelopen maand heb ik Open didam gegooid. Mixkoppel met Danny Azier, we verloren in de 3e ronde. Jammer want het ging wel lekker! De dameskoppel gooide ik samen met Tamara Schuur. 1e ronde een bye en 2e ronde meteen tegen Vanessa Rosken en Esmee van Nieuwendijk. 2 meiden die ook altijd komen darten in Kudelstaart. Wat is de wereld toch klein! Maar goed, deze partij werd met 3-0 gewonnen. 3 ronde tegen Francis Hoenselaar en Karin Krappen. 7 pijlen werden er op de dubbel gemist om met 3-2 te winnen. Karin miste er 1 maar had nog 2 pijlen over en met haar 2e pijl gooide ze ons uit het toernooi… Hmm, &*%^6 ging er door me heen en bij Tam denk ook wel… Dat was wel even zuur zeg! Single verloor ik bij de laatste 16 van Trina Gulliver. Ik gooide best lekker alleen ipv 3-1 voor te komen stond ik 3-1 achter en uiteindelijk verloor ik 4-1. Jammer zeg, goed gespeeld maar toch verloren!

 

Ook stond het Champions league of darts op het programma. Helaas voor mij eindigde het toernooi bij de laatste 8… Anca Zijlstra wist mij te verslaan in een goede partij. Bij een 3-2 achterstand moest ik mijn eigen leg houden en laat ik nou net beginnen met 2 zwakke scores. Bij Anca liep het als een trein en ik ik kon alleen maar bijkomen en hopen dat ze de dubbel zou missen, helaas deed ze dit niet en dat betekende meteen voor mij geen Zuiderduin Masters dit jaar… Ik was er best even ziek van, gevoel en vertrouwen was er maar toch ging het weer ergens mis… Geheel verassend won Daisy van Driel het toernooi. Zij won in de finale van Anca die het gewoon niet kon vinden op het podium. Daarmee was meteen mijn tegenstander voor de winmau bekend.

 

In de voorbereiding op de Winmau thuis nog even flink wat pijlen staan gooien en op naar Engeland samen met Tamara Schuur en onze ‘winmaucoach’ Johan Potter. Woensdag kwamen we aan en hebben we nog even staan gooien in de kroeg. Donderdag eerst de play offs. Ik mocht als eerste aantreden tegen de voor mij onbekende Linda Itthuralde. Ik ging lekker van start, stond na 12 pijlen onder de 100 alleen kreeg ik geen kans meer… Eigen leg ging weer super en en maakte gelijk. 3e leg was niet best van mijn kant dus moest ik weer mijn eigen leg houden. Nou opzich ging het best qua scores. Ik op 59 en mijn tegenstandster nog in de 200. Maar toen begon het drama; dubbels. Weet niet hoeveel pijlen ik heb gehad maar geen 1 wilde erin! En dan gooit je tegenstandster hem gewoon uit zoals het hoort en mag je gaan schrijven… Zo even flink balen aan het schrijfbord, helemaal als je zag wat voor partij ik mocht gaan schrijven, geef mij zo een 1e ronde… Ik weet dat ik dat niet mag denken, heb genoeg kansen gehad maar toch… Tamara bereikte de laatste 16 waar ze net aan verloor.

 

Vrijdag dan maar weer proberen op de Winmau zelf. 1e ronde dus tegen Daisy van Driel. Iets onzeker ging ik de partij in. 1e leg was gewoon slecht van beide kanten maar ik mocht deze toch pakken en ik stond meteen een break voor. Daarna ging het eigenlijk steeds beter en won ik de partij met 4-2. Wat een opluchting, haha! Daarna tegen Dee Bateman, geseed in de sheet. Ik had het voordeel dat ik al een partij had gespeeld en zij nog niet, alleen had zij weer het voordeel dat zij wel dubbels gooide en ik niet. Ik kwam met 1-0 voor en meteen de break maar daarna wilde de dubbel er niet meer in… He bah, moet ik weer schrijven! Ik baalde er weer van ( ik baal wat af ) waarom wil die dubbel nou niet een keer vallen!?! Tamara ging wel als een speer en bereikte weer de laatste 16. In deze partij tegen dezelfde Linda Itthuralde stond zij met 3-0 voor en toen wilde bij Tam de dubbel er niet meer in en verloor ze alsnog met 4-3. Nou, over balen gesproken! Deze Linda waar Tamara en ik dus van hebben verloren won uiteindelijk de winmau en staat dus op de lakeside! Ook mijn andere tegenstandster Dee Bateman bereikte de halve finale van de winmau dus ik mag toch nog ergens een soort van tevreden zijn omdat ik mijn kansen heb gehad! Zondag nog even darten wezen kijken en toen weer lekker naar huis! Tamara en Johan, bedankt voor de gezellige dagen!

Ook de competitie is weer begonnen. De 1e twee wedstrijden werden gewonnen met 6-3 en 8-1! Op naar een gezellig seizoen! Verder gooi ik weer lekker bij poel’s eye mijn pijltjes en zo hier en daar een toernooitje. Tops of Holland staat ook weer voor de deur. De mixkoppel speel ik met Rene Kruit en de dameskoppel met Tamara Schuur!
Tot de volgende keer!

 

Liefs Floortje

 

Van de redactie: Deze column is geschreven voordat bekend werd dat Floortje wel naar de Zuiderduin Masters gaat.