Achter de Oche met Alan Tabern algemeen nieuws
algemeen nieuws

Achter de Oche met Alan Tabern

Achter de Oche met Alan Tabern

Deze week in de rubriek "Achter de Oche" het interview met Alan Tabern. In dit interview komt o.a. naar voren dat hij volgend jaar aan de Premier League hoopt deel te nemen, dat hij voorheen een tijdje is gestopt met darten en dat hij eigenlijk niet weet hoe hij met darten in aanraking is gekomen.

Je naam: Alan Tabern
Geboortedatum: 23-09-1966
Woonplaats: St Helens, Engeland

Ben je getrouwd, verliefd of samenwonend: Ik ben getrouwd.
Met wie: Ik ben getrouwd met Helen.
Dart je partner ook: Nee.
Hoe en waar heb je jouw partner leren kennen: Ik heb haar leren kennen toen ze 14 jaar oud was. Ik was op dat moment bijna 16 jaar oud en we woonden vlak bij elkaar.

Wat is je favoriete film: Mijn favoriete films zijn Quadrophenia en Dumb and dumber.
Wat is je favoriete muziek: Mijn favoriete muziek is Madness, The jam, Oasis en Edith piaf.

Met welke pijlen speel je: Ik heb een samenwerking met Red Dragon Darts. Dus ik speel met pijlen van mijn eigen Alan Tabern dartslijn.

Ben je tevreden over je pijlen: Ja, ik heb ze zelf ontwerpen.
Wissel je regelmatig van darts: Nee, ik heb naast de huidige set pijlen waar ik nu mee speel met slechts twee andere setjes pijlen gegooid.

Wat is je lievelingsbord? Ik heb geen voorkeur, maar ik train zelf op een Winmau Blade 3.

Hoe ben je met darten in aanraking gekomen: Dat weet ik eigenlijk niet precies. Niemand in mijn familie heeft ooit iets met darten gehad of zelf gedart. Ik vond het altijd leuk om ernaar te kijken en daarom ben ik op den duur zelf ook gaan spelen.

Hoe lang speel je al: Ik ben op een leeftijd van 16 jaar begonnen. Zo’n 12 jaar geleden ben ik gestopt met darten waarna ik het zo’n 6 tot 7 jaar geleden weer heb opgepakt.

De afgelopen jaren is de dartswereld geheel op z`n kop gezet. Hoe denk jij dat deze dartswereld er over 5 jaar uitziet? Ik denk dat het alleen maar sterker en sterker wordt, maar ik zie geen mogelijkheid om de twee bonden samen te voegen tot één bond.

Hoe denk jij over darts in Nederland: Ik vind het geweldig om in Nederland te spelen. De mensen zijn er erg vriendelijk en ik voel me er altijd welkom. Ik heb er alleen meegedaan aan PDC toernooien dus over het overige darten in Nederland kan ik helaas weinig zeggen.

Welke bond heeft jouw voorkeur: Ik denk dat beide bonden haar krachten heeft met geweldige spelers. De PDC is erg professioneel en dat vind ik belangrijk. De BDO is daarentegen meer een grote familie en daar houd ik ook wel van.

Wie is je favoriete dartsspeelster: Trina Gulliver.
Wie ie je favoriete dartsspeler: Momenteel is dat Phil Taylor. Voorheen zijn dat Eric Bristow en Jockey Wilson geweest.

Heb je veel vrienden/vriendinnen in de dartsport: Ja, ik heb veel vrienden zowel bij de PDC als bij de BDO. Ik reis veel met Wayne Jones en soms ook met Gary Welding en Tony Eccles.

Hoe vaak train je: Ik train iedere dag ongeveer 2 uur.
Hoe train je: Ik oefen erg veel simpelweg op de triple 20. Daarnaast oefen ik ook finishes van 70 en hoger.
Met wie train je het meeste: Ik train voornamelijk alleen.

Hoeveel uren besteed je gemiddeld per week aan darten: Momenteel speel ik alleen PDC toernooien. De lokale toernooien en competitie speel ik slechts af en toe.

Heb je ooit een 9-darter gegooid: Ja.
Wanneer: Ik heb er al heel veel gegooid tijdens het ingooien. Ik heb geen idee hoeveel. Maar in een officiële wedstrijd heb ik er één gegooid. Dat was een paar jaar geleden tijdens een PDC toernooi in Engeland.
Won je de wedstrijd: Ja, ik won mijn wedstrijd met 5-0.

Wat is je mooiste hoogtepunt uit je dartscarrière tot nu toe: Ik heb veel hoogtepunten, maar het winnen van het Wigan UK Open Noord-West in mijn eerste PDC seizoen waarbij ik in de halve finale won van Raymond van Barneveld is mijn persoonlijke hoogtepunt.

Volg je zelf ook de dartsport in de media: Ik volg het een beetje.
Wat is je favoriete website: De PDC website en de PDPA website. Ook kijk ik af en toe op de BDO website.
In welk teams speel je: Ik speel in een lokaal team bij de St. Helens voor de Superleague en ook speel ik in het team Thatto Heath in de Royal British League.
Wie is je captain: Bij Thatto Heath is dat Jamie Peace en bij St. Helens is mijn captain Fred Ward.

Wat is je favoriete toernooi: The World Matchplay.
Door welk toernooi wordt je geïnspireerd: Alle PDC toernooien om eerlijk te zijn.

Wat is je ambitie in de dartsport: Om deel te nemen aan de Premier League of Darts.
Waar wil je over een jaar staan? Ik hoop dan aan de Premier League te mogen deelnemen maar ik wil in ieder geval zeker mijn huidige plaats bij de top 16 van de wereld behouden.

Wat zijn je positieve en negatieve kanten bij het darten? Mijn positieve ervaring is het realiseren van mijn droom en op het hoogste niveau op tv te mogen spelen. Mijn negatieve ervaring is het reizen dat ik af en toe als negatief ervaar. Daarnaast is het ontbreken van een sponsor om de kosten te dekken een negatief aspect.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws