Achter de Oche met de pas 8-jarige Kyana Frauenfelder uit Oss algemeen nieuws
algemeen nieuws

Achter de Oche met de pas 8-jarige Kyana Frauenfelder uit Oss

Achter de Oche met de pas 8-jarige Kyana Frauenfelder uit Oss

Ze heeft al vele harten gestolen en is zeer geliefd bij menig grote topspelers, Kyana Frauenfelder. Het 8-jarige dartstalent groeit op in een dartsfamilie en was er zodoende al heel vroeg bij. Inmiddels doet ze alweer twee jaar mee binnen het dartscircuit en dit komt haar spel nu al ten goede. Afgelopen donderdag versloeg ze op het podium van de Dartfreakz Awards, voor het oog van ruim 100 toeschouwers, haar favoriete dartspeler Joey ten Berge in een demonstratiepartij (). Na spelers als Braulio Roncero, Hermie van Orsouw en Gino Vos kent Oss er een nieuw talent bij. Maak via onderstaande Achter de Oche kennis met Kyana Frauenfelder.

Naam: Kyana Frauenfelder
Bijnaam: The Dragonfly
Opkomst muziek: Een eigen opkomstnummer heb ik nog niet echt maar ik vind Gustavo Lima wel leuk.
Geboortedatum: 09-07-2003
Woonplaats: Oss

Ben je verliefd: Nee, ik ben niet verliefd.

Hobby's: Ik vind turnen en voetbal ook heel leuk.
School: Ik zit op de Mettegeupelschool in groep 5.

Eten: Friet of boerenkool.

Pijlen: Ik gooi met 22 grams Girl Play van Target.
Ben je tevreden met je dartspijlen: Ja, ik ben heel tevreden over mijn pijlen. Dit is mijn eerste eigen setje. Dus nee, ik heb nog niet gewisseld.
Wat is je favoriete dartsbord: We hebben thuis een Target Pro Tour-dartsbord hangen. Dat vind ik een fijn dartsbord en daarvoor hadden we een Datadart Extreme en die is ook goed.

Hoe ben je in aanraking gekomen met darts: Dit komt natuurlijk door mijn broer Levy. Ik ben dus al bekend met darts zolang als ik mij kan herrinneren, maar ik gooi nu bijna 2 jaar wedstrijden en rankings.
Waar gaat je voorkeur naar uit, toernooien of rankings: Ik gooi het liefst toernooien maar ik heb ook zeker geen problemen met rankings.

Wie is je favoriete dartspeelster: Kaylee de Priester.
Wie is je favoriete dartspeler: Joey ten Berge.

Hoe vaak train je: Ik train minimaal 2 keer per week en dit is zonder toernooien of rankings.
Hoe train je: 501 of 170.
Met wie train je: Ik train vooral met mijn broer, vader of moeder en 1 keer in de week gooi ik bij de Osse Horeca Darts Competitie in Oss.
Hoeveel uren gooi gemiddeld: Ongeveer 4 uur in de week.

Wat is je favorietie dubbel: Op dit moment maakt het mij niet zoveel uit welke dubbel er staat. Ze gaan er op dit moment allemaal vrij vlot in.
In welk team gooi je: Ik ben helaas nog te jong om echt competitie te gooien, maar ik mag wel zomercompetitie gaan gooien in de Vrijboom bij de Mini Muppets.
Bij welke bond en in welke divisie: Ik gooi bij de RDB in Beuningen en via hun neem ik ook deel aan de NDB-ranking en gooi ik bij de OHDC in Oss.
Op welke locatie gooi je het liefst: Ik gooi het liefst thuis, in de Wiek in Oss of bij de Vrijboom in Beuningen.

Wat is je mooiste hoogtepunt tot nu toe: Ik heb de laatste 8 gehaald tijdens het Bulls German Open 2012 en dus 10 punten gepakt voor de WDF.
Wat is je leukste dartsherinnering: Mijn leukste herinnering is dat ik met mijn broer mee in de VIP mocht tijdens de Dutch Open in 2011. Hier kon ik dus alle grote darters en dartsters zien, aanraken en mee op de foto.

Wat is je ambitie: Ik ben nog heel jong dus er kan nog van alles gebeuren, maar het gaat nu best lekker en daar wil ik dus alles uithalen wat mogelijk is. Misschien kan ik in de toekomst wel uitkomen voor de Nederlandse selectie of kampioen worden.
Waar hoop je over een jaar te staan: Ik hoop mezelf elk jaar stapje voor stapje te verbeteren. Dus volgend jaar bijvoorbeeld in de top 10 staan van de NDB ranking eindigen.

Wil je nog iemand bedanken: Ik wil natuurlijk mijn ouders bedanken want die zorgen ervoor dat ik alles kan doen en meemaken.
Wil je nog een website promoten: Jazeker, graag wil ik www.tamarasdartsoss.nl en www.dartfreakz.nl promoten.

Aan wie wil je het stokje doorgeven voor de volgende Achter de Oche? Mijn broer Levy.
.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws