Achter de Oche met Dennis te Kloese algemeen nieuws
algemeen nieuws

Achter de Oche met Dennis te Kloese

Achter de Oche met Dennis te Kloese

Je naam: Dennis te Kloese
Woonplaats: Silvolde

Ben je getrouwd, verliefd of samenwonend: Nee, single

Wat is je favoriete film: The Matrix
Wat is je favoriete muziek: AC/DC.. Metellica..en daarna Nederlandse muziek

Met welke pijlen speel je: Ik speel met Barney Sharks 22 gram
Ben je tevreden over je pijlen: Ja hoor, erg tevereden.
Wissel je regelmatig van darts: Ik wissel wel eens met pijlen, omdat ik vind dat je alles moet doen om je te verbeteren. Maar ik doe dat alleen als er geen belangrijke toernooien of wedstrijden aan komen.

Hoe ben je met darten in aanraking gekomen: Op het werk hing een dartbord en daar gooiden we elke pauze. Toen maar gewoon eens een toernooitje in de buurt meegedaan en meteen de finale gehaald. En zodoende verslaafd geraakt aan het spelletje.
Wanneer was dit (hoe lang speel je)?: Dit volgens mij ergens in september 2004, dus ik speel nu ongeveer 5 jaar.

De afgelopen jaren is de dartwereld geheel op z`n kop gezet, hoe denk jij dat deze dartwereld er over 5 jaar uitziet?
Het beeld van de dartwereld is wel een beetje veranderd ja, maar ik denk dat het niet nog meer zal veranderen. De BDO zal echt wel weer nieuwe "characters" krijgen zoals fitton, hankey e.d en de PDC zal het geld erin stoppen om ze weg te halen. Uiteindelijk zullen beide bonden gewoon naast elkaar voortbestaan.
Hoe denk jij over darts in Nederland: Het darten in nederland ligt op een uitstekend niveau. We hebben een aantal sterke BDO en PDC spelers en met name de breedte van de suptop in nederland is opmerkelijk en maakt de grotere toernooien hier tot een mooi schouwspel.

Welke bond heeft jouw voorkeur: Vooralsnog de BDO, omdat ik niet klaar ben voor die grote stap. Ik wil wel wat PDC toernooien gaan meedoen, maar dan meer als leerschool voor de BDO en NDB toernooien.

Wie is je favoriete dartspeelster: Ik heb geen echte favoriet. Ik ben altijd wel een beetje voor Francis, vanwege de topprestaties die ze telkens weer neerzet. Maar ook voor Rilana, vanwege haar wilskracht en inzet.
Wie is je favoriete dartspeler: Willy van de Wiel en Jelle Klaasen. Gewoon omdat hun snelle manier van gooien gecombineerd met het raken van trippels fantastisch is op naar te kijken. En het zijn natuurlijk aardige gasten :)

Heb je veel vrienden/vriendinnen in de dartsport: Vrienden is een groot woord. Ik heb veel kennissen, maar ik denk dat dit voor de meesten geld. Vrienden van me zijn o.a Jean Pierre Leeuwrik, Mark Wensink en Henk te Winkel.

Hoe vaak train je: Als ik het met me werk kan redden ongeveer een uurtje per dag.
Hoe train je: Gewoon legs 501 gooien tegen een computer.
Met wie train je het meeste: Met mijn maatje Jean Pierre Leeuwrik.

Hoeveel uren besteed je gemiddeld per week aan darten: Pff das een moeilijke...ik denk zo'n 15 uur.

Heb je ooit een 9-darter gegooid: Ja ik heb 5 keer een 9 darter gegooid, maar dat was allemaal met ingooien, dus nooit in een echte wedstrijd.

Wat is je mooiste hoogtepunt uit je dartcarrière tot nu toe: De kwartfinale halen op de Dutch Open 2009 en het winnen van Open Frankrijk 2007.

Volg je zelf ook de dartsport in de media: Ja hoor, ik ben een fan van darten, dus ik probeer veel te volgen.
Wat is je favoriete website: Sorry, home4darts hahaha, maar deze stijgt sterk :)
In welk team speel je: Ik speelde dit seizoen in de Hoofdklasse Superleague voor Memory Almelo. Volgend seizoen ga ik een eigen team beginnen in de overgangsklasse. Verder speel ik nog in de DVO (Dartvereniging Oost) comepetitie voor Cafe Kafe Doetinchem. Verder speel ik nog in wat lokale wilde bonden.
Wie is je captain: (DVO) Dennis Barmentloo en (SL) Volgend seizoen ben ik zelf de captain
Welke bond en divisie speel je: (SL) Hoofdklasse/Overgangs, DVO Ere, ADO Ere, DCA Ere en IJsseldarts Ere.

Wat is je ambitie in de dartsport: Me meten met de besten.
Waar hoop/wil je staan over één jaar: Dat is moeilijk te zeggen. Heb een wisselvallig seizoen gehad met hele mooie resultaten. Ik wil voor volgend seizoen eerst op de Nederlandse ranking eens iets laten zien, want die mislukken elk jaar :)

Bezoek ook www.dennistekloese.nl en www.mrbeanie.hyves.nl

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws