Achter de Oche met Jacqueline Draaisma algemeen nieuws
algemeen nieuws

Achter de Oche met Jacqueline Draaisma

Achter de Oche met Jacqueline Draaisma

Deze week in de rubriek “Achter de Oche” het interview met Jacqueline Draaisma. Haar mooiste hoogtepunten die ze in haar dartscarrière tot dusver heeft behaald zijn het in actie komen voor het Nederlands team tijdens de Lorna Croft Friendship Cup 2007, vier keer ranking kampioen worden van Friesland en twee keer gekroond worden tot winnares van de Friese Masters.

Je naam: Jacqueline Draaisma
Geboortedatum: 26 maart 1965 te Utrecht
Woonplaats: Lemmer

Wat is je favoriete film: Alles met actie erin.
Wat is je favoriete muziek: The Judds.

Met welke pijlen speel je: Ton machine 21 gram.
Ben je tevreden over je pijlen: Ja hoor.

Wissel je regelmatig van darts: Nee.
Wat is je lievelingsbord? Winmau Blade III.

Hoe ben je met darten in aanraking gekomen: Ongeveer vier jaar geleden ben ik met de Dartsport in aanraking gekomen. We hadden thuis een elektronisch dartbord aan de muur hangen en daar speelde wij wel eens op, maar dat begon gauw te vervelen want de plastic punten van de darts braken steeds af dus we besloten om een gewoon dartbord aan te schaffen. Dat beviel mij veel beter en ik raakte af en toe zelf iets waar ik op mikte alleen het rekenen was toen nog niet aan mij besteed. Een aantal vrienden van ons darten ook en we kwamen regelmatig bij elkaar over de vloer om te spelen, zodoende begon ik het spelletje steeds beter te beheersen. Ze zeiden toen tegen mij waarom doe je niet eens mee op een Fries rankingtoernooi, dat kan je best wel. Ik heb me dus laten overhalen en ben (met knikkende knieën) naar dat toernooi gegaan en tot mijn eigen verbazing haalde ik gelijk de finale en ik was gelijk bevangen van het dartsvirus. Ik dart nu eigenlijk serieus vanaf 2004 en heb sindsdien al aardig wat leuke resultaten neergezet, zoals je in mijn prestatielijst kunt zien op mijn website www.jacquelinedraaisma.nl.
Wanneer was dit: Dit was in januari 2004.

De afgelopen jaren is de dartswereld geheel op z`n kop gezet. Hoe denk jij dat deze dartswereld er over 5 jaar uitziet?
Denk dat waarschijnlijk de beide bonden dan wel samen zijn gevoegd.

Hoe denk jij over darts in Nederland:
Het niveau is de laatste paar jaar enorm omhoog gegaan. Kijk maar eens in Friesland, 4 superleague teams (2 in de regio, 1 in de overgangsklasse en 1 in de hoogste klasse) en we hebben 2 laco teams (dames en een herenteam).

Welke bond heeft jouw voorkeur: BDO, maar je moet me niet vragen waarom. Daar kan ik je geen zinnig antwoord op geven, haha.

Wie is je favoriete dartsspeelster: Jacqueline Lutz en Elbrich Halbersma (beide teammaatjes van de Laco)
Wie is je favoriete dartsspeler: Gary Robson en Gary Anderson.

Heb je veel vrienden/vriendinnen in de dartsport: Ja, het is een grote familie binnen de Friese dartsbond.

Hoe vaak train je: 20 uur per week ongeveer gemiddeld genomen.
Hoe train je: Meestal trainen we met een aantal personen, want dan kunnen we mooi in een partijvorm gooien of finishes gooien en 121/170, ach eigenlijk van alles wel wat.
Met wie train je het meeste: Ik trainde meestal met Helena de Vries of met de jongens die in mijn team zitten van de Vloot180.
Hoeveel uren besteed je gemiddeld per week aan darten: Ik denk dat dat ongeveer tussen de 20 en 30 uur ligt per week.

Wat is je favoriete toernooi? Hierop moet ik toch antwoorden dat de Dutch Open tot één van mijn favoriete toernooien behoort.
Door welk televisie toernooi word jij geïnspireerd? Door de Lakeside (voorheen Embassy)

Heb je ooit een 9-darter gegooid: Nee nog nooit. Ik heb wel tot twee keer toe dat ik twee maal de 180 erin gooide maar daarna kwam er geen triple meer aan te pas. Mijn snelste leg is een 11-darter.

Wat is je mooiste hoogtepunt uit je dartscarrière tot nu toe: Dat ik een uitnodiging kreeg voor het spelen in het Nederlands team en dat ik toen heb meegespeeld om de Lorna Croft Friendship Cup 2007. Daarnaast dat ik vier keer ranking kampioen ben van Friesland en twee keer winnares van de Friese Masters.

Wat zijn je positieve en negatieve kanten bij het darten? Positief kant is dat ik sportief ben. Ik accepteer het wanneer ik verloren heb. Negatief is dat wanneer het niet echt wil lukken, dat ik mijn hoofd te snel laat hangen.

Volg je zelf ook de dartsport in de media:
Ja, je kan er veel over lezen op diverse sites, zoals www.fdbdarts.nl, www.klute.nl en www.dartfreakz.nl.
Wat is je favoriete website: www.fdbdarts.nl
In welk team speel je: Vloot180.
Wie is je captain: Rikus Vlig.
Welke bond en divisie speel je: 2e divisie FDB.

Wat is je ambitie in de dartsport: Ik probeer altijd alles uit mezelf te halen en zover mogelijk te komen.
Waar hoop/wil je staan over één jaar: Dat we met het dames team van de FDB de Laco beker eens mogen winnen.

Bezoek ook eens: www.jacquelinedraaisma.nl

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws