Achter de Oche met Rocco Maes algemeen nieuws
algemeen nieuws

Achter de Oche met Rocco Maes

Achter de Oche met Rocco Maes

Deze week in de rubriek “Achter de Oche” het interview met de Belgische Rocco Maes. Hij behaalde zijn hoogtepunt door in 2001 de finale te halen van het Open Frankrijk. In dit interview komt o.a. naar voren dat zijn favoriete muziek momenteel van Lady Gaga is, dat hij graag traint zonder een tegenstander en dat hij de populariteit van darten in België somber in ziet.

Je naam: Rocco Maes
Geboortedatum: 22 juni 1967
Woonplaats: Lanaken, Belgie

Ben je getrouwd, verliefd of samenwonend: Alleenstaand

Wat is je favoriete film: Een filmliefhebber ben ik niet, maar als ik er één van vroeger mag uitkiezen is het " A officer and a gentleman".
Wat is je favoriete muziek: Dat kan van alles zijn. Als het maar goed in mijn oren klinkt. Momenteel is dat Lady Gaga.

Met welke pijlen speel je: Ik speel met een eigen creatie van 24 gram.
Ben je tevreden over je pijlen: Ik denk dat ik al ongeveer 10 à 11 jaar met dezelfde pijlen gooi. Dus ik ben er wel tevreden over.
Wissel je regelmatig van darts: Nee.

Wat is je lievelingsbord? De Unicorn Eclipse.
Hoe ben je met darten in aanraking gekomen: Toen ik 6 jaar oud was leerde ik aan de Belgische kust een vriendje kennen op een camping en zijn vader speelde darts.
Wanneer was dit: Ik was 6 jaar oud, dus in 1973. Maar pas toen ik 16 was ben ik competitie gaan spelen.

De afgelopen jaren is de dartswereld geheel op z`n kop gezet. Hoe denk jij dat deze dartswereld er over 5 jaar uitziet? Volgens mij gaat de PDC nog beter en interessanter worden en zakt de BDO in populariteit.
Hoe denk jij over darts in Nederland: Er is veel meer interesse voor het darten in het algemeen. Hier in België is niemand erin geïnteresseerd en ik zie er ook geen beterschap in. Het klinkt misschien negatief maar het is zo. In Nederland zijn er bij elk toernooi veel meer deelnemers dan in België. Het prijzengeld van een doordeweeks toernooi is er ook hoger. In België vind je gewoon geen sponsoren.

Welke bond heeft jouw voorkeur: PDC, het is gewoon beter. Als je de PDC toernooien meespeelt merk je het verschil. Meer ga ik er niet over zeggen.
Wie is je favoriete dartsspeelster: Francisca Hoenselaar. Ook al is het omdat ik de eerste persoon was die voor haar een website heb gemaakt.
Wie is je favoriete dartsspeler: Dennis Priestley, maar ik kan natuurlijk ook niet om Phil Taylor heen. Wat BDO spelers betreft heb ik het voor Martin Adams.

Heb je veel vrienden/vriendinnen in de dartsport: In België speel ik al ongeveer 5 jaar geen rankingtoernooien meer. Dus daar heb ik geen zicht op hoeveel vrienden ik heb. Maar dat ze er zijn, dat weet ik zeker. In Engeland heb ik zeker vrienden en ook met de Nederlandse PDC spelers heb ik een goed contact.

Hoe vaak train je: Veel te weinig. Voor elke competitiewedstrijd probeer ik thuis toch één uurtje in te gooien.
Hoe train je: Van 501 tot 0.
Met wie train je het meeste: Ik train altijd alleen en dat wil ik zo houden. Mijn teamgenoten weten dat van mij en ze hebben er zich al bij neergelegd dat ze mij niet moeten uitnodigen om te komen trainen.
Hoeveel uren besteed je gemiddeld per week aan darten: Al naargelang het aantal competities. In Augustus kan het dus makkelijk zijn dat ik 4 tot 6 weken geen dartspijl aanraak.

Wat is je favoriete toernooi? Dessert Classic in Las Vegas en de UK in het Reebok stadium in Bolton.
Door welk televisietoernooi word jij geïnspireerd? Vroeger was dat uiteraard de "Embassy", maar tot op heden is de Belgische TV nog altijd niet geïnteresseerd in het uitzenden van dartstoernooien. Dus dan kijk ik via internet naar de Ladbrokes.

Heb je ooit een 9-darter gegooid: Eén keer tijdens een training.
Indien ja, wanneer: Ik geloof dat het in 1996 was.
Wie was je tegenstander: Niemand dus. Maar Leo Laurens heeft wel ooit op een toernooi een 9-darter tegen mij gegooid.

Wat is je mooiste hoogtepunt uit je dartscarrière tot nu toe:
Finale Open Frankrijk in 2001. Deze verloor ik uiteindelijk met 3-5 van Chris van den Bergh.
Wat zijn je positieve en negatieve kanten bij het darten? Mijn positieve kant is dat ik soms van een grote achterstand kan terugkomen en winnen. Een negatieve kant is dat ik er soms gewoon met "mijn klak naar gooi" zoals ze dat in België zeggen. Van het ene moment op het andere kan ik van ingesteldheid veranderen. De ene ronde sta ik hyper geconcentreerd te gooien en de ronde daarna heb ik geen interesse meer en wil ik zo vlug mogelijk naar huis. Ik ben nu 43 jaar en veel zal ik waarschijnlijk niet meer kunnen veranderen aan mijn karakter.

Volg je zelf ook de dartsport in de media: Enkel via internet.
Wat is je favoriete website: www.pdc.tv

In welk team speel je:
De pijl 96 (Kortessem) Darts Invest (Gent) en Lucky darts (Landgraaf).
Wie is je captain: Eddy Jansen, Rudy Weymeersch en André Schippers.
Welke bond en divisie speel je: Hasseltse Darts Liga , Gentse Darts Federatie en SLDL (Ned).

Wat is je ambitie in de dartsport: Gewoon blijven spelen zoals ik bezig ben en het de toppers binnen de PDC lastig maken. Een echt doel heb ik niet meer. Ik speel van wedstrijd tot wedstrijd en we zien wel hoe de pijltjes vliegen.
Waar hoop/wil je staan over één jaar: Gewoon goed blijven spelen en er nog plezier in hebben dat is het belangrijkste. De rest zien we wel wat de tijd brengt.

Bezoek ook eens www.roccomaes.be

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws