Home algemeen nieuws Andy Fordham herstellende na noodzakelijke ziekenhuisopname

Andy Fordham herstellende na noodzakelijke ziekenhuisopname

Andy Fordham is weer aan de betere hand nadat hij eerder in het ziekenhuis was opgenomen vanwege darmproblemen. Dit laat de BDO wereldkampioen van 2004 weten aan Winmau.

The Viking: “Ik had een geblokkeerde darm. Er kwam helemaal niets uit. En toen het eindelijk kwam, was dat niet prettig. De mensen in het ziekenhuis zijn echt ongelofelijk. Je kan hen niet genoeg prijzen. Het gaat nu heel goed met me vergeleken met hoe ik me voelde in het ziekenhuis. Dat waren angstaanjagende tijden om eerlijk te zijn, maar ik ben nu ongeveer voor 90 procent hersteld.

Toch zijn nog niet alle zorgen weg. Zijn vrouw Jenny geeft aan dat het mogelijk is dat de verstopping terugkomt. Mocht dat gebeuren dan wacht hem een levensgevaarlijke operatie omdat vanwege zijn lever meerdere complicaties kunnen ontstaan.

Maar vooralsnog kijkt Fordham positief naar zijn situatie en werkt hij aan zijn herstel. Ook heeft hij nog voor ogen om een comeback te maken op het dartscircuit.

“Er zal altijd wel iets met me zijn, maar ik voel me zoveel beter. Ik ben ook heel veel gewicht verloren. Ik heb geleerd van de vorige keer toen ik ook zoveel afviel. Ik gebruik nu lichte gewichten en ik beweeg wat meer rond. Ik heb zelfs al wat pijlen gegooid en hoop nog altijd een comeback te maken. Dat zou echt geweldig zijn. Een paar jaar geleden, op de British Open, versloeg ik Ted Hankey en daarna speelde ik tegen Richard Veenstra. Ik miste drie pijlen voor de wedstrijd, en als ik die had geraakt, had ik me geplaatst voor Lakeside. Dat gaf aan dat ik gewoon moet blijven vechten,” aldus Andy Fordham.