BDC: Van Duijvenbode schakelt White uit en gaat samen met Kleermaker en Noppert naar finaledag algemeen nieuws
algemeen nieuws

BDC: Van Duijvenbode schakelt White uit en gaat samen met Kleermaker en Noppert naar finaledag

BDC: Van Duijvenbode schakelt White uit en gaat samen met Kleermaker en Noppert naar finaledag

Vrijdag 28 februari werd het eerste European Tour toernooi, in België, afgetrapt met de eerste ronde. Hierbij waren diverse Nederlanders succesvol. Vandaag zullen de winnaars van de eerste ronde het opnemen tegen de geplaatste spelers. In deze middagsessie zullen we acht prachtige wedstrijden gaan zien met maar liefst vier Nederlanders aan de oche.

De eerste wedstrijd van de middagsessie in Hasselt mocht direct door een Belg vertegenwoordigd worden, want de veteraan Ronny Huybrechts mocht aan de oche komen. Hij moet het echter wel opnemen tegen Michael Smith. Niet veel later zullen we de eerste Nederlander van de dag zien: Martijn Kleermaker die gisteren Stephen Bunting versloeg, neemt het op tegen Joe Cullen. Daarna zullen Krzysztof Ratajski en Gabriel Clemens het gevecht aangaan. Daaropvolgend zien we de volgende Premier League speler in Glen Durrant. Hij neemt het op tegen Mervyn King. De partij daarna wordt ook een ware kraker tussen Rob Cross, die de laatste tijd niet helemaal zichzelf is, en Damon Heta die vrijdagmiddag een gemiddelde van 103 noteerde. De zesde partij ziet weer een Nederlander. Dirk van Duijvenbode, die vrijdagavond indruk maakte, neemt het namelijk op tegen Ian White. De een na laatste wedstrijd is een Nederlands onderonsje tussen Danny Noppert en Jermaine Wattimena. Wanneer we onze adem dan weer terug hebben gevonden zal James Wade de middagsessie afsluiten tegen Steve Lennon.

De partijen kunt u hieronder live volgen of later natuurlijk terugvinden.

Michael Smith (103,28/50%) 6 - 1 Ronny Huybrechts (97,12/16,67%)

De Engelsman mocht de partij beginnen, maar het was The Rebel die beter was gestart. Hij gooide maar liefst twee keer 180 in de eerste leg en via een 81-finish maakte hij er een 12-darter van voor de break. Huybrechts miste drie darts om zijn eigen leg daarna te houden en dat werd genadeloos afgestraft met een 72-finish. De eerste man die de eigen leg hield was Michael Smith met een 16-darter op dubbel 8. Smith pakte zijn derde leg op rij toen de Belg twee pijlen op de dubbel had gemist om de stand gelijk te trekken: 3-1. BullyBoy wist met een 13-darter op dubbel 20 de voorsprong nog meer uit te breiden naar 4-1. Via een 64-finish op dubbel 8 wist Michael Smith al razendsnel op matchpoint te komen. De Engelsman wist meteen van dat matchpoint te profiteren en wist met een 11-darter de partij af te sluiten.

Joe Cullen (87,46/27,27%) 3 - 6 Martijn Kleermaker (91,8/40%)

De Nederlander mocht de partij aftrappen, maar in de eerste leg misten beide heren erg veel dubbels. Uiteindelijk pate Cullen de legwinst, maar niet veel later pakte Kleermaker die break direct terug via dubbel 5 voor de 1-1 stand. Met een mooie 70-finish op dubbel 10 nam Martijn Kleermaker voor het eerst de voorsprong over. The Rockstar wist met 66-finish in 17-darts de stand weer gelijk te trekken. The Dutch Giant wist de dubbel 10 de voorsprong weer te pakken met een 16-darter. Doordat Cullen nog steeds niet echt goed gooide, kon de Nederlander instappen en deed dat met een 56-finish voor de break en de 4-2 voorsprong. Met een supersnelle 78-finish in slechts twee pijlen wist Kleermaker zijn eigen leg ook te houden en zo stond hij op matchpoint. Toen wist Cullen met een 10-darter op dubbel 18 de wedstrijd nog wat te verlengen, maar de negende leg was de leg van de Nederlander. Cullen miste in die negende leg een pijl vanaf 107 om terug te komen tot 5-4, waarna Kleermaker dubbel 10 gooide voor de winst

Krzysztof Ratajski (98,29/60%) 6 - 2 Gabriel Clemens (94,56/40%)

De Duitser had de bull gewonnen en mocht de partij dus aftrappen. Ratajski begon de partij sterk en wist met een 67-finish op dubbel 16 direct een break te plaatsen. De Pool wist daarna zijn eigen leg te houden via een 114-finish en zo stond het al 2-0. Clemens wist in de derde leg zijn eigen leg te houden via dubbel 20 om ook op het scorebord te komen; 2-1. Ratajski wist met een 68-finish in de vierde leg al halverwege te komen. The Polish Eagle had nog geen dart op de dubbel gemist en in de vijfde leg zette hij dat voort met een 96-finish. Met een 16-darter op dubbel 16 wist Krzysztof Ratajski op matchpoint te komen, want hij gooide erg goed en gaf zijn opponent bijna geen kansen. Clemens mocht zijn eigen leg nog houden via dubbel 16 voor zijn twee legwinst. Met een 15-darter wist de Pool de partij binnen te slepen met een 6-2 overwinning.

Mervyn King (105,98/60%) 6 - 4 Glen Durrant (99,91/30,77%)

Duzza mocht deze vierde middagsessie partij beginnen. Via dubbel 2 wist Durrant de eerste leg binnenboord te houden, ondanks dat King twee darts op de dubbel had. Durrant miste in de tweede leg twee darts op dubbel 16 voor de break en King pakte zijn kans en kwam op 1-1 via de dubbel 10. Via een geniale 137-finish via triple 19, triple 16 en dubbel 16 pakte Duzza de voorsprong weer. King wist niet veel later te reageren met een 11-darter via dubbel 16 en zo werd het dus 2-2. In de vijfde leg miste de nummer acht geplaatste Durrant drie pijlen op de dubbel en daardoor kreeg King een breakkans en die pakte hij met beide handen aan. Via een 56-finish op dubbel 10 in de zesde leg wist Mervyn King die break voorsprong te behouden en te verzilveren met zijn eigen leg en dus zat Durrant in de problemen. Nadat Durrant 2-1 voorstond, wist King de partij helemaal om te draaien en hij wist in de zevende leg al op matchpoint te komen met een 140-finish op dubbel 16. Dit kwam niet doordat Durrant slecht speelde, maar doordat King bijna 110 gemiddeld gooide. Durrant wist de partij nog te verlengen want je weet maar nooit en brak terug naar 3-5. De man uit Middelsbrough wist zijn eigen leg te houden en kwam zo op 4-5 en dus had de vechter nog niet opgegeven. Maar King wist in zijn eigen tiende leg een erg sterke leg te noteren van 13-darts en zo schakelde hij Duzza uit.

Rob Cross (92,16/55,56%) 6 - 1 Damon Heta (92,06/8,33%)

De Europees Kampioen Rob Cross mocht de partij beginnen tegen Damon Heta en wist met een 15-darter zijn Euro Tour campagne af te trappen, waar beide heren de eerste leg begonnen met 180. Een matige tweede leg werd een 26-darter voor de break voor Rob Cross via dubbel 5. In de derde leg wisten beide heren weer 180 achter elkaar op te volgen en Cross wist in zijn derde leg een 14-darter te plaatsen via een 76-finish. Heta kon vandaag geen weerstand bieden en miste twee darts op dubbel 16, waarna Voltage via dubbel 18 op een 4-0 voorsprong kwam. In de vijfde leg miste Heta een pijl op de bullseye om zijn eerste leg te pakken, waarna Rob Cross een Rob Cross finish uit de hoge hoed toverde van 127 op de bullseye voor de 5-0 stand. Met een 12-darter voor een 134-finish wist The Heat in de zesde leg wel op het scorebord te komen; 5-1. Maar in de zevende leg wist Voltage de partij in het slot te gooien via zijn favoriete dubbel 18.

Dirk van Duijvenbode (87,42/25%) 6 - 3 Ian White (88,19/23,08%)

Na weer twee mooie maar erg verschillende opkomsten, gingen we van start. De Nederlander mocht de partij aftrappen tegen de nummer twee geplaatste Ian White. Met een 16-darter op dubbel 10 wist Van Duijvenbode zijn eigen eerste leg te houden. Via dubbel 18 wist Ian White ook zijn eigen leg te houden en kwam op 1-1. Ook de derde leg van de partij ging met de darts mee, want The Titan gooide 83 uit voor de legwinst. The Diamond wist in de vierde leg een 128-finish te produceren op dubbel 4 om de stand gelijk te trekken. In de vijfde leg miste White de breakkans op tops vanaf 67, waarna de Nederlander dubbel 9 gooide voor de 3-2 voorsprong. Met een 100-finish een leg later wist de Engelsman weer op 3-3 te komen. White miste wederom een heel klein kansje voor de break vanaf 107 en Van Duijvenbode gooide de dubbel 14 om de zevende leg van de wedstrijd te houden. In de achtste leg wist White niet zijn eigen leg te houden, want in het dubbeldrama in die leg wist Van Duijvenbode gooide dubbel 1 om op matchpoint te komen. In de negende leg miste hij veel dubbels, maar pakte de dubbel 4 uiteindelijk wel voor de 6-3 overwinning.

Danny Noppert (108,96/50%) 6 - 2 Jermaine Wattimena (100,4/25%)

Wattimena mocht dit Nederlands onderonsje beginnen tegen de Jouster en met een 14-darter op dubbel 8 wist The Machinegun zijn eigen leg te houden. Via dubbel 20 wist Noppie ook zijn eigen leg te houden en zo kwam hij op 1-1. Ook de derde leg ging met de darts mee, want Wattimena gooide 85 uit in slechts twee pijlen. In de vierde leg was het Danny Noppert die de dubbel als eerst gooide en zo was de partij nog altijd in evenwicht. De man uit Joure wist in de vijfde leg de eerste break van de partij te plaatsen via dubbel 20. Met een 70-finish in slechts twee pijlen wist de Fries in 14 pijlen de break te verzilveren. Met een gemiddelde van 110 en een first 9 van 120 wist Danny Noppert nogmaals een break te plaatsen voor de 5-2 voorsprong. Noppert zette dat goede niveau door en pakte de winst met een 14-darter voor een 86-finish.

James Wade (97,79/42,86%) 6 - 3 Steve Lennon (96,07/33,33%)

The Shamrock mocht de partij beginnen tegen The Machine James Wade. Wade wist de eerste leg direct af te pakken van Lennon ondanks dat Lennon diverse kansen had gehad. Ook in de tweede leg was het Wade die met een 14-darter de 2-0 voorsprong pakte. Lennon kwam in de derde leg ook op het scorebord via tops. Lennon wist in de vierde leg de break ongedaan te maken via dubbel 12 en dus stond het sinds 0-0 weer gelijk. Een leg later wist de Ier zijn derde leg op een rij te winnen en kwam daarmee op een 3-2 voorsprong. Nadat hij drie legs weggaf wist Wade weer eens een legje te noteren via dubbel 10; 3-3. The Machine wist de voorsprong niet veel later via zijn favoriete tops weer terug te pakken. De nummer zeven geplaatste Wade wist de achtste leg van de partij ook te winnen en kwam zo op matchpoint terecht. Via dubbel 10 maakte The Machine er in de negende leg al meteen een eind aan en sloot zo de middagsessie af.

Door: Marcel Bus

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws