Benito van de Pas “Het was gewoon een onbeschrijflijk gevoel” algemeen nieuws
algemeen nieuws

Benito van de Pas “Het was gewoon een onbeschrijflijk gevoel”

Benito van de Pas “Het was gewoon een onbeschrijflijk gevoel”

Eergisteren wist de 18-jarige Benito van de Pas uit Tilburg voor een sensatie te zorgen door het herentoernooi van het Open Duitsland op zijn naam te zetten. Hiermee heeft hij zich verzekerd van deelname aan de Winmau World Masters en van deelname aan het kwalificatietoernooi voor de Lakeside. Daarnaast behaalde hij hiermee belangrijke punten voor de BDO-ranking en de Zuiderduin Masters-ranking. Vandaag spraken we met Benito over deze mooie prestatie en over zijn toekomst op dartsgebied.

Wanneer we hem vragen naar het gevoel dat er door hem heen ging op het moment dat hij de beslissende dubbel gooide in de finale tegen Tony O’Shea geeft hij aan dat dit niet te beschrijven is. “Ik kon het gewoon niet geloven dat ik op 18-jarige leeftijd een A-toernooi win en als bonus naar de Winmau mag en de Lakesidekwalificatie. De loting was niet gemakkelijk en ik heb van 6 Lakeside-spelers gewonnen. Dat is gewoon een onbeschrijflijk gevoel.” In de finale wist hij een sublieme partij te spelen tegen Tony O’Shea, maar desondanks was dit voor Benito persoonlijk niet de mooiste wedstrijd van de dag. “Je zou zeggen dat de finale die ik met 3-2 in sets won van Tony O’Shea en waarbij ik een gemiddelde noteerde van 96,84 de mooiste wedstrijd van de dag was, maar zelf vond ik de wedstrijden tegen Ronny Peel en Ted Hankey de mooiste partijen,” aldus Van der Pas.

De persoonlijke favoriete prestaties van Benito zijn voor hem naast de winst van het Open Duitsland, zijn halve finaleplaats bij het PDC WK onder de 21 jaar en zijn kwartfinaleplaats bij het Dutch Open herentoernooi op 17-jarige leeftijd. Ondanks deze prestaties wil hij meer en zijn doelstelling luidt om de Zuiderduin Masters te halen en om in aanmerking te komen voor het Nederlands team. “Mijn doelstelling is om de Zuiderduin Masters te halen omdat ik daar zeer hoog op de ranking sta en nu met die 24 punten erbij komt dat doel wel heel dichtbij. Verder is mijn doelstelling om de top 10 van de NDB te halen, waar ik nu de 4e plaats bezet, zodat ik in aanmerking kom voor het Nederlands team,” aldus Benito van de Pas.

De slotwoorden van het interview met Benito luiden als volgt. “Tot slot wil ik mijn ouders bedanken die het mogelijk maken dat ik al die jaren kan darten en ook Oranjebar en 123darts wil ik bedanken voor het vertrouwen dat ze in mij hebben. Verder wil ik Dartfreakz bedanken voor dit interview en wil ik iedereen bedanken die mij hebben gefeliciteerd, gesmst, gepingd en gebeld hebben na afloop van het Open Duitsland”.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws