Home algemeen nieuws Van den Bergh, Anderson en Van Gerwen winnen en De Sousa speelt...

Van den Bergh, Anderson en Van Gerwen winnen en De Sousa speelt gelijk tegen Wade

UNIBET PREMIER LEAGUE 2021 NIGHT2 MARSHALL ARENA, MILTON KEYNES PIC;LAWRENCE LUSTIG MICHAEL VAN GERWEN V PETER WRIGHT MICHAEL VAN GERWEN IN ACTION

De elfde dag van Premier League 2021 gaat vanavond 6 mei beginnen met vier wedstrijden best of 14 op het programma.

De eerste partij gaat tussen Nathan Aspinall en onze zuiderbuur Dimitri van den Bergh. Dit is de partij tussen de nummer één van de ranking Aspinall tegen de nummer drie van de ranking Van den Bergh. Daarna zal Jose de Sousa aan de oche komen tegen James Wade. Vervolgens zullen we een Schotse clash zien tussen Gary Anderson en Peter Wright. Als afsluiter zal Michael van Gerwen het opnemen tegen de nummer vier van de ranking Jonny Clayton. 

Hieronder kunt u de wedstrijden live volgen via live updates of u kunt de verslagen natuurlijk later ook teruglezen. 

 

Dimitri van den Bergh (102,89/62%) 8 – 6 Nathan Aspinall (103,33/50%)

De jonge Engelsman begon de avond met een 64-finish op dubbel 4 die in 18-darts uitging. Met een knappe 120-finish op dubbel 20 ontsnapte de Belg en hield zijn eigen leg nadat Aspinall een 132-finish op de bullseye had gemist. Met een 86-finish werd de eerste break van de partij realiseert door de Antwerpenaar en kwam zo dus 2-1 voor. Van den Bergh verzilverde die break niet veel later via dubbel 20 en kwam zo op 3-1. Met een 72-finish zette de Engelsman daarna weer een legje op het bord via een 15-darter. Door dubbel 8 te gooien, wist Van den Bergh weer een voorsprong van twee legs te slaan; 4-2. Met een 88-finish op de bullseye wist Aspinall daarna toch weer op 3-4 te komen. Het leek erop dat The Asp in de achtste leg ging terugbreaken, maar toen kwam Van den Bergh aanzetten met een 136-finish voor een 12-darter die wel even aankwam bij Aspinall. Met een 80-finish van Aspinall wist hij toch weer aan te sluiten bij de Belg; 5-4. Met zijn fantastische dubbelpercentage gingen alle finishes onder druk uit en dus ook een 80-finish en zo werd het verschil voor de zoveelste maal twee. Aspinall gooide daaropvolgend een goede leg om op 5-6 te komen, maar kon Van den Bergh niet stoppen om het eerste punt te pakken want de Belg gooide een 67-finish uit voor de 7-5. In de dertiende leg miste Van den Bergh zijn eerste matchdart op tops vanaf 82, waardoor er een beslissende leg aan te pas kwam. 

 

James Wade (97,40/58%) 7 – 7 José de Sousa (97,56/37%)

De ervaren James Wade mocht de partij beginnen tegen de Portugees, maar door een 15-darter via een 65-finish wist De Sousa meteen al een break te plaatsen. De Sousa verzilverde die break niet veel later met een 64-finish op dubbel 16. In de derde leg kwam Wade op het scorebord via dubbel 18 in slechts 13 pijlen; 1-2. Met een 74-finish in de vierde leg werd het 100% dubbelpercentage in stand gehouden en dus kwam De Sousa op 3-1. Via een 72-finish op de magistrale De Sousa-manier van tweemaal dubbel 18 pakte De Sousa een tweede break; 4-1. Maar James Wade zou Wade niet zijn om dan meteen weer terug te pakken en deed dat dan ook direct. Echter, Wade kon de break niet verzilveren en dus plaatste De Sousa de re-break via dubbel 6 om 5-2 voor te komen. Een gat van vier legs werd geslagen in de achtste leg door de Portugees en dus kwam hij al dichtbij het eerste punt. Via dubbel 14 wist Wade niet veel later zijn derde leg van de avond te pakken en kwam dus terug tot 3-6. Wade kreeg het in de 10e leg voor elkaar om een break te plaatsen en dus ging de ene break van de Sousa al verloren. In een 180’ers festijn wist Wade zijn derde leg op rij te winnen en kwam zo terug tot 5-6. In zijn vierde poging om een punt te pakken was het dan eindelijk raak via dubbel 5 voor The Special One. Een leg later miste De Sousa matchdarts en Wade pakte zijn kans om in de partij te blijven hangen; 7-6. In de laatste leg kreeg De Sousa het niet voor elkaar om de winst te pakken, na de 6-2 voorsprong die hij eerder in de partij had. Wade pakte zijn kans vanaf 70 en maakte zo er dus 7-7 van. 

 

Gary Anderson (104,63/57%) 8 – 3 Peter Wright (92,70/30%)

The Flying Scotsman mocht de derde partij van de avond aftrappen tegen zijn Schotse compagnon. De eerste leg ging met de darts mee en dus kwam Anderson op 1-0 via dubbel 4. Snakebite hield niet veel later zijn eigen leg ook via een 13-darter op dubbel 20. Met een 63-finish via dubbel 20 kwam Anderson weer op voorsprong en dus ging alles nog met de darts mee. Dat kwam ten einde in de vierde leg wanneer the Flying Scotsman een vliegende 11-darter gooide met daarin een 87-finish wat hem een 3-1 voorsprong opleverde. De break werd niet veel later verzilverd door een 15-darter met een 64-finish en dus was Anderson al vrij ver uitgelopen. Na die vijfde leg had Wright een ander setje darts uit de grote dartskoffer gehaald en dat leverde hem niet veel later ook de legwinst op via dubbel 9. Echter, Anderson wist een leg later het gat wel weer te vergroten naar drie legs en kwam dus op 5-2. In de achtste leg wist Anderson dan de tweede break alsnog te plaatsen en het leek nu ook wel snel te gaan, want Wright had last van zijn schouder. Die tweede break werd verzilverd door de Schot en kwam zo op 7-2 via een 13-darter. Wright verlengde de partij nog eventjes door met zijn laatste dart dubbel 10 te gooien. In de elfde leg maakt Anderson het dan af met een 74-finish en pakte daarmee de volle buit die hij wel kon gebruiken, aangezien zijn klassement.

 

Michael van Gerwen (95,83/40%) 8 – 5 Jonny Clayton (93,68/42%)

Van Gerwen mocht de partij beginnen tegen de Welshman en gooide meteen de dubbel 18 voor een 13-darter. In de tweede leg wist Clayton de eigen leg te houden in 14-darts op dubbel 8 en dus lag het niveau meteen al erg hoog. De derde leg werd een prooi voor Clayton en dus zette hij de eerste break van de partij op het scorebord. Niet veel later leek The Ferret op 3-1 te komen, maar een 117-finish van Van Gerwen zorgde ervoor dat dat niet gebeurde en repareerde de schade zo. De vijfde leg ging met de darts mee, ondanks veel moeite op de dubbels wat MvG dus weer een voorsprong opleverde. Voor de eerste keer in de wedstrijd kwam een speler met twee legs verschil voor in de zesde leg; Van Gerwen gooide namelijk 87 uit voor de 4-2. Clayton wist in de zevende leg direct weer terug te breaken via dubbel 16, omdat Van Gerwen geen goede leg produceerde. Clayton wist niet veel later ook zijn tweede leg op rij te winnen en dus stond het nu weer helemaal gelijk tussen de twee spelers. Van Gerwen wist via dubbel 4 de voorsprong toch wel weer te pakken door een matige leg te winnen; 5-4. In de tiende leg brak Van Gerwen dan toch weer in deze onverwacht matige partij en kwam dus wederom op twee legs voorsprong. Mighty Mike wist met een 13-darter ervoor te zorgen dat hij het eerste punt al wist te pakken met zijn derde leg op rij. De Welshman verlengde de partij nog even door dubbel 10 te gooien, maar in de 13e leg wist Van Gerwen de partij te eindigen met een 12-darter via een geniale 124-finish op de bullseye. 

 

Door: Marcel Bus