Home algemeen nieuws Martijn Kleermaker met thriller naar laatste 16 net zoals King, Danny Noppert...

Martijn Kleermaker met thriller naar laatste 16 net zoals King, Danny Noppert nipt uitgeschakeld

WILLIAM HILL WORLD DARTS CHAMPIONSHIP 2022 ALEXANDRA PALACE, LONDON PIC;LAWRENCE LUSTIG ROUND 1 MARTIJN KLEERMAKER V JOHN MICHAEL MARTIJN KLEERMAKER IN ACTION

Op dinsdag 28 december staat de tweede dag van de derde ronde op het programma. Op maandag 27 december zagen we al veel drama in de derde ronde, met vandaag waarschijnlijk nog veel meer. Als alle spelers negatief testen op corona, zullen we vandaag drie Nederlanders aan de oche zien verschijnen. In de middagsessie zullen we Danny Noppert en Martijn Kleermaker het podium zien betreden en in de avondsessie zal Michael van Gerwen de Nederlandse eer hooghouden. In dit artikel is er aandacht voor het live verslag van de middagsessiewedstrijden. 
De eerste wedstrijd van de dag zal gaan tussen Steve Lennon en Mervyn King. Je kunt deze wedstrijd beschouwen als de opwarmer van de dag, want King is in deze partij toch wel zwaar de favoriet. Maar Steve Lennon kan soms gekke dingen doen met zijn pijlen, zoals op de World Cup of Darts waar hij met Ierland de finale haalde. Vervolgens zal de Fries Danny Noppert aantreden tegen Ryan Searle. Searle is momenteel erg in vorm, want hij haalde onder andere de finale van de Players Championship Finals. Echter, Noppert verloor nog nooit van Searle en dus kan dit een mooi affiche worden. De laatste wedstrijd van de middag bevat de andere Nederlander, Martijn Kleermaker. Ook hij zal alles uit de kast moeten halen om voorbij Joe Cullen te kunnen geraken. 

Hieronder kunt u de wedstrijden van de middagsessie van dag 11 van het PDC WK live volgen. U kunt natuurlijk de wedstrijden ook live kijken via RTL7Darts of via Videoland.

Steve Lennon (86,92/14%) 0 – 4 Mervyn King (92,03/32%)
1-3, 1-3, 1-3, 2-3
De ervaren Mervyn King mocht de partij aftrappen, omdat hij de bull achter de coulissen gewonnen had. De Engelsman miste in de eerste leg een 160-finish op tops. maar gooide in de herkansing de dubbel 10 om op 1-0 te komen. De Ier wist de tweede leg even later ook vrij gemakkelijk te winnen via dubbel 10. Met een 87-finish op dubbel 18 wist King de voorsprong in de derde leg weer te herpakken. Lennon miste in de vierde leg een 124-finish op dubbel 11, waarna King dubbel 12 gooide door de set al meteen te pakken via een break.

De tweede set was de set van de Ier, maar King kwam beter uit de onderbreking. Hij gooide met slechts twee darts 100 uit om meteen alweer een break te plaatsen. Even later wist King de break te verzilveren door een 14-darter te gooien en te beëindigen via dubbel 8. Scuba Steve Lennon wist via dubbel 4 de derde leg wel te houden, waardoor hij in de tweede set bleef hangen. Lennon wist in de vierde leg niet terug te breaken en dus kon King via dubbel 6 de tweede set pakken met wederom 3-1.

King mocht de derde set ook nog eens beginnen en dus stond hij er nu al goed voor. Wederom kwam King sterk uit de pauze, maar hij gooide nu ineens de dubbels niet meer zo gemakkelijk. Lennon wist zo dan toch een break te plaatsen via dubbel 4. Ook in de tweede leg konden beide heren de dubbels niet gooien, waardoor King de rebreak wist te plaatsen via dubbel 4. Zo herpakte hij het voordeel in zijn set weer terug. Scuba Steve kreeg in de derde leg opnieuw breakkansen, maar bezweek wederom vanaf dubbel 18. King hield zo zijn eigen leg om op setpoint te komen. Met een 12-darter via dubbel 4 wist King de vierde leg te winnen, waardoor hij ook de derde set binnen sleepte. 

De man uit het Ierse Carlow mocht de vierde set beginnen. Hij wist de eerste leg met veel moeite op de dubbels toch te houden via dubbel 5, maar daar had hij ook wat hulp van Mervyn King voor nodig. Lennon kreeg in de tweede leg van de set veel ruimte van King en daardoor kon hij ook deze tweede leg pakken om voor het eerst in een set twee legs te pakken. Via dubbel 4 wist de Engelsman die break ongedaan te maken en daardoor kwam hij nu op 2-1. Met een 101-finish op dubbel 8 wist King die rebreak te verzilveren en daardoor kwam hij nu op matchpoint terecht. In de beslissende leg van de set wist Lennon twee setdarts te verprutsen, waardoor King de dubbel 4 gooide. Daardoor gooide de Engelsman zichzelf naar de laatste 16 toe. 

 

Ryan Searle (92,28/33%) 4 – 2 Danny Noppert (90,44/30%)
2-3, 3-1, 3-2, 1-3, 3-2, 3-0
Noppert had het bullen gewonnen en dus begon hij de partij tegen Searle. Beide heren waren meteen goed begonnen, maar het was Searle die dat nog net wat beter deed. Searle finishte 55 en brak daarmee meteen de Fries. Heavy Metal wist even later de break te verzilveren, mede doordat Noppert niet zo’n goede leg gooide en zichzelf geen kans verschafte vanaf 102. Searle liet in de derde leg een kans liggen vanaf 65 om de set al te pakken. Noppert wist vanaf 73 zijn eerste kans op de dubbel te krijgen en gooide deze ook meteen uit via dubbel 8. Doordat Searle ook in de vierde leg twee darts op de dubbel miste, wist Noppert het toch weer voor elkaar te boksen om de setstand gelijk te trekken. In die beslissende leg wist Noppert met de hakken over de sloot de set te winnen door dubbel 4 te gooien, ondanks die 2-0 achterstand in de set.

Searle mocht de tweede set beginnen en wist de eerste leg ondanks wat moeite toch te winnen via dubbel 4. Noppert miste in die leg ook kansen om meteen al te breaken. In de tweede leg stond Noppert geparkeerd op dubbel 20, maar kreeg geen kans omdat Searle 96 uitgooide, waardoor het wederom 2-0 in een set werd voor de 34-jarige Engelsman. The Freeze wist in de derde leg wel de break te pakken via dubbel 9, waardoor hij toch weer in het hoofd kroop van Searle. Noppert miste in de vierde leg twee darts op de dubbel om ook nog op 2-2 te komen. Searle miste niet opnieuw en gooide 60 uit via dubbel 20 wat zijn eerste set opleverde. 

Nu beide heren hun eigen set hielden, kon Noppert nu weer aan zijn eigen derde set beginnen. Searle kwam erg goed uit de tweede pauze en Noppert kon daar helaas niet genoeg tegen doen. Searle begon namelijk met zes perfecte darts en wist de leg uiteindelijk af te maken met een 96-finish voor een 11-darter. Dit leverde hem ook meteen een break op. Noppert kon even later die break direct weer ongedaan maken, maar kreeg vanaf 84 geen kans op de bull, omdat hij de juiste singles miste. Searle gooide daarna 90 uit via diezelfde bullseye, waardoor hij dus een tikje uitdeelde aan de man uit Joure. The Freeze wist het eigen legje daarna wel te houden via dubbel 20. In de vierde leg wist Danny Noppert een cruciale 101-finish te gooien, waarmee hij de rebreak pakte. Hij mocht dus nu zelf aan de 5e leg beginnen en hij kreeg vanaf 85 ook als eerst de kans voor de set. Maar hij miste de bullseye, waarna Heavy Metal 72 uitgooide om die set af te pakken van de Fries.

De vierde set mocht ook nog begonnen worden door Ryan Searle en dus zat de Fries nu in de problemen. Maar doordat Searle wederom de dubbels niet direct uitgooide kreeg Noppert de kans om meteen te breaken en deed dat dan ook via dubbel 5, waardoor het voordeel van de Engelsman dus ongedaan was gemaakt. Met een 72-finish op dubbel 12 wist Noppert die break even later te verzilveren. In de derde leg wist Searle een 11-darter te produceren via een 76-finish, waardoor het 2-1 werd. Noppert was nu echt los en gooide een goede leg erachteraan en won daarmee deze vierde set, waardoor het weer gelijk kwam te staan; 2-2.

Na een korte onderbreking begon Noppert aan de vijfde set. Hij wist de eerste leg te houden via dubbel 10, mede doordat Searle geen goede leg gooide. In de tweede leg miste Searle drie darts op zijn favoriete dubbel 20, waarna Noppert dat afstrafte met een knappe 72-finish. Dat leverde hem ook nog eens een break voorsprong op. In de derde leg miste Noppert een setdart op de bullseye, waarna Searle nu weer profiteerde via tops. Zo ging het dus heen en weer en weer terug in deze partij. Searle zat nu weer in de flow en maakte er ook nog 2-2 van via dubbel 10. In de beslissende leg miste Noppert wederom een setdart op de bullseye en daarna wist Searle de set te pakken via een 53-checkout.

Doordat de Engelsman de vijfde set van de Fries had afgepakt, mocht hij de zesde set zelf beginnen om de partij eigenhandig in het slot te gooien. The Freeze begon de set goed, maar miste net weer dat ene pijltje op de dubbel. Searle wist zo wederom een tik uit te delen met een 84-finish op de bullseye. In de tweede leg dacht Noppert weer een legje te winnen, maar pinde alle drie darts net naast de dubbel 10. Searle kwam daardoor op matchpoint. Noppert kwam er in de derde leg niet meer aan te pas en daardoor maakte Searle het af via dubbel 20. Hij versloeg dus Noppert met 4-2 in sets. Noppert had op de belangrijke momenten veel pech met bouncers en hij miste de cruciale dubbels soms net tegen het ijzerdraad. 

 

Joe Cullen (95,03/38%) 3 – 4 Martijn Kleermaker (88,94/46%)
0-3, 1-3, 2-3, 3-0, 3-2, 3-0, 2-4
Kleermaker mocht deze laatste partij van de sessie beginnen en wist de eerste leg direct al te houden via dubbel 10. The Dutch Giant was meteen wakker en wist in de tweede leg meteen vol de druk op The Rockstar te zetten. Hij wist daardoor direct ook al een break te forceren via een 64-finish. In de derde leg wist Kleermaker lekker door te gaan en wist een 12-darter te gooien, die hij eindigde met een 89-finish via tops, tops. 

De tweede set was de set van de nummer 13 geplaatste Cullen en dus was er eigenlijk nog niks aan de hand voor hem. Kleermaker wist in de eerste leg meteen al te breaken, omdat Cullen de dubbels nog niet vond. Kleermaker miste ook wat dubbels in die leg, maar dat werd dus niet afgestraft. Joe Cullen kon die break meteen weer ongedaan maken in de tweede leg, maar ook nu vielen de dubbels nog niet voor hem. Kleermaker was erg scherp en gooide 41 uit om zijn vijfde leg oprij te pakken. Kleermaker miste in de derde leg twee darts om de set binnen te halen, waarna Cullen zijn eerste dart in de dubbel gooide; 2-1. Kleermaker was al snel die gemiste dubbels vergeten, want in de vierde leg gooide hij 56 uit via dubbel 10 en kwam dus alsnog op 2-0 in sets.

Joe Cullen mocht de derde set beginnen, maar het was wederom Martijn Kleermaker die als eerst op een dubbel was aangekomen. Hij gooide dubbel 20 voor de 1-0 stand. In de tweede leg kreeg Cullen de tijd van de Nederlander om terug te breaken en deed dat uiteindelijk via dubbel 4. De Nederlander wist in de derde leg voor de derde break oprij te zorgen met een 58-checkout. Daardoor kwam hij alweer op setpoint terecht. Cullen wist wel weer voor de rebreak te zorgen en daardoor kwam er voor het eerst deze partij een beslissende leg aan de set te pas. In die vijfde leg was The Dutch Giant scorend de Engelsman de baas. Cullen kreeg nog twee darts op de dubbel, maar miste beide. Kleermaker gooide daarna 48 wel uit en ging daarmee naar een 3-0 voorsprong in sets. 

Met deze ruime voorsprong voor de Nederlander, moest Cullen beginnen aan een comeback en hij mocht in ieder geval beginnen aan de vierde set. De Engelsman begon ook al meteen goed aan de set en wist al snel 1-0 te maken. Cullen ging goed door in de leg van de Nederlander en wist via dubbel 20 de break op het scorebord te zetten. Niet veel later wist de nummer 13 geplaatste Cullen die super set te eindigen via tops en dus werd het zo 3-1 in sets.

Martijn Kleermaker kon het nu zelf gaan afmaken in de vijfde set, want hij had de darts. Ondanks dat Kleermaker wat minder scoorde in de eerste leg, hield hij toch de eerste leg met een 56-finish, mede doordat Cullen ook het scorende vermogen even kwijt leek te zijn. Joe Cullen kreeg het in de tweede leg niet voor elkaar om de stand gelijk te trekken in de set, want hij miste twee dubbels. Kleermaker profiteerde ervan en kwam op matchpoint terecht. In de derde leg miste Kleermaker zijn eerste matchdart op dubbel 14 vanaf 148, waarna Cullen een break wist af te dwingen. Niet veel later zag Kleermaker Cullen ook nog langszij komen en dus moest het gaan gebeuren in de beslissende leg. Cullen wist in die vijfde leg een 111-finish uit te gooien met Kleermaker onder de 100. Daardoor wist Cullen de set af te pakken.

Joe Cullen mocht de zesde set ook nog beginnen en dus was de spanning weer helemaal terug in de wedstrijd. De eerste leg ging via dubbel 16 met de darts mee voor de Engelsman. Kleermaker leek geen antwoord te hebben op het geweld dat Cullen naar Kleermaker gooide. Cullen gooide een 11-darter via een 80-finish en kwam daarmee op 2-0 in legs. Hij was dus nu al dichtbij een 3-3 stand. Hij realiseerde die 3-3 setsstand via dubbel 16.

Maar de zevende en beslissende set werd wel begonnen door Martijn Kleermaker en dus had hij het voordeel nog in handen. Echter, Vloedgolf Cullen ging maar door en wist 62 meteen al in de eerste leg uit te gooien voor de break. Kon The Dutch Giant nog wat terug doen? Ja, dat kon hij. Hij gooide maar liefst 130 uit om de break ongedaan te maken en daarmee stopte hij het momentum van Cullen. Via dubbel 10 wist Kleermaker de voorsprong in de set in de derde leg te pakken en daarmee kwam hij weer op matchpoint terecht. Cullen leek een tiebreak af te dwingen, maar miste opeens dubbels. Daardoor kreeg Kleermaker weer een matchdart, maar miste deze. Daardoor werd de verlenging alsnog een feit. Kleermaker wist in de vijfde leg de dubbel 10 te gooien en kwam daarmee opnieuw op matchpoint en hield zo de druk op Cullen, die nu zijn eigen leg weer moest gaan houden. Kleermaker hield de druk vol op Cullen en hij kreeg zelfs de kans vanaf 88. Kleermaker wist de bullseye te gooien en daarmee wist hij deze thriller van een partij te winnen.

 

Door: Marcel Bus