Raymond Smith verrassend goed, De Decker behoudt tourcard en Rydz en White winnen ook algemeen nieuws
algemeen nieuws

Raymond Smith verrassend goed, De Decker behoudt tourcard en Rydz en White winnen ook

Raymond Smith verrassend goed, De Decker behoudt tourcard en Rydz en White winnen ook

Dag vier van het 2022 PDC WK Darts staat alweer op het punt van beginnen. Net zoals de voorgaande twee dagen, zullen we ook vandaag twee sessies darts zien. In dit live artikel richten wij ons op de mddagsessie, waarin we onder andere Chris Landman terugzien. Hij won afgelopen donderdagmiddag zijn eerste ronde partij met maar liefst 3-0 van Scott Mitchell en zal het in deze middagsessie opnemen tegen Ian White. Maar als eerst in de middag zien we Jamie Hughes tegen de Australische Qualifier Raymond Smith. Smith is de vader van Ky Smith, die later dit toernooi ook nog zal spelen. Als tweede partij zien we Callan Rydz in actie, die dit seizoen twee toernooien won, en hij speelt tegen de Japanner Yuki Yamada. Vervolgens zien we Darius Labanauskas tegen de Mike de Decker in actie. En dan als laatst zien we het slotstuk tussen Landman en White.

Hieronder kunt u alle wedstrijden live volgen of later nog eens teruglezen. De wedstrijden zijn ook live te volgen bij RTL7Darts en Videoland.

Jamie Hughes (96,05/30%) 1 - 3 Raymond Smith (94,84/59%)
2-3, 1-3, 3-1, 1-3
Smith mocht deze eerste van de dag beginnen tegen de Engelsman. Met een 109-finish wist Hughes meteen de break te pakken in de eerste leg, via tops. Doordat Hughes zichzelf in de vingers snijdt in de tweede leg, wist hij zijn dubbels nu niet te gooien, waardoor Smith terug kon komen op 1-1 in de eerste set. De derde leg ging met de darts mee, want Guru gooide dubbel 8. Hughes hield even later ook zijn eigen door dubbel 20 te gooien en daardoor kwam er meteen een beslissende leg aan te pas. Met een 100-finish op dubbel 10 wist Smith die beslissende leg te winnen en daardoor won hij de eerste set.

Hughes begon de tweede set uitstekend en rondde de eerste leg af met een 100-finish. Ook de tweede leg ging met de darts mee, omdat Raymond Smith dubbel 16 gooide binnen 16 darts. Via de dubbel 7 brak de Australiër naar 2-1 in de set van Hughes, waardoor hij nu op setpoint stond. Hughes kreeg in de vierde leg de kans vanaf 67 om direct terug te breaken, maar miste dubbel 8 en dubbel 4. Smith stond weer op 100 te wachten en gooide deze wederom uit voor de set en nu zelfs in slechts twee darts.

De derde set was de set van Smith en dus zou hij het nu zelf kunnen afmaken. De eerste leg hield hij al binnenboord door dubbel 18 te gooien. Hughes hield ook zijn eigen leg daarna door dubbel 16 te gooien, in een leg waarin Smith even van het padje was. Nadat Smith in zijn eigen derde leg 118 miste vanaf tops, kreeg Hughes de kans vanaf 115. Hij gooide deze finish via dubbel 18, waardoor hij de broodnodige break vond. In de vierde leg gooide Hughes de dubbel 16 om die break te verzilveren en daardoor won hij die set ook.

Jamie Hughes mocht de vierde set weer beginnen en dus was alles nu weer mogelijk in deze partij. In de eerste leg gooide Hughes een 16-darter, waardoor hij het voordeel in handen hield in de set. Met een 111-finish van Raymond Smith op dubbel 16 wist de Australiër de druk vol op Hughes te houden in de set; 1-1. Met een 80-finish op dubbel 10 wist Smith de break te pakken, want Hughes leek onder de druk te bezweken. Daardoor kwam Smith nu op matchpoint. De vierde leg bleek de laatste leg van de partij te worden, want Smith gooide dubbel 16 en dubbel 8 om de winst te pakken, waardoor hij naar de tweede ronde ging.

Callan Rydz (91,32/39%) 3 - 0 Yuki Yamada (83,36/11%)
3-2, 3-0, 3-0
Callan Rydz mocht de partij aftrappen en hield de eerste leg van de partij met een knappe 82-finish op dubbel 12. Via dubbel 4 wist Yamada ook zijn beste spel te laten zien en beloonde dat dus ook met zijn eerste legwinst. In de derde leg wist Rydz een 12-darter te produceren, die hij met een 56-finish finishte. Daardoor kwam hij op setpoint. Yamada deed lekker mee en profiteerde dan ook van de zeldzame missers op de dubbel van de Engelsman in de vierde leg. In de beslissende leg kreeg Yamada meerdere kansen om de set af te snoepen van de jonge Engelsman, maar pakte ze niet. Rydz wist via dubbel 12 goed weg te komen en kwam zo alsnog op 1-0 in sets.

Set twee was de set van de Japanner en dus was er eigenlijk nog niks aan de hand voor hem. Maar Yamada wist de dubbel 9 in de eerste leg niet te vinden, waardoor Rydz meteen de break in de set realiseerde. Yamada leek direct terug te kunnen breaken, maar hij miste erg veel dubbels. Rydz verzilverde dus met moeite de break om op 2-0 in de set te komen. Via dubbel 4 wist Rydz al snel de set winnend af te sluiten, mede doordat Yamada op zijn dubbels alle kansen liet liggen.

In de derde set zou The Riot de partij al kunnen afsluiten, waarin hij in ieder geval mocht beginnen. Yamada kreeg het in de eerste leg van de derde set wederom niet voor elkaar om een break te plaatsen en daarmee de Engelsman onder druk te zetten. Rydz gooide uiteindelijk dubbel 5 om de eigen leg te houden. Met een hele mooie 148-finish van Rydz wist de Engelsman op matchpoint te komen, door middel van een break op Yamada. In de derde leg stond Rydz na negen darts op dubbel 18 en uiteindelijk maakte hij er een 13-darter van, waardoor hij de laatste 64 behaalde.

Darius Labanauskas (89,35/26%) 1 - 3 Mike de Decker (89,36/42%)
3-1, 0-3, 2-3, 0-3
De man uit Litouwen en de nummer 33 van de wereld mocht deze partij aftrappen tegen de Belg. Hij wist ondanks problemen op de dubbel uiteindelijk de dubbel 1 te gooien om de voorsprong te realiseren. De Decker begon ook te darten in de tweede leg en hield dan ook zijn eigen leg. Via dubbel 10 ging ook de derde leg met de darts mee, waardoor hij op setpoint kwam. De vierde leg kon Labanauskas de set opleveren en deed dat op een spectaculaire manier. Hij gooide namelijk een 9-darter, via 180, 174 en 147. De tweede 9-darter in twee dagen!

De tweede set was de set van De Decker en hij begon al een stuk beter dan de eerste set en kwam met en mazzeltje ook op 1-0. Omdat Labanauskas toch even wat minder gooide, kon De Decker in zijn spel komen en deed dat ook. Via dubbel 16 brak hij in de tweede leg nu naar 2-0 in de tweede set. Niet veel later verzilverde The Real Deal de break via dubbel 20 en dus werd het 'gewoon' 1-1 in sets.

Labanauskas was nog niet echt hersteld na die tweede set en daar wist Mike de Decker van te profiteren, want hij brak meteen via dubbel 10. Maar in de tweede leg herpakte de Litouwer zich dan toch en vond een 164-finish in zijn hoge hoed, waardoor hij de break ongedaan maakte. Scorend was het nog niet suprieur van Labanauskas, maar de finishes vielen nu wel erg gemakkelijk. In de derde leg wist hij namelijk 116 ook nog uit te gooien om de voorsprong weer te pakken. Met een 84-finish wist De Decker een beslissende leg uit het vuur te slepen en hij zichzelf te belonen met een 47-finish. Dat leverde hem nu zelfs een voorsprong in sets op.

De vierde set was ook nog eens de set van de Belg en dus kon hij het nu zelf gaan afmaken, wat dan een vrij grote verrassing genoemd mag worden. De eerste leg ging met de darts mee met een 42-finish op dubbel 16. Vervolgens wist De Decker dubbel 20 te gooien om nu zo snel al op matchpoint te komen. Labanauskas was helemaal weggevallen qua niveau, want De Dekcer had nu zelfs acht van de laatste tien legs gewonnen. Mike de Decker pakte dat matchpoint en daardoor behoudt hij zijn tourcard.

Ian White (90,92/55%) 3 - 1 Chris Landman (83,21/39%)
3-2, 3-0, 2-3, 3-0
De Nederlander Landman mocht deze laatste partij van de sessie beginnen tegen de nummer 27 geplaatste Ian White. Via dubbel 4 wist The Countryman de eerste leg van zijn set te houden. Met een 78-finish op dubbel 12 wist Diamond White de stand gelijk te trekken; 1-1. In de derde leg wist Ian White de break te plaatsen, die hij nodig had om deze set te kunnen pakken. Niet veel later wist Landman die break ongedaan te maken door dubbel 10 te gooien, waardoor hij het voordeel in de set weer terughaalde. Maar in de beslissende leg wist Landman geen goede leg te produceren, waardoor White de derde break oprij produceerde en daardoor ook de 1-0 in sets neerzette.

De tweede set was de set van de Engelsman en dus zat de Nederlander al vrij vroeg in de partij in de problemen. De eerste leg ging ook met de darts mee en dat betekent inderdaad dat White op 1-0 in de set kwam via dubbel 20. De tweede leg was de leg van The Countryman, maar hij kreeg het niet voor elkaar. White brak hem juist met dubbel 10 en kwam dus op 2-0. Met een 17-darter wist White de tweede set ook te winnen en dus werd het 2-0 in sets.

Landman mocht de derde set wel beginnen en dus kon hij beginnen aan een comeback. Na vier legs oprij van White, wist Landman de eerste leg van zijn eigen set winnend af te sluiten via een 60-finish op dubbel 20. Met een 64-finish wist White even later de stand weer gelijk te trekken in de set. Via dubbel 10 zorgde Landman in de derde leg voor de 2-1 voorsprong in de set. Via een 48-finish zorgde White voor de beslissende leg, wat een do-or-die-leg zou worden worden Chris Landman. Die beslissende leg wist Landman toch te winnen met een 80-finish en dus leefde hij nog in de partij.

De vierde set was dan wel de set van White, waarin hij dus de winst nu zelf kon gaan pakken, maar Landman was nog niet klaar met deze partij. Landman begon steeds beter te gooien nu, maar ook White ging in dat niveau mee. Landman miste de bullseye vanaf 161 en White gooide daarna met zijn laatste dart de dubbel 3 om dan alsnog de voorsprong in de set te pakken. In een erg slordige tweede leg gaf Landman de leg aan White, waardoor de Engelsman op matchpoint kwam. Met een 16-darter eindigde Ian White de partij via dubbel 16 om de Nederlander uit te schakelen.

Door: Marcel Bus

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws