DDC: De Graaf naar finaledag, Johnson schakelt Price uit en Evans langs West algemeen nieuws
algemeen nieuws

DDC: De Graaf naar finaledag, Johnson schakelt Price uit en Evans langs West

DDC: De Graaf naar finaledag, Johnson schakelt Price uit en Evans langs West

Dag twee in Maastricht staat op het punt om van start te gaan met het Dutch Darts Championship. We hebben nog een Nederlander over, die gisteren als enige wist te overleven. In deze ronde wordt er gestreden voor een plek op de finaledag in Maastricht en wie wil daar nou niet staan terwijl iedereen je toezingt?

De eerste partij van de middagsessie ging tussen Rickey Evans en de Nederlands sprekende Steve West. In het begin hielden beide spelers hun eigen legs, maar toen Evans de eerste break pakte en zijn eigen leg hield voor de 4-2, kwam West terug tot 4-4. Vervolgens werd het 5-5 en in de laatste leg was het Evans die 122 uitgooide voor de winst.

De tweede leg ging tussen Mervyn King en Darius Labanauskas. King begon goed en brak direct, waarna Labanauskas een paar legs pakte doordat King een beetje slordig werd op de dubbels. Maar toen de Litouwer nog meer kon terugkomen in de partij miste hij nog veel meer dubbels en toen kon King gemakkelijk de winst pakken met 6-2.

De derde partij ging tussen Dave Chisnall en Rowby-John Rodrigeuz. Chisnall kwam al snel op een 2-0 voorsprong, waarna hij de jonge Oostenrijker terug zag komen tot 2-2. Chisnall zette daarna de turbo erop en ging naar 3-2, 4-2 en 5-2. Toen hield Rodriguez nog wel zijn leg maar bij 5-3 was het gedaan voor hem, want Chisnall gooide 75 uit voor de winst.

Vervolgens kwamen Joe Cullen en Barrie Bates aan de oche voor een plek in de achtste finale. De wedstrijd begon met vele missers op de dubbels van beide spelers. Cullen begon steeds beter te gooien en liep uit naar een 5-2 voorsprong, nadat hij 2-1 achter had gestaan. Bates kwam goed terug naar 5-4 maar toen maakte Cullen het met een 16-darter af.

De vijfde wedstrijd ging tussen Darren Webster en Josh Payne. Payne speelde goed en gooide een aantal goede finishes uit, zoals een 126- en 106-finish. Toen Payne eenmaal de 3-2 voorsprong had gaf hij deze voorsprong niet meer af en wist met 6-3 te winnen en dus te zorgen voor de uitschakeling van de nummer 11 geplaatste Webster.

De zesde partij van de middag ging tussen de nummer 10 geplaatste Gerwyn Price uit Wales en DJ dinamite Darren Johnson. Het leek er op dat Darren Johnson voor de tweede keer in zijn carriere de Welshman zou verslaan, want hij kwam 5-2 voor, maar zag toen plotseling dat Price beter en beter ging gooien met onder andere een 12-, 14- en 15-darter voor de 5-5 gelijke stand. In de laatste leg miste Price maar liefst drie matchdarts, waarna Johnson alsnog er van door ging met de 6-5 winst.

In de een na laatste partij van deze middagsessie mocht de eerste Nederlander van de dag in actie komen: Jeffrey de Graaf nam het op tegen Stephen Bunting. In het begin van de partij zat het erg dicht bij elkaar, maar wanneer de Nederlander een break pakte en daar achteraan zijn eigen leg hield, gaf hij die voorsprong niet meer weg. Toen hij 5-3 voor stond gooide De Graaf in de negende leg 108 uit voor de overwinning en een plaats op de finaledag.

De laatste partij van de middagsessie ging tussen de nummer 6 geplaatste Jackpot Adrian Lewis en de ongeplaatste Wayne Jones, die gisteravond onze landgenoot Jeffrey de Zwaan uitschakelde. Jones begon goed en brak direct met een fantastisch 164-finish, maar daarna liet Lewis van zich horen en won maar liefst zes legs op rij voor een 6-1 winst.

Hieronder vindt u uitgebreid verslag van deze middagsessie in Maastricht:

Steve West (87,75) 5 - 6 Rickey Evans (88,16)

Rapid Rickey had de bull voorafgaand de partij gewonnen en mocht dus als eerst de pijlen werpen in Maastricht tegen de Nederlands sprekende Steve West. Nadat West twee darts op de dubbel had gemist, kon en wist Evens te profiteren via een 112-finish. Via een 86-finish hield West zijn eigen leg, mede dankzij twee missers op de dubbel van Evans. Met een 17-darter op dubbel 10 wist Evans de voorsprong weer te pakken. Via dubbel 4 maakte West weer gelijk naar 2-2 met een 18-darter. In de vijfde leg gooide vijf perfecte pijlen, maar de zesde net niet. Hij maakte hier alsnog een 12-darter van die hij uitgooide via een 81-finish. De eerste break van de partij werd een feit in de zesde leg, want met een 14-darter maakte Evens er 4-2 van in zijn voordeel. Na een hele lange leg van 23-darter wist Steve West er dan eindelijk de dubbel 10 te gooien voor de break terug naar 3-4. In de achtste leg miste West een 152-finish op dubbel 16, waarna Evens 56 niet uit wist te gooiden. Hierdoor mocht West terugkomen en gooide de dubbel 16 nu wel uit voor de gelijke stand van 4-4. De negende leg ging met de darts mee naar Evans en kwam daarmee op een 5-4 voorsprong. De tiende leg met de darts mee en dus maakte West er via een 13-finish 5-5 van. In de laatste en beslissende leg gooide Evens een 122-finish uit voor de wedstrijd, terwijl West op een twee-dart finish stond.

Mervyn King (86,18) 6 - 2 Darius Labanauskas (83,62)

De man uit Litouwen mocht de partij beginnen tegen The King. In de eerste leg brak de Engelsman meteen via een 58-finish voor een 1-0 voorsprong. De tweede leg hield King via een 34-finish via dubbel 2 en dubbel 15. Met de laatste pijl in de hand wist Labanauskas op het scorebord te komen via dubbel 10. Via een 81-finish op dubbel 12 ging er opnieuw een leg met de darts mee voor Mervyn King voor de 3-1 voorsprong. King wist in de vijfde leg de tweede break te plaatsen, terwijl Darius heel veel dubbels had gemist in die leg om zijn eigen leg te houden. Via een 83-finish op dubbel 16 wist de Litouwer direct een break terug te pakken. De zevende leg ging naar The King waardoor hij op matchpoint kwam. Via dubbel 2 maakte King er een eind aan.

Dave Chisnall (92,15) 6 - 3 Rowby-John Rodriguez (88,23)

De Engelsman die vorige week een nieuw record qua gemiddelde neergezette op de Euro Tour, mocht de derde partij aftrappen. De nummer 15 geplaatste Chizzy hield zijn eigen leg via dubbel 10 ondanks dat Rodriguez een pijl voor de break op tops had. De tweede leg, die van de Oostenrijker was, pakte Chisnall wederom via dubbel 10, terwijl dat Rodriguez opnieuw een pijl op de dubbel miste. Nadat Chisnall dubbel 10 had gemist, kreeg de jonge Oostenrijker een kans op 130 en gooide die uit via dubbel 5. De vierde leg ging met de darts mee via dubbel 10. Nadat hij twee legs had afgegeven, kwam Chisnall weer op een 3-2 voorsprong via dubbel 8. Via een 123-finish op de bull wist Chisnall opnieuw een break te plaatsen en op 4-2 te komen.Met een 13-darter hield de Engelsman zijn eigen leg en kwam daarmee op matchpoint tegen Rodriguez. Met een 16-darter wist Rodriguez zijn eigen leg nog te houden voor den 3-5 stand, maar liep alsnog twee breaks achter. In de negende leg maakte Chizzy er een eind aan, want hij gooide 75 uit met zijn laatste pijl.

Joe Cullen (89,09) 6 - 4 Barrie Bates (87,08)

Bates mocht de partij beginnen tegen de nummer 8 geplaatste Cullen. In deze rommelige leg, waarin veel dubbels werden gemist, was het de Welshman die de eerste leg via dubbel 2 wist te pakken. Ook in de tweede leg ging de dubbel er niet gemakkelijk in, maar nu was het Cullen die via dubbel 4 de stand gelijk trok. Via een 14-darter op dubbel 8 pakte Champagne de voorsprong weer. In de vierde leg maakte Cullen er weer 2-2 van en dus ging tot nu toe alles nog met de darts mee. De eerste break werd in de vijfde leg geplaatst dor The Rockstar via dubbel 18 en kwam daarmee dus op een 4-2 voorsprong. Via een 84-finish op de bull maakte Cullen een gaatje van twee legs verschil tussen hem en Barrie Bates.Beide spelers stonden in de zevende leg op 64. Bates miste de dubbel, waarna Cullen zijn kans voor de 5-2 en nog een break pakte. Nadat Cullen een 180'er had gegooid om dubbel 1 over te laten, kwam Bates terug voor dubbel 18 en gooide die uit voor de break terug en een stand van 3-5. Via een 60-finish maakte Bates er 4-5 van. In de tiende leg maakte Cullen het af via tops met een 16-darter.

Darren Webster (93,86) 3 - 6 Josh Payne (90,45)

Webster mocht de eerste leg beginnen tegen zijn landgenoot Payne en hield zijn eigen leg voor de 1-0 via een 48-finish op dubbel 8. In de tweede leg gooide Payne een 126-finish uit via dubbel 6 en daarmee stond het weer gelijk. In de derde leg gooide Payne opnieuw een 100+-finish uit, maar deze keer 106 voor zijn eerste voorsprong in de partij. Via dubbel 18 pakte de kleine Engelsman de vierde leg van de partij en dus stond het na vier legs spelen 2-2. Via een break op dubbel 5 kwam Payne wederom op voorsprong naar 3-2. Josh Payne maakte ook meteen het gat naar twee legs verschil en kwam dus op 4-2. De zevende leg ging met de darts mee en zo kwam Webster terug tot 3-4. Via dubbel 10 maakte Payne er 3-5 van en dus stond hij op matchpoint en mocht Webster geen leg meer afgeven. In de negende leg miste Payne een 170-finish nipt op de bull, maar gooide de dubbel 8 in de herkansing wel uit voor de winst.

Gerwyn Price (94,59) 5 - 6 Darren Johnson (91,13)

De nummer 10 geplaatste Welshman mocht de partij beginnen tegen DJ Johnson. De eerste leg ging met een 60-finisg voor een 14-darter naar Price toe. Via tops maakte DJ dinamite er 1-1 van. De derde leg ging tegen de darts in en dus brak Darren Johnson via een 25-finish naar een 1-2 voorsprong. In de vierde leg brak Gerwyn Price direct weer terug naar -2 via een 108-finish. Met een 15-darter wist Johnson de derde break op rij te forseren via dubbel 10, zodat hij weer een 3-2 voorsprong kwam. Johnson gooide in de zesde leg dubbel 18 uit voor een 2-4 voorsprong. Via een 94-finish op dubbel 20 maakte Johnson er ook nog 5-2 van en dus stond hij na zeven legs spelen al op matchpoint. In de achtste leg gooide Price pas zijn eerste 180'er van de partij en gooide 126 uit, voor een van de twee die hij nodig had breaks terug. Price hield vervolgens zijn eigen leg voor de 4-5 en in de negende leg leek de 'oude' Price weer helemaal terug en gooide 65 uit voor de 5-5 stand. Het leek in de elfde leg dat Price de winst zou pakken, maar miste drie pijlen op dubbel 20 en 10 voor de winst. Johnson pakte de kans en gooide met de derde pijl dubbel 1 voor de 6-5 winst.

Stephen Bunting (90,27) 3 - 6 Jeffrey de Graaf (96,78)

De Nederlander mocht de partij tegen The Bullet beginnen. Met een 79-finish hield Bunting zijn eigen legs, terwijl De Graaf op dubbel 11 stond geparkeerd. In de tweede leg produceerde De Graaf een 13-darter voor de 1-1 gelijke stand. In de derde leg miste Bunting een 161-finish op de bull, maar DE Graaf miste ook maar liefst drie pijlen op de dubbel, waarna Bunting dubbel 17 in de herkansing uitgooide voor de 2-1 winst. In de vierde leg wist De Graaf direct de break terug te pakken via een 78-finish op dubbel 9. Via een single 6 en de dubbel 16 hield de Nederlander zijn eigen leg en kwam dus weer op een 3-2 voorsprong. De zesde leg werd weer een break in het voordeel van Jeffrey de Graaf en zo kwam hij via dubbel 10 op een 4-2 voorsprong. Via dubbel 16 maakte De Graaf er 5-2 van in zijn voordeel en stond dus op matchpoint tegen de nummer 13 geplaatste Bunting. De achste leg van de partij ging met een 100-finish naar Stephen Bunting en dus bleef hij nog even in leven in dit toernooi. In de negende leg had Bunting zich op dubbel 18 geparkeerd, terwijl de Nederlander eerst op 108 mocht beginnen en die gooide hij uit via dubbel 16.

Adrian Lewis (97,97) 6 - 1 Wayne Jones (90,38)

De laatste partij van de middagsessie werd begonnen door de nummer zes geplaatste Jackpot Adrian Lewis. In de eerste leg zette Wayne Jones meteen een statement met een uitgooi van maar liefst 164 voor de break. Via een 52-finish voor de 14-darter maakte Lewis direct weer gelijk. In de derde leg profiteerde Jones bijna van de fouten op de dubbel die Lewis maakte, maar miste net de dubbel 12 voor een 101-finish. Lewis kwam terug en gooide dubbel 10 voor de 2-1 voorsprong. Met de laatste pijl in de hand wist Jackpot dubbel 4 te gooien voor de 3-1. Via een 14-darter op dubbel 16 maakte Lewis er ook nog 4-1 van en won dus nu zijn vierde leg op rij. De vijfde leg op rij was een leg later ook een feit geworden want Lewis gooide de dubbel 2, terwijl Jones sinds een lange tijd weer eens een pijl op de dubbel had gekregen. De zesde leg op rij voor Lewis ging uit via dubbel 5 en daarmee plaatste ook hij zich voor de finaledag in Maastricht.

Door: Marcel Bus

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws