Robert Thornton is de World Seniors Darts Championship winnaar algemeen nieuws
algemeen nieuws

Robert Thornton is de World Seniors Darts Championship winnaar

Robert Thornton is de World Seniors Darts Championship winnaar

In de Circus Tavern komt de World Seniors Darts Championship tot een climax. Robert Thornton en Martin Adams gingen de strijd aan in het wereld kampioenschap voor senioren. Vanmiddag zagen we Kevin Painter en Terry Jenkins ten onder gaan in de halve finale.

Op weg naar de finale wist Thornton zich voorbij Bob Anderson, Trina Gulliver, Dave Prins en Kevin Painter te spelen. Wolfie Adams versloeg op weg naar de finale Richie Howson, Larry Butler en Terry Jenkins.

Aan het World Seniors Darts Championship zou The Viking ook meegedaan hebben, helaas verloor de wereld deze vrolijke reus vorig jaar op 59-jarige leeftijd. Tijdens de finale wordt teruggekeken op de imposante carrière van The Viking die zeer geliefd was bij zijn collega’s en fans. In 2004 wist The Viking zijn enige wereldtitel te pakken, Fordham versloeg met 6-3 The King. Op 15 juli 2021 overleed de zo geliefde vriendelijke reus Andy Fordham.
.
Martin Adams kan geen voet tussen de deur krijgen bij de 54-jarige Schot die vier sets op rij wist te winnen. De drievoudig wereldkampioen Adams wist pas in de derde set zijn eerste leg te pakken. Adams wist de vijfde set te pakken en wist ook in set zes tot 2-2 te komen maar moest zijn meerdere erkennen in Thornton die de senior wereldtitel aan zijn palmares mag toevoegen.

Wedstrijdverslag:
Finale (B.o. 9 sets)
Robert Thornton (92.66) 5-1 Martin Adams (89.06) (3-0; 3-0; 3-1; 3-2; 2-3; 3-2)
De 54-jarige Schot gaat subliem van start, The Thorn opent met een 2-darts 89-finish voor de break op Adams, Thornton komt in de juiste flow en loopt snel weg bij Martin Adams door zes legs op rij te winnen. In de derde set weet Adams de Schot te stoppen door de eerste leg te pakken. Het was zijn eigen leg, de Schot weet ook de leg te behouden waarna hij 116 uitgooit voor de break. De 65-jarige Adams gooit in leg vier een 180-score om dubbel toen over te laten maar Thornton gooit 68 uit om ook set drie te pakken. In de vierde set komt de Schot ook 2-0 voor omdat Adams een hand vol dubbels mist voor zijn eigen leg, de derde leg is een super leg voor beide waarbij er na 9-darts een dubbel overblijft voor beide. Ditmaal mist Thornton drie pijlen op de dubbel waardoor Adams 2-1 kan maken in 10-darts. Adams maakt ook 2-2 maar moet toch de set aan Thornton laten via dubbel 10. In de vijfde set kom het tot 1-1 waarna Thornton 127 op een haartje mist in de leg van Adams maar in de herkansing de dubbel wel raakt. Wolfie recht de rug en breakt terug en weet via een 72-finish zijn eerste set op het scorebord te krijgen. In set zes begint de Schot maar weet het niet af te maken om de wereldtitel te pakken, Thornton laat Adams terug komen naar 2-2, in de beslissende leg gooit Thornton een 180 score en weet de leg in 17-darts af te maken waardoor de Schot de titel pakt.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws