Home algemeen nieuws Dutch Open Darts komende drie jaar weer in de Bonte Wever

Dutch Open Darts komende drie jaar weer in de Bonte Wever

De Dutch Open Darts zal de komende drie jaar weer in de Bonte Wever in Assen plaatsvinden. Dit maakte Dutch Open Darts vandaag bekend met RTV Drenthe. Hieronder vindt u hun uitleg.
 
 

 
Dartliefhebbers kunnen hun hart ophalen, want ook de komende drie jaar wordt de Dutch Open Darts in de Bonte Wever in Assen gespeeld. Het is het grootste darttoernooi ter wereld en de finaledag wordt de laatste zeven jaar live uitgezonden op TV Drenthe.

De directeur van de Nederlandse Darts Bond, Paul Engelbertink, sloot vanmiddag een overeenkomst met het evenementencomplex in Assen. “We zijn zeer verheugd over het feit dat we de samenwerking kunnen voortzetten. En we kijken vol vertrouwen naar de toekomst”, aldus Engelbertink.

Het toernooi wordt volgend jaar op 5, 6 en 7 februari gespeeld. Volgens Engelbertink is er nog geen noodzaak om het aantal speeldagen uit te breiden. Er zouden op deze manier nog wel een paar honderd spelers bij kunnen. Bij de laatste editie werden 5856 startkaarten uitgegeven.

Winnaars 2020

Het bijzondere van het toernooi is dat recreanten kunnen loten tegen topspelers. Dit jaar ging de eindoverwinning bij de mannen, net als in 2014, naar de Schot Ross Montgomery. Aileen de Graaf uit Spakenburg won het toernooi voor de derde keer bij de vrouwen.

 

Bron: RTV Drenthe

Door: Marcel Bus