Dutch Open Darts komende drie jaar weer in de Bonte Wever algemeen nieuws
algemeen nieuws

Dutch Open Darts komende drie jaar weer in de Bonte Wever

Dutch Open Darts komende drie jaar weer in de Bonte Wever

Dartliefhebbers kunnen hun hart ophalen, want ook de komende drie jaar wordt de Dutch Open Darts in de Bonte Wever in Assen gespeeld. Het is het grootste darttoernooi ter wereld en de finaledag wordt de laatste zeven jaar live uitgezonden op TV Drenthe.

De directeur van de Nederlandse Darts Bond, Paul Engelbertink, sloot vanmiddag een overeenkomst met het evenementencomplex in Assen. "We zijn zeer verheugd over het feit dat we de samenwerking kunnen voortzetten. En we kijken vol vertrouwen naar de toekomst", aldus Engelbertink.

Het toernooi wordt volgend jaar op5, 6 en 7 februari gespeeld. Volgens Engelbertink is er nog geen noodzaak om het aantal speeldagen uit te breiden. Er zouden op deze manier nog wel een paar honderd spelers bij kunnen. Bij de laatste editie werden 5856 startkaarten uitgegeven.

Winnaars 2020

Het bijzondere van het toernooi is dat recreanten kunnen loten tegen topspelers. Dit jaar ging de eindoverwinning bij de mannen, net als in 2014, naar de Schot Ross Montgomery. Aileen de Graaf uit Spakenburg won het toernooi voor de derde keer bij de vrouwen.

Bron: RTV Drenthe

Door: Marcel Bus

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws