Home algemeen nieuws Gebruiken darters ook dreambaits om hun target te pakken?

Gebruiken darters ook dreambaits om hun target te pakken?

Met enige regelmaat zien we op social media vangsten van de hedendaagse dart helden. Je leest het goed ‘vangsten’ het is bekend dat darts en hengelsport regelmatig hand in hand gaan. Zo organiseert de Professional Darts Corporation (PDC) jaarlijks een viswedstrijd genaamd ‘Sport Stars Fishing Championship’. Dit is een vis wedstrijd tussen teams van diverse sporten, het team darts bestond afgelopen jaar 2020 uit PDC voorman Barry Hearn, Phil Taylor, Gary Anderson, Adrian Lewis, Michael Smith, Ian White, Darren Webster en Scott Mitchell. 
 
Record vissen
Jackpot Adrian Lewis is tweevoudig wereldkampioen darten en wist tijdens het laatste hengelsport evenement ook het best te scoren op de weegschaal. De Brit wist ruim 51 KG te vangen, zestienvoudig wereldkampioen darten The Power Phil Taylor wist ‘slechts’ iets meer dan 20 KG te landen in het net. Ian Burns maakte deel uit van het winnende team ‘snooker’ Burns wist ook het individuele record te breken met ruim 73 kg op de weegschaal tijdens de vier uur durende wedstrijd. 
 
Zwaarste karpers
Ook de discipline karpervissen is een hobby die darters graag beoefenen, zo zien we Michael van Gerwen en bijvoorbeeld Jeffrey de Zwaan regelmatig de beetmelders aanklikken op jacht naar een bak of unit zoals in de karperwereld een grote karper wordt betiteld. De zwaarste karper die in Nederland door een karpervisser is gevangen is gewogen op 37.8 kg. De gelukkige karpervisser was een Belg die het Nederlandse water als target had gekozen. De gelukkige karpervisser die dit record op zijn naam heeft is Ian Thiels en de spiegelkarper heeft de naam Black Mirror. Belgen zijn sowieso goed in karpervissen, zo wist de Belg Mario Gijbels het Benelux record te vangen. Gijbels wist zelfs tweemaal de Mohikaan als Benelux record karper te vangen. Deze prehistorische gigant zwemt in een Belgisch water op een gewicht van ruim 43,2 kg. Nederlandse karpervissers zoals Rudy Lemmens en Marco Hazenberg wisten deze record karper op de onthaakmat te krijgen.
 
Goede boilies
Om succesvol te zijn met karpervissen zijn een aantal vereisten, naast geduld, stekkeuze, materiaal, tactiek, doorzettingsvermogen is er een essentieel onderdeel in je visserij en dat is aas. De boilie is een vaak gebruikt aas voor het vangen van karper naast particles zoals mais en tijgernoten is de boilie niet meer weg te denken uit het hedendaagse karpervissen. Het Benelux karper record de Mohikaan werd ook gevangen met een boilie, de record vis kon de Dreambaits Choquita boilie niet laten liggen. Via de volgende link kunt u alles lezen over de Dreambaits Choquita boilie en die eventueel ook direct bestellen. De Choquita readymade boilie is onder andere verrijkt met DCell+ en een vitaminen/mineralen premix. Het is een super attractief aas wat het goed doet in de koude wintermaanden maar ook het hele jaar rond gebruikt kan worden. Mario Gijbels vist de choquita graag in combinatie met de Krill & Octopus van Dreambaits. Het Belgische Dreambaits ontwikkeld doorlopend zeer goede producten waarbij de gezondheid van de vis hoog op het lijstje staat. 
 
Wil je meer weten hoe je vangsten kunnen verbeteren met Dreambaits aas neem dan eens een kijkje op de website of ga langs bij de vele hengelsport winkels die Dreambaits in de schappen hebben liggen. Op de voorpagina van hun website staat een handige tool waarmee je kan opzoeken waar Dreambaits bij jou in de buurt te koop is.