Terugblik op 6e editie van MariFlex Open met verslag, foto's en videos algemeen nieuws
algemeen nieuws

Terugblik op 6e editie van MariFlex Open met verslag, foto's en videos

Terugblik op 6e editie van MariFlex Open met verslag, foto's en videos

Het weekend van het MariFlex Open is inmiddels alweer gespeeld en dus blikken we terug op weer een geslaagd weekend. Om even na 10:00 uur ging in het Sportcentrum Vlaardingen de hoofdschotel van het MariFlex Open, het heren singletoernooi van start. In totaal hadden zich 364 spelers aangemeld waaronder nagenoeg de gehele wereldtop. Ook de nieuwe Lakeside World Professional Darts kampioenen, Christian Kist en Anastasia Dobromyslova, waren in Vlaardingen aanwezig en natuurlijk de spelers van het MariFlex Darts Team en heel veel talent uit de Nederlandse en Belgische Dartssport.

Maar even als op zaterdag werden de kronen van de hoofdtoernooien opgeëist door twee Engelse spelers. De beste speelster van zaterdag in de diverse koppeltoernooien, Deta Hedman, was ook vandaag in het om 12:00 uur gestarte damestoernooi oppermachtig. Ze bereikte opnieuw de finale waarin ze uitkwam tegen de Russische Irina Armstrong. Irina wist slechts een enkele leg te winnen in een best of 3 sets, best of 5 legs. Dat was de allereerste leg van de wedstrijd, daarna nam Deta het heft in handen en won ze zes legs op zij voor een 2-0 overwinning en de titel plus een startbewijs voor deelname aan de Zuiderduin Masters die in december in Egmond aan Zee wordt gehouden.

Engels teamcaptain en meervoudig Lakeside World Champion, Martin Adams, kwam in Vlaardingen ook in de finale. Hij speelde tegen landgenoot Stephen Bunting die in de halve finale Christian Kist met 2-0 in set klopte. Stephen kon het Martin twee sets lastig maken. Twee sets werden over de volle lengte gespeeld 3-2 en 3-2 voor Adams. In de derde sloeg Wolfie, Adams toe en won de derde en vierde leg in die set voor de titel International MariFlex Darts Open Champion 2012. Net als Deta ontvangt ook Wolfie een startbewijs voor deelname aan de Zuiderduin Masters 2012.

Vroeg in de middag gingen ook de jongens en meisjes singletoernooien van start. Onder de deelnemers veel jeugdtoppers uit Nederland en Belgie en ook Duitsland. De meisjesfinale werd gespeeld door de Belgische Joyce Janssens en de Nederlandse Joyce Schuurman. De laatste maakte het zich zelf moeilijk door bijna een 3-0 voorsprong uit handen te geven. Ze was slechts 1 leg verwijderd maar liet Janssens terug komen tot 3-2. Op tijd kon ze de partij weer naar zich toetrekken en won de zesde leg voor haar kampioenschap in Vlaardingen.

De jongens-titel plus een startbewijs voor deelname aan de Zuiderduin Masters werd gewonnen door Quin Wester. Quin had op papier een zware finale te gaan tegen de sterke Jeffrey de Zwaan. Quin moest dan ook toestaan dat Jeffrey een 2-0 achterstand op indrukwekkende wijze weg werkte. Maar Jeffrey moest terug blijven knokken omdat Quin iedere keer weer op voorsprong kwam. Maar in de achtste leg wist Jeffrey dat klusje niet meer te klaren en scoorde Quin het vijfde punt voor de titel bij de jongens.

Dartfreakz.nl was het gehele weekend aanwezig om live verslag uit te brengen middels updates en het live scorecenter. Het toernooi werd ook op afstand volop gevolgd en het artikel met updates en het live scorecenter is erg goed bekeken blijkt uit de cijfers na dit weekend. Zoals gebruikelijk blikken we een dag na het toernooi terug middels een foto- en videoreportage. In totaal zijn er dit weekend 317 foto's en 2 compilatievideo's geschoten, zie hieronder.

Foto's MariFlex Open zondag singles (142)
Foto's MariFlex Open zaterdag koppels (114)

Foto's MariFlex Open vrijdag dartsdemo (15)
Foto's MariFlex Open vrijdag voetbal (46)

Video MariFlex Open vrijdag voetbal
Video MariFlex Open vrijdag dartsdemo

Om de foto's fullscreen te bekijken raden we aan om gebruik te maken van de slideshow.
.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws