IDO: Noppert wint Nederlands onder onsje, Schindler en West fabuleus algemeen nieuws
algemeen nieuws

IDO: Noppert wint Nederlands onder onsje, Schindler en West fabuleus

IDO: Noppert wint Nederlands onder onsje, Schindler en West fabuleus

De tweede middag van het International Darts Open in Riesa (Zuid-Duitsland) zit er alweer op. Gister was het al een mooie dag, maar vandaag komen de geplaatste spelers er ook bij en dus belooft het spektakel. Een aantal mooie partijen staan klaar op programma om gespeeld te worden, zoals de Nederlandse clash tussen Jermaine 'The Machinegun' Wattimena en Danny 'Noppie' Noppert. Vanaf 13:00 uur beginnen de partijen en zijn ze in dit artikel live te volgen.

De eerste partij van de middagsessie ging tussen Kim Huybrechts en de torenhoge favoriet bij het publiek in deze partij, Martin Schindler. Schindler begon fantastisch en kwam al snel op een 2-0 voorsprong via een finish van maar liefst 158. Vervolgens gooide de Duitser nog 100 en 96 uit, waardoor hij al op een 4-0 voorsprong kwam. Huybrechts kwam nog wel op het scorebord, maar Schindler maakte het af met maar liefst 6-1.

Vervolgens speelden Darren Webster en Mickey Mansell in de tweede partij tegen elkaar. In vergelijking met de eerste partij was deze partij erg matig. Webster kwam 2-0 voor, waarna Mansell tot 3-2 in zijn voordeel terugkwam. Daarna kwam Webster weer op voorsprong en won uiteindelijk ook met 6-4.

Daarna speelden de twee grote vrienden Mervyn King en Steve West tegen elkaar. West, die vanmorgen er nog over had nagedacht niet te gaan spelen doordat hij te veel last had van zijn blessure, speelde super goed tegen misschien wel alle verwachtingen in. De drie legs gingen in 14, 14 en 11 darts naar West. Vervolgens kwam King nog wel op het scorebord, maar doordat West geweldig stond te spelen kreeg hij niet veel kansen. West won de driemlegs daarna ook voor de winst en gooide een gemiddelde van maar liefst 111 in deze partij. Wat wel uit deze wedstrijd bleek is dat West graag tegen zijn vrienden en familie gooit, want hij wist zijn broer Tony in 2016 ook te verslaan met een gemiddelde van maar liefst 109,98.

De vierde partij van de middag ging tussen Bunting en Lynn. Het werd een aparte wedstrijd waarin het scorende vermogen van Bunting erg hoog lag en dat van Lynn niet, maar wel kansen kreeg en ook pakte. Daardoor was het toch nog redelijk spannend geworden, maar was het Bunting die de winst pakte met 6-3.

Vervolgens speelden John Henderson en Gerwyn Price tegen over elkaar voor een plek bij de laatste 16. Deze wedstrijd zat dicht bij elkaar, maar op een aantal cruciale momenten kon Henderson niet profiteren van foutjes die Price maakte, zoals dat hij zich doodgooide op 80 en daarna wederom niet uitgooide. Price pakte uiteindelijk met 6-3 de winst.

De zesde partij van deze middagsessie ging tussen de nummer 4 geplaatste Jonny Clayton en Steve Lennon. Op papier een erg spannende partij en dat werd het ook. De eerste break in de partij werd geplaatst door Lennon en hij liep daarna uit naar 4-2. De Ier kreeg een pijl voor de 5-2, maar miste die kans en Clayton profiteerde en pakte maar liefst drie legs op rij. Vervolgens kwam er nog een beslissende leg aan te pas en die leg won Clayton in 15 pijlen voor de winst.

De een na laatste partij van de sessie ging tussen Dave Chizzy Chsinall en James Richardson. Richardson kwam al snel op een 3-1 voorsprong en begon super goed te scoren en stond zelfs een aantal legs op rij na 9 en 12 pijlen al op een dubbel te wachten. Niet alle keren profiteerde hij hier ook van van, want zijn dubbels gingen niet van harte waardoor Chizzy toch bij kon blijven. Richardson bleef vechten en hij wist in de tiende leg toen het 5-4 voor hem stond, drie matchdarts te krijgen en meteen de eerste vloog de eerste erin voor de winst en de uitschakeling van Chisnall.

De laatste wedstrijd van vanmiddag, waar we als alle Nederlands op verheugd hadden, ging tussen Danny Noppert en Jermaine Wattimena. Twee Nederlanders die graag bij de laatste 16 wouden komen. Noppert begon direct goed en kwam sterk uit de startblokken, want hij kwam maar liefst 4-1 voor. Vervolgens gaf de Fries nog maar een legje af aan Wattimena en daarna bleef hij erg sterk doorgooien met een gemiddelde van rond de 94. Hij wist in de achtste leg 88 uit te gooien voor de winst en een plaatst in de laatste 16.

Hieronder vindt u een uitgebreider verslag van de partijen van de middagsessie.

Kim Huybrechts (84,09) 1 - 6 Martin Schindler (96,43)

Huybrechts mag de middagsessie aftrappen tegen de torenhoge favoriet bij het publiek: Martin Schindler. De eerste leg was meteen al een rommelig legje, want Huybrechts wist 100 niet uit te gooien en in de herkansing gooide hij zich 'dood' door dubbel 15 te gooien. Schindler miste eerst tops en dubbel tien, maar gooide de dubbel 10 wel uit voor de 0-1. In de tweede leg gooide de kleine Duitser vanaf 338 een 180'er en daarna gooide hij maar liefst 158 uit voor een 12-darter en de 0-2. In de derde leg produceerde The Wall een 15-darter via een 100-finish op tweemaal tops. Met een 96-finish hield Schindler wederom zijn eigen leg voor een voorsprong van maar liefst 4-0. In de vijfde leg wist Kim Huybrechts dan eindelijk op het scoreb0rd te komen via een 100+finish van maar liefst 139. Via dubbel 16 wist Martin Schindler al op matchpoint te komen tegen de Belg. Met een 16-darter via dubbel 4 maakte Schindler het af met 6-1 van de nummer 16 geplaatste Huybrechts.

Darren Webster (88,21) 6 - 4 Mickey Mansell ((85,79)

Mansell mocht de partij tegen Webster beginnen. Met een 14-darter wist Webster direct een break te plaatsen tegen de Noord-Ier. De tweede leg ging met de darts mee in 16 darts en zo had Webster al meteen een gaatje geslagen. Ondanks dat Mansell erg veel pijlen op de dubbel tegen zich had gekregen, wist hij via een 60-finish in 20 darts alsnog zijn eigen leg te houden. Webster miste wederom pijlen op de dubbel en de Noord-Ier, die gister Dirk van Duijvenbode versloeg, profiteerde via tops. Met een 18-darter pakte Mansell zijn derde leg op rij via dubbel 5. In de zesde leg bleef Webster dubbels missen, maar doordat Mansell geen druk kon zetten had de Engelsman ook alle tijd en gooide uiteindelijk dubbel 10 voor de gelijke stand van 3-3. Met een 16-darter brak Webster via dubbel 10 naar een 4-3 voorsprong en won dus nu twee legs op een rij. Via een 50-finish op tops wist Webster op matchpoint te komen. De negende leg ging via 'The Mensell Double' (Dubbel 5) naar Mickey Mensell en bleef dus nog in leven in deze wedstrijd. Met de laatste pijl in de hand wist Webster de winst dan alsnog binnen te slepen.

Mervyn King (97,99) 1 - 6 Steve West (111,29)

De Nederlands sprekende West mocht de partij beginnen tegen zijn grote dartvriend Mervyn King. West begon fantastsich in de eerste leg, maar miste drie pijlen op tops waardoor King er alsnog een 14-darter op dubbel 9 van maakte. Via brak West in 11-darts King in de tweede leg. In de derde leg misten beide spelers dubbels, maar was het West die de voorsprong pakte. Met een 52-finish pakte West er via een 14-darter 3-1 van. De vijfde leg ging mmet de darts mee en zo werd het 4-1 voor West via een 10-darter op tops. Met opnieuw een 14-darter maakte Simply The West er al 5-1 van en stond dus na zes legs spelen al op matchpoint. De zevende leg gooide West ook uit in 14 pijlen en dus won West met maar liefst 6-1 (gemiddeld van 111) van zijn grote vriend.

Stephen Bunting (96,96) 6 - 3 Barry Lynn (83,10)

Lynn mocht de partij tegen de nummer 12 geplaatste Bunting aftrappen. Met een 16-darter maakte Bunting er meteen 1-0 van via een break, doordat Lynn zijn 'set-up shot' niet goed was. De tweede leg ging met de darts mee en dus kwam Bunting op 2-0 tegen zijn landgenoot. In de derde leg miste Bunting een 170-finish op de bull, waarna Lynn via dubbel 9 op het scorebord kwam. Doordat Bunting drie pijlen op dubbel 16 en 8 miste, kreeg Barry Lynn een kansje op 116 voor de 2-2 en Lynn pakte dit cadeautje uit via dubbel 18. Via een 14-darter brak The Bullet direct weer terug naar een voorsprong van 3-2. Met een 17-darter van Livewire Lynn brak hij opnieuw terug naar een gelijke stand. Lynn miste een pijl op de bull voor de 3-4, waarna Bunting dubbel 6 uitgooide voor de 4-3 voorsprong. Stephen Bunting wist in leg acht de zijn slechts tweede eigen leg te houden via dubbel 20 voor de 5-3. Met een 13-darter op dubbel 16 maakte Bunting een eind aan de race van Lynn in dit toernooi.

Gerwyn Price (95,69) 6 - 3 John Henderson (84,84)

De Welshman mocht de partij tegen Big Hendo beginnen doordat hij de bull op het oefenbord gewonnen had. Via een 13-darter pakte Price de eerste leg via dubbel 10. Met een 60-finish op tops maakte de Schot er 1-1 van. De derde leg ging met de darts mee, net zoals de vorige legs tot nu toe, en dus kwam The Iceman op 2-1. Doordat Henderson 80 niet uitgooide in zes pijlen (en zich een keer 'dood'gooide), kreeg Price een kans op 83 en pakte die kans voor een 3-1 voorsprong. Doordat Price een aantal dubbels miste in leg vijf, kon Henderson terugbreaken via dubbel 4 en deed dat. De zesde leg ging met een 76-finish in 15 pijlen naar Big John Henderson, waardoor het 3-3 werd. In de zevende leg wist Price de voorsprong weer te pakken in 14 darts met een 60-finish. De achtste leg werd een erg rommelige leg, waarin beide spelers erg veel darts op de dubbel miste. Uiteindelijk was het Price die de leg won via dubbel 5 en op matchpoint kwam daarmee. Via een 15-darter maakte de Welshman er een eind aan met 6-3.

Jonny Clayton (95,54) 6 - 5 Steve Lennon (93,17)

The Ferret uit Wales mocht de partij beginnen tegen de Ier. Met, een 12-darter wist de Welshman de eerste leg te houden via dubbel 16. Clayton miste in de tweede leg een 158-finish op dubbel 19, waarna Lennon met zijn laatste pijl dubbel 5 gooide voor de 1-1. De nummer 4 geplaatste Clayton gooide dubbel 10 voor de 2-1 voorsprong. Met een 121-finish via dubbel 16 wist Lennon voor een 12-darter de stand wederom gelijk te trekken. Via een 86-finish op de bull wist Lennon de eerste break van de partij te pakken, mede dankzij één slordige beurt van 22 van Clayton in die leg. De zesde leg ging via een 25-finish met Lennon mee op de bagagedrager en dus had de Ier een gaatje van twee legs geslagen. In de zevende leg had Clayton geluk met dat Lennon tops miste voor een 120-finish, waarna Clayton die dubbel 20 met zijn laatste pijl uitgooide voor de 3-4. Via een 43-finish wist Clayton er 4-4 van te maken en ondanks dat hij twee legs gelden in grtoe problemen zat, heeft hij nu het voordeel weer te pakken. De derde leg op rij voor Clayton werd een feit en daarna kwam hij op matchpoint terecht tegen de Ier. Doordat Clayton 122 doodgooide met een single 19, kwam Lennon terug voor de dubbel en gooide de dubbel voor een elfde en beslissende leg. De laatste leg was een erg goede leg van The Ferret, want hij stond na 12 pijlen al op dubbel 18 die hij vervolgens met zijn derde pijl uitgooide voor alsnog de winst.

Dave Chisnall (92,64) 4 - 6 James Richardson (92,84)

Ruthless Richardson kwam als eerst naar het podium toe en mocht ook als eerst zijn pijlen naar het bord toe werpen. Maar Chisnall wist met een 15-darter direct een break te plaatsen. Met een 14-darter brak Richardson meteen weer teug via een 64-finish. Via een 100-finish op tops, tops kwam Richardson op 2-1 voorsprong, zijn eerste voorsprong in de partij. Na negen pijlen stond Richardson alweer op een dubbel, maar kreeg zijn pijl vervolgens niet in de dubbel. Ook Chisnall kreeg zijn pijl niet in de dubbel 10, waarna Richardson dubbel 4 gooide voor een 3-1 voorsprong tegen de nummer 14 geplaatste Chizzy. Richardson was wederom als eerst op de dubbel terecht gekomen, maar de dubbels ging nog steeds niet van harte waardoor Chisnall deze keer wel zijn kans pakte om terug te breaken. Doordat Chisnall een 14-darter produceerde via een 52-finish stond de stand alweer gelijk. In de zevende leg gooide Richardson een 15-darter via een finish van bullseye en dubbel 8 voor zijn 4-3 voorsprong. Met een 102-finish zette Chisnall deze kleine achterstand weer recht, maar liep alsnog een break achter als hij wou winnen. De negende leg ging naar Richardson via dubbel 5, ondanks dat hij een pijl op de dubbel tegen had gekregen. In de 10e leg kreeg Chisnall 121 niet uitgegooid, waarna Richardson drie matchdarts kreeg op tops en gooide de dubbel meteen met zijn eerste pijl voor de 6-4 winst.

Jermaine Wattimena (82,46) 2 - 6 Danny Noppert (93,07)

De Fries mocht de laatste partij tegen zijn landgenoot beginnen in dit Nederlands onderonsje. Met een 16-darter hield Noppie zijn eerste leg van de partij via tops. De tweede leg ging naar Wattimena doordat hij dubbel één met zijn laatste pijl gooide. De derde leg ging via dubbel 10 naar de man uit Joure en dus waren er nog geen grote fouten gemaakt door beide mannen. In de vierde leg miste Noppert een 88-finish op dubbel 12, maar doordat Wattimena 164 niet uitgooide kreeg de Fries nog een kans en pakte die kans voor de 3-1 voorsprong en de break. Met een 96-finish hield Noppert wederom zijn eigen leg en kwam daarmee op een 4-1 voorsprong tegen Jermaine Wattimena, de nummer 15 geplaatste speler. Met een 17-darter op dubbel 8 wist Wattimena zijn tweede leg op het scorebord te zetten. Noppert kon de zevende leg afsluiten in 14 of 15 darts, maar maakte er een 16 darter van en dat was genoeg tegen Wattimena die last had van het niveau waar Noppert in speelde. Met een 18-darter wist Danny Noppert de winst binnen te slepen met 6-2.

Door: Marcel Bus

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws