Interview met Mareno Michels algemeen nieuws
algemeen nieuws

Interview met Mareno Michels

Interview met Mareno Michels

Ja, daar heb ik zeker naar uitgekeken. Alleen had ik er het geld en/of de sponsoring niet voor. Nu krijg ik de kans om bij de PDC te gooien, dankzij mijn sponsors. En die kans pak ik graag aan, haha.

Wat is de belangrijkste reden geweest voor de overstap naar de PDC?
Als eerste mijn sponsors. Zonder dat kan ik er nog niet eens aan beginnen. En daar ben ik ze ook heel erg dankbaar voor. Daarnaast heb je veel meer tv-toernooien waar je je voor kunt plaatsen en speel je bijna elke week tegen topspelers waarbij je beter wordt als je elke week dat niveau moet halen. En dat is wat ik wil, beter worden. Dat leer je in mijn ogen het beste als je tegen de beste darters kunt gooien.

Wat zijn je doelstellingen voor de PDC?
Mijn doelstelling voor het eerste jaar is eerst kijken hoe het daar aan toe gaat en veel leren. Zo ben ik ook begonnen bij de BDO en in het 2e jaar kan je pas echt zeggen van ik probeer me daarvoor te plaatsen of daarvoor. Voor de rest heb ik als doel om meer te gaan trainen in plaats van dat ik het alleen maar van de competitie of toernooien moet hebben.

Met wie zal je de PDC toernooien gaan afreizen?
Met Bryan de Hoog. Die woont vlak bij mij en daar train ik nu ook de laatste tijd mee.

Hoe kijk je terug op je carrière bij de BDO?
Ik kijk wel tevreden terug. Heb bij elkaar 7 keer mogen deelnemen aan een tv-toernooi en 5 keer mee mogen doen aan de Winmau. Had alleen een stuk meer van mezelf op de Lakeside verwacht. Zeker hoe ik het laatste jaar heb gegooid, dan was dit toch wel ver onder me niveau. Maar ja, nu nieuwe uitdaging en nieuwe kansen, haha.

Is een overstap terug naar de BDO in de toekomst een optie?
Ik denk alleen als ik het niet meer kan betalen om het af te lopen. Maar over het algemeen denk ik toch, of dat gevoel heb ik althans, dat bij de PDC de toekomst ligt. Zeker als ik zie hoe de toernooien daar zijn geregeld.

Waar ben je het meeste trots op?
Dat ik 2 keer heb mogen deelnemen aan de Lakeside. Daar droomde ik als klein kind al van toen ik begon met darten. Toen ik van Barneveld in 1995 in de finale zag staan op de Lakeside, dacht ik bij mezelf daar wil ik ook op een dag staan.

Ga je het reizen niet enorm missen met Willy en Joey?
Ja, dat is het eerste wat ik enorm ga missen. Het was altijd enorm gezellig en we heben een hoop leuke dingen meegemaakt. Ik heb Willy ook beter leren kennen en Joey ken ik al jaren vanaf de jeugd. Maar ja, wie weet in de toekomst. Mochten ze de overstap maken dan reizen we gewoon weer met ze drieën, haha.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws