Jerry Hendriks “Dit was mijn beste partij op PDC podium” algemeen nieuws
algemeen nieuws

Jerry Hendriks “Dit was mijn beste partij op PDC podium”

Jerry Hendriks “Dit was mijn beste partij op PDC podium”

Na afloop van de European Championship 2012 sprak Dartfreakz.nl met halve finalist Kim Huybrechts en met Jerry Hendriks, die zijn naam op de kaart wist te zetten door in een schitterend duel niet onder te doen voor de 15-voudig wereldkampioen Phil Taylor. Eerder deze week hebben we het interview met Kim Huybrechts al geplaatst en vandaag brengen we het openhartig gesprek dat we met Jerry Hendriks hadden, waarin vooral werd teruggekeken op het duel waarin de grootmeester aan het wankelen werd gebracht door de jonge Nederlander.


Is Taylor vooraf of achteraf nog begonnen over zijn verlies in 2009 tijdens het Open Lunteren?
Nee. We hebben de dag ervoor even gepraat maar op de speeldag zelf zijn we beiden onze eigen weg gegaan en is er weinig tot geen contact geweest.

Wat was je verwachting voorafgaand aan de wedstrijd?
Ik wilde gewoon een lekkere partij spelen en genieten van het podium en publiek. Hierbij had ik natuurlijk wel in mijn achterhoofd dat ik kon winnen. Ik heb dit altijd al in gedachte gehad ook voor de partij. Maar bij het punt dat de triples er lekker invielen en dat ik die 142 gooide om hem te breken voelde ik me sterk.

Je speelde inderdaad erg sterk. Hoe ging je voorbereiding?
Ik heb de laatste tijd veel met Raymond van Barneveld voorbereidt op toernooien en ook verschillende trainingsspellen overgenomen. Deze heb ik op de speeldag zelf ook vaak herhaald. De training ging niet helemaal soepel omdat ik enige last in mijn hand kreeg maar tijdens de partij was dit verdwenen, wellicht door de adrenaline.

Geeft het spelen tegen Phil Taylor meer spanning dan tegen een andere tegenstander?
Ik moet eerlijk zeggen dat ik de eerste partij tegen Mensur Suljovic meer gespannen was omdat dit eigenlijk het eerste grote TV podium was bij de PDC voor mij. Om dan in de tweede partij tegen Taylor te spelen die een groot voorbeeld voor me is, is een eer en dat geeft een soort rust.

Zie je deze partij als je beste tot nu toe aangezien die tegen Phil Taylor was?
Ik zie dit als de beste partij op een PDC podium van mij alhoewel ik hier en daar wel verbeterpunten terug kon vinden toen ik de partij terug keek. Ik heb op de vloer wel betere partijen gespeeld maar onder deze omstandigheden met een super publiek en goede support is het natuurlijk heerlijk om dit mee te maken. Maar ondanks dat baalde ik natuurlijk wel van het verlies.


Hoe was het om tegen Taylor te spelen in vergelijking met de twee voorgaande keren?
Het geeft onbewust wel een extra motivatie om tegen Phil te spelen maar tijdens het Open Lunteren overviel het me enorm natuurlijk en de laatste twee keer had ik de tijd om me er goed op voor te bereiden dus hier was ik mentaal beter op ingesteld. Ik denk ook dat ik daar mentaal nu klaar voor ben ondanks de twee nederlagen. Maar om erop terug te kijken was dit toch de meest bijzondere partij omdat het op zo'n groot podium was.

Heb je nu het gevoel dat je elke tegenstander aankan?
Gek genoeg heb ik altijd in gedachte dat ik nooit op het gebied van niveau onder hoef te doen voor een tegenstander. We hebben beide drie pijlen en die moeten maar op dat moment in het gewilde vlak gaan. Ik weet dat ik op dit moment van iedereen in de wereld kan winnen maar ook kan verliezen.

Hoe zou dat zijn als je de nummer één van de wereld verslagen had? Kan je jezelf dat inbeelden?
Ik heb af en toe nu wel de neiging om daar aan te denken en dan baal ik enorm dat ik toch wat kansen heb laten liggen. Maar ik weet niet wat er in me om was gegaan dan.

Was het een eer voor je dat de grootmeester vol lof over je sprak na de partij?
Ja dat zeker. Ik heb natuurlijk ook zeer veel respect voor hem en om dan mooie woorden van hem te horen is fijn voor het gevoel.

Hoop je Taylor nog een keer tegen te komen en te verslaan voordat hij met 'pensioen' gaat?
Ik verheug me altijd zeer op partijen tegen spelers die hoog binnen de PDC staan en ben er van overtuigd dat ik zulke partijen in de toekomst veel ga spelen en natuurlijk zou ik het liefst nog een keer tegenover Phil staan in een grote finale. Zoals in elke partij hoop ik dan te winnen.

"Ik wil van deze gelegenheid gebruik maken om al mijn supporters, familie en vriendin te bedanken voor de steun en natuurlijk ook Steenberge Pilsener en Metarec Metaalhandel. Ik hoop dat we samen nog aan een mooie toekomst kunnen werken."
.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws