John de Kruijff “Het was al een hele ervaring om de finale te spelen” algemeen nieuws
algemeen nieuws

John de Kruijff “Het was al een hele ervaring om de finale te spelen”

John de Kruijff “Het was al een hele ervaring om de finale te spelen”

Afgelopen weekend wist John de Kruijff voor het eerst in zijn carrière de finale te halen van een PDC Youth Event. Hij deed dit in Derby tijdens het 14e Youth Event van dit jaar. De Nederlander wist zich staande te houden tussen spelers als Arron Monk, Michael Smith en ook de huidige wereldkampioen bij de jeugd, James Hubbard, was van de partij. In de finale kreeg De Kruijff nog één pijl op dubbel 20 om de winst met een 106-finish naar zich toe te trekken maar deze werd nipt gemist waarna Jamie Landon de winst pakte.

Desondanks een prachtige prestatie van de Nederlander die zich als doel heeft gesteld om zich voor de tweede keer te plaatsen voor het PDC Jeugd WK. Dartfreakz.nl sprak John de Kruijff naar aanleiding van zijn tweede plek afgelopen weekend.

Kwam de finaleplaats als een verrassing of liep het de hele dag al lekker?
Als je tegenover jezelf gewoon heel eerlijk bent weet je dat het in zo’n deelnemersveld enorm lastig is om de finale te halen, dus van te voren had ik het nooit verwacht, maar het was wel echt een hele goede dag van mijn kant. Het eerste toernooi had ik ook al wat ponden gepakt dus ging wel vol zelfvertrouwen het tweede toernooi in. Tijdens het tweede toernooi heb ik de echte toppers ontweken, maar alsnog tegenstand genoeg gehad. Maar gelukkig kon ik ze tot aan de finale de baas blijven.

Wat ging er door je heen toen je in de halve finale de winnende pijl wist te gooien?
Ja ik was natuurlijk heel erg blij. Het was ook een hele opluchting, want eigenlijk verpestte ik mijn hele finish. Ik stond namelijk op 52 en gooide eerst vol in de 9 waarna ik ook nog triple 3 gooide, waardoor ik op dubbel 17 uitkwam. Deze gooide ik wel uit en hier was ik natuurlijk heel erg blij mee.

Hoe heb je het ervaren om de finale te gooien waarbij het op de laatste leg aankwam?
Spannend natuurlijk. Het was al een hele ervaring om de finale te spelen. De hele zaal is bijna leeg en iedereen zit aandachtig naar jou te kijken. Als het dan ook nog eens op de laatste leg aankomt is dat wel extra spannend, maar ook wel een hele leuke nieuwe ervaring.

Wat waren de reacties van de overige Nederlandse spelers die van de partij waren?
Allemaal positieve geluiden natuurlijk, iedereen bleef ook kijken, dit vond ik wel erg tof.

Wij krijgen geen tussenstanden te zien. Hoe ging het legverloop er aan toe in de finale?
Ik brak Jamie meteen in de eerste leg waarna hij mij meteen weer terug brak. Waarna wij allebei onze eigen leg hielden wat leidde tot een stand van 2-2. In de vijfde leg brak ik Jamie weer met een 91-finish nadat hij net 170 op de bull gemist had. Ik was er nu echt dichtbij maar helaas gooide hij een goede leg en brak mij meteen weer terug. En het kwam dus aan op de laatste leg. In deze leg miste ik een 106-finish op dubbel 20 voor een 15 darter, waarna hij meteen 65 uitgooide op tops.

Wat was je gemiddelde in de finale?
Pff.. dat is niet echt bijgehouden, maar ik denk dat het rond de 18 pijlen per leg gelegen heeft. Niet echt super, maar gewoon een goed niveau, maar zeker niet de beste van de dag.

Is de finaleplek goed voor je zelfvertrouwen? Ga je met nog meer zelfvertrouwen de komende jeugd tours tegemoet?
Jazeker, een finaleplaats is altijd goed voor het vertrouwen. Dit laat ook maar zien dat als ik op mijn top speel meekan met de besten, wat ik zelf wel altijd wist, maar bijna nooit werkelijkheid werd. De ene keer door zenuwen of pech of gewoon slecht spel.

Hoe reageerde je toen je nipt verloor en er net niet met de hoofdprijs vandoor ging?
De eerste paar minuten na de finale was ik er wel even goed ziek van, want ik gooide dubbel 20 echt op het draad en het had toch echt wel supermooi gevonden als ik gewoon een PDC Youth Tour had gewonnen, maar na wat balen besefte ik wel dat ik een hele goede prestatie neer had gezet.

Hoe vaak ben je tegen Jamie Landon uitgekomen?
Deze finale was de eerste keer.

Hoe voelde het om de beste Nederlander van de dag te zijn?
Dat is natuurlijk altijd leuk maar zeker niet het belangrijkste. In eerste instantie ben ik bezig met goed proberen te spelen en dan natuurlijk nog partijen winnend af te sluiten, als ik aan het eind van de dag dan de beste Nederlander ben is dat een leuke extraatje.

Welke partij van de zaterdag vond je de leukste? Welke tegenstander vond je de leukste om tegen te spelen?
Dat was zonder twijfel de kwartfinale tegen Sam Davidson. Deze partij was ik zo relaxed en gooide ik zeker de beste partij van de dag. Ik pakte de eerste leg van hem af door een 12 darter met 167-finish te gooien. Dit gaf mij zoveel rust en vertrouwen dat ik eigenlijk al wist dat ik niet meer kon verliezen.

Welke partij van de zaterdag vond je de lastigste? Welke tegenstander vond je de lastigste om tegen te spelen?
Dat was de sheetfinale tegen Darren Whittingham, een langzamere goede speler. Ik kwam deze partij 3-1 achter, omdat ik niet goed gooide. Gelukkig kon ik dit nog net op tijd omdraaien en kon ik die achterstand ombuigen in een 4-3 winst.

Zondag strandde je in de tweede ronde. Was je op die dag minder in vorm?
Het was weer een nieuwe dag en ook mijn eerste partij, want ik had de eerste ronde een bye. En de eerste ronde is altijd lastig, zo ook vandaag. Nou moet ik ook wel zeggen dat ik een goede speler tegen had, namelijk Sam Hill en deze strafte al mijn kleine foutjes direct af.

Heb je het gevoel dat er meer in zal zitten dit jaar?
Ja, als je de finale kan halen kan je ook winnen. Daar ga ik natuurlijk ook elk toernooi weer voor. Verder probeer ik gewoon zo goed mogelijk te gooien, en zoveel mogelijk ponden te verdienen, om mij zo voor de tweede keer te plaatsen voor het PDC Jeugd WK.

Met welke plek op de jeugd ranglijst zou je tevreden zijn aan het eind van het jaar?
Als ik zo de namen allemaal zie in de ranglijst zou ik zeer tevreden zijn als ik bij de beste 20 zit. Alles wat beter is zou natuurlijk mooi meegenomen zijn.

Arron Monk, Michael Smith en James Hubbard domineren bij de jeugd. Zijn deze spelers een uitdaging voor jou om van te winnen?
Jazeker. Dit zijn niet alleen jeugd-darters maar ook professionals. Zij spelen ook heren-toernooien, en hebben zelfs tv-toernooien gegooid. Als je dan tegen hun gooit wil je wel altijd wat extra laten zien en zo goed mogelijk gooien.
.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws