Joppe Bakens “Ik wil erg graag nog een keer naar de Lakeside“ algemeen nieuws
algemeen nieuws

Joppe Bakens “Ik wil erg graag nog een keer naar de Lakeside“

Joppe Bakens “Ik wil erg graag nog een keer naar de Lakeside“

Joppe Bakens wist vriend en vijand te verrassen door het afgelopen weekend het Open Antwerpen 2012 op zijn naam te schrijven. Voor velen een bekende naam in de darts wereld, maar er zijn ook veel dartsliefhebbers voor wie deze naam nog niet bekend is. Dartfreakz.nl sprak de kersverse winnaar van het Open Antwerpen en blikte terug op een geweldige dag voor de 27-jarige Eindhovenaar. Tevens blikt hij vooruit op zijn toekomst en komt ter sprake wat we nog allemaal van hem mogen verwachten.

Wat was je eerste gedachte na de beslissende dubbel in de finale?
Dat weet ik niet meer. Ik schreeuwde het volgens mij uit, volgens mij gooide ik 52 uit. Na de tweede set dacht ik: dit zou wel eens mooi kunnen worden.

Wat was je mooiste overwinning gedurende dit toernooi?
Toch wel de finale. Dat is immers de meest bijzondere. Hoewel ik ook erg blij was na de halve finale tegen Remon. Hij is toch de man in vorm en ik wist niet hoe het op het podium zou vallen. Gelukkig gooide ik goed.

Wat was de zwaarste partij die je zondag hebt gespeeld?
Ik denk tegen Gary Stafford. Hier ging het lang gelijk op. Pas in de laatste leg kon ik hem breaken, maar daar had ik wel een 180-er en een 120-finish voor nodig. Die vielen gelukkig ook!

Hoe waren de reacties na afloop van deze titel?
Ze zijn overweldigend. Heel veel mensen spreken hun waardering uit en dat betekent heel erg veel voor me. Bij deze iedereen nogmaals bedankt!

Wat is, naast de titel van het Open Antwerpen 2012, jouw mooiste prestatie die je hebt behaald?
Dat dateert alweer uit 2002 toen ik in één seizoen de German Gold Cup, Open Dortmund en het Open Duitsland won en vervolgens 3e werd op de Winmau World Masters. Wel bij de junioren uiteraard.

Wat mogen we in de toekomst van Joppe Bakens verwachten?
Dat is lastig te zeggen. Ik ben altijd ambitieus geweest en ik wil erg graag nog een keer naar de Lakeside. Maar ik werk ook fulltime en ik studeer daarnaast nog. Ik hoop dus dat ik dit vast kanhouden en dat het ooit zo ver komt. Ik wil ook niet te ver vooruit denken. Komend seizoen eerst maar eens lekker SuperLeague spelen bij Sterkdarts/L&L 2 en van daaruit zien we wel verder!
.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws