Home algemeen nieuws Jurjen van der Velde pakt International Elite Darts Board Premier League titel

Jurjen van der Velde pakt International Elite Darts Board Premier League titel

Ook dit jaar stond er weer een IEDB Premier League op het programma. De online darts organisatie, International Elite Darts Board waarin spelers over heel Europa via Instagram strijden in diverse toernooien. Om vervolgens gedurende het seizoen geselecteerd te worden voor de IEDB Premier League.

Ook dit jaar stond er weer een super line-up van spelers. Die online zichzelf klaarstomen om vervolgens klaar te zijn voor de PDC en WDF toernooien. Met spelers die reeds hun PDC Major en Pro tour debuut hebben gemaakt is het een goed niveau waarin ze strijden voor de felbegeerde titel binnen de IEDB. Dit jaar behaalde Gian van Veen, Dennis van der Ende, Tom Garfield en Jurjen van der Velde final stage. 

Dit jaar domineerde Jurjen van der Velde gedurende het hele toernooi. Jurjen die al 3 seizoenen zijn trainingsuren maak binnen de IEDB stond al 3 jaar in de finale. Waarbij hij de eerste 2 keer zijn meerdere moest bekennen aan Martijn Verdaasdonk en Gian van Veen, pakte hij dit jaar verdiend de titel.

De finale was van zeer hoog niveau waarin hij het opnam tegen Tom Garfield een talent die zijn vlieguren maakt vanuit de UK. Uiteindelijk won Jurjen de wedstrijd met 7-3, gemiddeld gooide hij 95.40 en wist hij in de finale 3 maal de maximale score te gooien.