Home algemeen nieuws Krzysztof Ratajski wint voorlaatste Players Championship ten koste van Dobey

Krzysztof Ratajski wint voorlaatste Players Championship ten koste van Dobey

De ontknoping voor de Players Championship Finals in november komt steeds dichter bij met dit weekend de laatste twee toernooien om nog te stijgen in de Ranking van de top 64. 

Krzysztof Ratajksi wist vandaag zijn tweede PDC titel te winnen door onder andere vandaag in de finale Chris Dobey te verslaan met 6-2. Voor de rest moesten ook Madars Razma (6-3), Kirk Sepherd (6-1), James Wilson (6-4), Cameron Menzies (6-3), Willian O’Connor (6-4) en Steve Beaton (6-5) aan de Pool geloven.

Hieronder kunt u de uitslagen van de Nederlanders, en vanaf de laatste 32 alle spelers, nog eens rustig terug vinden die vandaag en mogelijk ook morgen meedoen aan deze Players Championship toernooi(en). 

 

Laatste 128:

Dirk van Duijvenbode 4-6 Peter Jacques

Cristian Kist 6-1 Jonny Clayton

Stephen Burton 6-3 Mario Robbe

Jimmy Hendriks 4-6 Jan Dekker

  • Hendriks pakt de eerste leg via dubbel 10 en hield daarmee zijn eigen leg. Met een 48-finish voor een 17 darter wist Dekker ook zijn eigen leg te behouden en de stand weer gelijk te brengen op 1-1. Doordat Hendriks dubbel vier gooide na een 180’er hield hij wederom zijn leg. Met een 14 darter op dubbel 16 maakte Double Dekker weer gelijk. Ondanks dat Dekker twee break kansen in de vijfde leg had, wist zijn landgenoot alsnog de leg te pakken. Ook de zesde leg ging met de darts mee en dus kwam Jan Dekker wederom gelijk. Dekker miste een 103-finish voor de break, waarna Hendriks tops gooide voor een 16 darter. Met een 114-finish wist Dekker de 4-4 te maken. Dekker miste wederom een pijl voor de break, maar voor dse eerste kmeer in de partij mocht hij ervoor terug komen en gooide 25 uit voor de break. In de tiende leg gooide Dekker 41 uit voor de winst, nadat Hendriks een 126-finish op de dubbel 6 had gemist.

Ron Meulenkamp 4-6 Stephen Bunting

Jeffrey de Graaf 5-6 Ryan Meikle

Danny Noppert 6-5 Maik Langendorf

Jelle Klaasen 3-6 Bradley Brooks

Joe Cullen 6-3 Vincent Kamphuis

Ryan Joyce 6-1 Yordi Meeuwisse

Alan Norris 0-6 Benito van de Pas

Jeffrey de Zwaan 6-5 Robert Marijanovic

Vincent van der Voort 6-5 Michael Barnard

Jermaine Wattimena 6-3 Ritchie Edhouse

 

Laatste 64:

Cristian Kist 5-6 Dimitri van den Bergh

Ricky Evans 6-4 Jan Dekker 

Danny Noppert 6-2 Joe Murnan 

Darren Webster 6-0 Benito van de Pas 

Jeffrey de Zwaan 3-6 Vincent van der Voort

  • Van der Voort hield zijn eigen eerste leg. In de tweede leg kon De Zwaan zijn eigen leg niet behouden en miste darts op de dubbel, waarna Van der Voort de 2-0 maakte via dubbel 18. Ook de derde leg ging naar Van der Voort en zo kwam hij op een 3-0 voorsprong. De tweede break van de wedstrijd werd een feit in de vierde leg waardoor Van der Voort er 4-0 van maakte. Pas in de vijfde leg wist Jeffrey de Zwaan op het scorebord te komen door middel van een break. Via tops maakte De Zwaan er ook 4-2 van en zo was zijn achterstand al een stuk kleiner. Met een 12-darter via een 83-finish maakte Van der Voort er 5-2 van en stond daarmee al op matchpoint. De achtste leg ging met de darts mee en zo werd het dus 3-5. Met zijn laatste pijl in de hand wist Vincent van der Voort de dubbel te gooien voor de winst.

Jermaine Wattimena 6-4 Toni Alcinas

 

Laatste 32:

Jarred Cole 1-6 Cameron Menzies

Krzysztof Ratajski 6-4 James Wilson

Dimitri van den Bergh 6-1 Josh Payne

Willian O’Connor 6-4 Steve Lennon

Adrian Lewis 5-6 Stephen Burton

Gary Anderson 5-6 Ricky Evans

Terry Jenkins 6-3 Ryan Meikle

Nathan Aspinall 1-6 Steve Beaton

Michael Smith 6-1 Jamie Caven

Danny Noppert 1-6 Stephen Bunting

  • In de eerste leg miste Noppert een 130-finish op dubbel 5 en daardoor kreeg Bunting een kans vanaf 68 en pakte die kans. De tweede leg wist Noppert niet te houden, waardoor Bunting er 2-0 van maakte. Met een 41-finish om in 12 pijlen uit te zijn maakte Bunting er 3-0 van door zijn eigen leg te houden. Met een 17-darter wist Noppie 40 uit te gooien om op het scorebord te komen. Met zijn tweede dart ging er wederom een leg met de darts mee in het voordeel van de Engelsman. Terwijl Noppert in de zesde leg zijn gemiddelde boven de 103 wist te krijgen was dat nog niet genoeg om die zesde leg te pakken, want Bunting, die 111 gemiddeld stond te gooien, maakte er 5-1 van. Noppert wist niet te profiteren van missers op de dubbel van Bunting, waardoor het in acht beurten kon gebeurren voor Bunting en deed dat ook voor de winst.

Simon Preston 3-6 Chris Dobey

Andrew Gilding 4-6 John Henderson

Mensur Suljovic 6-2 Rowby-John Rodriguez

Darren Webster 3-6 Vincent van der Voort 

  • Met een 19-darter hield Van der Voort zijn eigen leg nadat hij darts op de dubbel tegen had in de eerste leg. Met een 12-darter via een 94-finish brak de Nederlander naar 2-0. Met een 80-finish hield Webster zijn eigen leg voor de 1-2. Met een 16-darter wist Webster weer gelijk te komen door dubbel 10 te gooien. Via een 12-darter met een 100-finish hield The Dutch Destroyer zijn eigen leg voor de 3-2 voorsprong. Doordat Webster dubbel 18 gooide werd het wederom gelijk. Doordat Van der Voort dubbel 10 gooide wist hij op een 4-3 voorsprong te komen. Via dubbel 12 voor een 13-darter wist Van der Voort op matchpoint te komen. Doordat Van der Voort dubbel 10 uitgooide wist hij te winnen.

Gabriel Clemens 6-2 Martin Schindler

Adam Hunt 6-5 Jermaine Wattimena

 

Laatste 16:

Cameron Menzies 6-3 Krzysztof Ratajski

Dimitri van den Bergh 1-6 William O’Connor

Stephen Burton 3-6 Ricky Evans

Terry Jenkins 2-6 Steve Beaton

Michael Smith 5-6 Stephen Bunting

Chris Dobey 6-5 John Henderson

Mensur Suljovic 6-1 Vincent van der Voort

Martin Schindler 6-3 Adam Hunt

 

Kwartfinales:

Krzysztof Ratajski 6-4 William O’Connor

Ricky Evans 5-6 Steve Beaton

Stephen Bunting 2-6 Chris Dobey

Mensur Suljovic 4-6 Martin Schindler

 

Halve finales:

Krzysztof Ratajski 6-5 Steve Beaton

Chris Dobey 6-4 Martin Schindler

 

Finale:

Krzysztof Ratajski 6-2 Chris Dobey

  • Met een 11-darter wist Dobey de eerste leg te houden via een 46-finish. Via wederom een 11-darter wist Hollywood de break te pakken via een 84-finish. De derde leg ging met de darts mee en zo kwam Ratajski op 1-2 via de derde 11-darter van de partij. De Pool wist in de vierde leg een break terug te pakken, waardoor het 2-2 gelijk werd. In de vijfde leg wist Ratajski 70 uit te gooien voor zijn eerste voorsprong in de partij. Vervolgens ging The Polish Eagle goed door en maakte er 4-2 van via een 52-finish. Via een 87-finish voor een 12-darter wist Ratajski op matchpoint te komen. In de achtste leg wist Dobey de wedstrijd niet meer te verlengen waardoor Ratajski via dubbel 11 de titel pakte. Zijn tweede PDC titel dit jaar al.

 

9-darter

Vandaag werd er in de eerste ronden een 9-darter geproduceerd door de Engelsman Andrew Gilding. Hij gooide deze perfecte leg in de zevende leg van zijn eerste ronde partij tegen Mark Dudbrigde. Via tweemaal 180 en de 141-finish wist Goldfinger dus de zevende leg in die partij te winnen. Na tien legs wist hij de partij ook naar zich toe te trekken met 6-4. Gilding wist het vandaag tot de laatste 32 te schoppen, waar hij met 6-4 verloor van John Henderson.

 

Door: Marcel Bus