Home algemeen nieuws Lowland Darts Tour slaat aan, blik op aankomende toernooien

Lowland Darts Tour slaat aan, blik op aankomende toernooien

De nieuwe ranking van het collectief van diversen darts organisaties begint vorm te krijgen en slaat aan bij de darters

Het eerst volgende ranking toernooi dat onderdeel is van deze tour is Het Caruur Ghent Open darts dat gehouden wordt op 11-12-13 nov. Een compleet nieuw toernooi op de kalender dat georganiseerd wordt door 3 oud studenten aan de universiteit van Gent

Dit toernooi vindt plaats in de prachtige sporthallen van de HOGENT direct achter het station van Sint Pieters in Gent gelegen, dus iedereen kan ook met het openbaar vervoer reizen.

De wedstrijdleiding is in handen van Martin Dekker met zijn team (Next level Tournaments), de dartbanen en podium worden verzorgt door Benelux Business en Mastercaller is Jamie Fambach.

Omdat er op 11 nov. een nationale feestdag is in België pakt de organisatie uit met een uniek toernooi voor jeugd  (in 3 categorieën U12-U16-U18) en studenten als start van dit nieuw darts weekend.

En studenten zijn niet alleen welkom uit België, maar voor iedereen die studeert of denk te studeren aan de middelbare of hoge school. Tevens vind er dan ook een workshop met Erik Clarys plaats (in België bekend als presentator bij de wedstrijden van de PDC op TV en oud internationaal speler).

Op zaterdag starten we met de koppels waarvan er op dit moment al 103 koppels staan genoteerd en waar op dit moment een maximum van 128 voorzien is, nadien start er een single toernooi speciaal bedoeld voor de amateur darter, want voor beide toernooien zijn er prachtige waardebonnen te verdienen.

Op zondag is er dan een toernooi voor de echte jongens en meisjes/dames of voor zij die denken dat ze tot deze categorie behoren en ook aan de Paradarters is er gedacht. Zij strijden dan voor de ranking punten van de Lowland Darts Tour en voor echt prijzengeld.

Voor al deze toernooien kan men zich nog inschrijven tot 1 nov. aanstaande op: www.ghentopendarts.be.

Het weekend erna verhuist het hele circus en is het de beurt aan Het Dartsfestival in Sevenum. Hier zijn er voor de vrijdagavond nog slechts 35 plaatsen beschikbaar met tot nu toe 359 inschrijvingen.

Voor de zaterdag zijn de koppels aan de beurt met tot nu toe 235 heren koppels en 47 dames koppels op de teller

De zondag worden de singels gespeeld met tot nu toe 436 heren + 86 dames + 18 Paradarters op de teller.

Tussendoor spelen we op 27 en 28 dec. Nog D’N Beer Open in Rosmalen voor zowel koppels als singels. Meer info hierover vind men via: info@hemeco-darts.nl.

In januari verhuizen we dan weer naar Texel voor de 15e editie van de Texel Darts Trophy, een toernooi waar iedereen bij wil zijn. Voor de vrijdagavond is er nog slechts plaats voor 35 inschrijvingen van de 384 maximaal.

De zaterdag voor de koppels staan er nu 228 heren koppels en 32 dames koppels op de lijst. Voor de zondag staat de teller voor de singels op 428 heren + 50 dames + 3 jeugd.

De organisaties van deze toernooien hopen u allen te mogen begroeten op deze toernooien.