Home algemeen nieuws Mach Darts sluiten contract met 16-jarig talent uit Vereningd Koninkrijk

Mach Darts sluiten contract met 16-jarig talent uit Vereningd Koninkrijk

Mach Darts en de IEDB gaan door met de uitbreiding van hun darttalent, dit keer in het junior segment. Dit doen ze door het opzetten van een Development team genaamd Mach Darts ‘Youthstars’. Ze hebben een volledig contract voor spelerontwikkeling getekend met een 16-jarig talent uit het Vereningd Koninkrijk: Shane Weeks.

Shane is een consistente speler in de IEDB en speelt nog geen anderhalf jaar darts. Shane heeft verbazingwekkende resultaten behaald, twee titels op zak en hij eindigde zelfs als vierde in de IEDB Premier League 2020.

Ronnie Rickner (Managing Partner Mach Darts Limited/IEDB):
“Intern zagen we al snel het niveau van volwassenheid en de geweldige houding van Shane. Zeker op de Mach Darts training toonde hij groei en potentie in zijn spel en konden we zijn drive en kunde niet meer ontkennen. We gaan ervoor zorgen dat hij ervaring opdoet op de PDC Development Tour en zijn dan ook erg blij dat we hem kunnen helpen met zijn spel en hem meteen een platform kunnen geven om door te groeien.”

Shane Weeks:
“Ik kwam de IEDB voor het eerst tegen op Instagram via andere spelers begin juni 2020. Hiervoor had ik nog nooit in darttoernooien gespeeld, aangezien ik begon met spelen in december 2019. Ik deed eerst mee aan de IEDB Euro Tour 2020 en verloor in de tweede ronde. Ik voelde dat ik groeide door deelname bij deze organisatie en sindsdien heb ik geen toernooi meer gemist. Ik bleef meedoen aan toernooien om me tijdens de lockdown te vermaken. Na een paar goede wedstrijden begon ik het nog serieuzer te nemen en won ik mijn eerste toernooi ooit; het IEDB Player Championship dat me in de top 10 van de IEDB Order of Merit plaatste. Ik kwalificeerde me toen voor de IEDB Premier League en speelde week in week uit tegen de beste spelers van de organisatie. Dit hielp in mijn vertrouwen, ik haalde de halve finale en verloor van de JDC World Champion Jurjen van der Velde. Dit is mijn grootste prestatie tot nu toe in mijn dartcarrière, want er zijn zoveel spraakmakende en getalenteerde spelers in de top 10 van de Premier League.

Na vele maanden onafgebroken oefenen en inschrijven voor toernooien begon ik Marco Vrolijk en Ronnie Rickner beter te leren kennen. Ik hield regelmatig contact met hen en kreeg een positie aangeboden om deel te kunnen nemen aan de Mach Darts Training voor 30 dagen. Dit hielp me verder te ontwikkelen. We hadden diverse videogesprekken over mijn ontwikkeling, wat er uiteindelijk toe leidde dat MDL me een junior contract opleverde; het aanbieden van sponsoring en management om mijn talent naar een hoger niveau te tillen! Ik ben verheugd dat ik heb getekend bij Mach Darts en ik heb het voorrecht deel uit te maken van het Mach Darts-team en een completere speler te worden samen met mijn teamgenoten Martijn Verdaasdonk en Gian van Veen. Deze kans geeft me vertrouwen en gretigheid om mijn spel constant te verbeteren.

Ik heb grote ambities en doelen in gedachten waarin MDL me kan helpen om dit te bereiken, spelen op de Development Tours en open toernooien binnen het Vereningd Koninkrijk, staan ​​bovenaan mijn lijst. Het opdoen van deze ervaringen zal me helpen om een ​​meer completere en succesvolle speler te worden en ik kijk ernaar uit om de komende jaren Mach Darts te mogen vertegenwoordigen.”