Home algemeen nieuws Van den Bergh, Sherrock, Clayton en Van Gerwen naar de halve finales...

Van den Bergh, Sherrock, Clayton en Van Gerwen naar de halve finales van de Nordic Darts Masters

BETFRED WORLD MATCHPLAY 2021 WINTER GARDENS, BLACKPOOL, PIC;LAWRENCE LUSTIG ROUND 1 MICHAEL VAN GERWEN V DAMON HETA MICHAEL VAN GERWEN IN ACTION

Op vrijdagavond 17 september werd de eerste editie van de Nordic Darts Masters afgetrapt in Copenhagen. Tijdens de eerste ronde zagen we al genoeg actie en zelfs een verrassing van Madars Razma. Laen we hopen dat dat ook tijdens deze middagsessie van 18 september het geval is met drie kwartfinale wedstrijden. Ik hoor je denken, drie kwartfianles? Wat is er dan met die vierde kwartfinale aan de hand? Nou, zoals je misschien al gelezen had, heeft Gerwyn Price afgezegd vanwege een tennisarm blessure. Hierdoor krijgt Fallon Sherrock een bye naar de halve finales. Lees hier meer daarover.

Graag verwijs ik je graag naar onderstaande live verslagen, waarin je de wedstrijden live kunt volgen. Daarnaast zijn de wedstrijden te volgen via Videoland.

Dimitri van den Bergh (88,57/32%) 10 – 8 Gary Anderson (88,25/35%)
De Belg mocht deze middagsessie aftrappen en deed dat uiteindelijk met legwinst, want in 22-darts prikte hij zijn pijl in dubbel 16 en pakte de 1-0 voorsprong. Beide heren waren wat slapjes begonnen, maar ook Anderson wist zijn eigen leg binnenboord te houden met een 84-finish op dubbel 12; 1-1. Met een 14-darter in de derde leg wist de Schot een break te plaatsen door 60 uit te gooien. Even later wist Dimitri van den Bergh die break ongedaan te maken door zelf een 15-darter te produceren via een 67-finish, waardoor het evenwicht weer gelijk was. De vijfde leg ging met de darts mee, waardoor The Dreammaker de pauze in ging met een 3-2 voorsprong. Met een 16-darter op dubbel 12 wist de Belg de voorsprong met een break naar 4-2 uit te breidden. Van den Bergh miste even later de kans om nog meer uit te lopen, waardoor Anderson terugkwam tot 4-3. The Flying Scotsmans kwam in de achtste leg ook weer langszij door dubbel 18 te gooien voor de 4-4. Met een 13-darter op dubbel 8 wist Van den Bergh de voorsprong weer te pakken: 5-4. Van den Bergh gooide beter en dus kreeg hij in de tiende leg ook weer breakkansen en omdat hij via dubbel 4 die break ook pakte, kwam hij 6-4 voor in een race naar de 10. Anderson kwam terug naar 6-5, maar even later was het alweer 7-5 door een 16-darter van Van den Bergh. De Belg kwam met een 12-darter zelfs drie legs voor en kwam zo op 8-5. Maar Anderson had nog niet opgegeven en kwam terug naar 8-6 via een 112-finish. Daarna wist Anderson ook een break te plaatsen in 16 pijlen, wat hem tot 8-7 bracht. De Schot bracht de stand ook nog gelijk met een 14-darter. Het was daarna echter wel Van den Bergh die op matchpoint kwam via een 18-darter op dubbel 16. In de 18e leg leek Anderson er een beslissende leg uit te peuren, maar miste tweemaal de dubbel 20, waardoor Van den Bergh 89 uitgooide om de winst te pakken en naar de halve finale te gaan, waar Fallon Sherrock wacht.

Jonny Clayton (103,87/50%) 10 – 3 Peter Wright (97,76/14%)
De Welshman mocht deze tweede partij beginnen, omdat hij achter de coulissen de bull had gewonnen. Doordat Clayton niet in 15 pijlen uit was, kreeg Wright direct een breakkans vanaf 62 en pakte die 1-0 voorsprong via dubbel 16. Met een 127-finish op de bullseye wist Clayton meteen de break ongedaan te maken en stond zo na 12-darts alweer op gelijke hoogte. Wright was erg goed bezig en het leek erop dat de derde break op een rij eraan kwam, maar Clayton stak daarvoor een stokje en gooide 104 uit om een 15-darter te noteren. Wright gooide in de vierde leg de dubbels niet, waardoor The Ferret via dubbel 4 een break voorsprong nam; 3-1. Met een 61-finish wist Clayton die break ook te verzilveren, waardoor hij al met 4-1 voor stond. Clayton kwam ook nog uitstekend uit de pauze en brak naar 5-1 met een 17-darter. In de zevende leg dacht Wright weer terug te breaken, maar hij miste wederom veel pijlen op de dubbels. Clayton pakte zijn kans vanaf dubbel 5 en ging naar 6-1. Via dubbel 12 wist Wright een leg daarna dan eindelijk weer eens een legje te winnen, na het missen van 15 opeenvolgende dubbels. Met een 14-darter wist de Welshman de voorsprong weer uit te breiden naar 7-2 en leek dat niet meer weg te geven. Ondanks dat het zeker niet vanzelf ging voor Wright wist hij toch een dubbeltje te gooien en kwam daarmee enigszins terug tot 3-7. Met een fantastische 81-finish wist Clayton via een 11-darter al op 8 gewonnen legs. Een leg later deed Clayton hetzelfde kunstje en gooide wederom 81 uit en kwam daarmee op matchpoint. Wright leek het al opgegeven te hebben en dus kon Clayton de partij in het slot gooien in zijn eigen leg met een 71-finish en deed dan ook. Een zeer goede Clayton was ongenaakbaar in deze partij. Iemand om op te letten tijdens de avondsessie. 

Michael van Gerwen (101,60/63%) 10 – 4 Madars Razma (89,72/80%)
Razmataz mocht deze laatste partij van de middag aftrappen tegen de nummer drie van de wereldranglijst. Met een 88-finish in twee darts wist de Let de eigen leg te behouden in 14-darts. Met een 74-finish wist Van Gerwen in 15-darts langszij te komen; 1-1. In de derde leg wist de Nederlander de eerste break van de partij te plaatsen met een 60-finish, wat hem ook zijn eerste voorsprong opleverde. Met een 15-darter verzilverde Van Gerwen de break met een 64-finish en kwam daarmee op 3-1. In de vijfde leg wist Mighty Mike de een tweede break voorsprong te realiseren via dubbel 18 en kwam daarmee op 4-1. Met een knappe 132-finish op de bullseye wist Van Gerwen daarna even een showfinish te tonen voor het Deense publiek. De Let kreeg in de zevende leg de ruimte van de Nederlander en Razma gooide ook zelf een goede leg die in 13-darts uit ging. Met een 14-darter op dubbel 14 wist Van Gerwen een 6-2 voorsprong te pakken. De Brabander breidde de voorsprong nog verder uit naar 7-2 met een 15-darter via dubbel 20. Razma leek niet echt meer een boost te kunnen vinden, maar Razmataz wist wel even een 66-finish uit de hoge hoed te toveren om met 3-7 de onderbreking in te gaan. Met een 11-darter op dubbel 16 kwam de Let ook nog goed uit de pauze en kwam zo op 4-7. Via dubbel 16 wist Van Gerwen in de 12e leg weer een legje bij te schrijven en kwam daarmee op 8-4. Door een goede leg van Van Gerwen en een slechte van Razma kreeg de Nederlander kansen om nog een break te plaatsen en daarmee op matchpoint te komen. Dat deed hij met een 14-darter. Met een 102-finish van Van Gerwen wist hij de partij in de 14e leg al in het slot te gooien en gaat dus ook naar de halve finale waar hij het opneemt tegen Jonny Clayton. 

Door: Marcel Bus