Home algemeen nieuws Nederland is een competitie rijker: Target Nexus Nederland Online League

Nederland is een competitie rijker: Target Nexus Nederland Online League

Begin 2020 is de Target Nexus aardig in opkomst gekomen in Engeland en een aantal andere landen zijn inmiddels goed vertegenwoordigd (Nederland, Belgie, Frankrijk, Duitsland maar ook Amerika). In Nederland hebben een aantal mensen besloten een competitie op te richten en ze willen jullie graag meenemen in de ontwikkeling hiervan.

De Target Nexus is een Soft tip dartkast welke je thuis kan ophangen, deze kast heeft:
– Een bord conform Soft tip maten
– Een ingebouwde camera
– Een ingebouwde tablet
– De mogelijkheid connectie te maken met het internet

Door de internetconnectie in combinatie met de tablet is het mogelijk om via een Lobby tegenstanders van over de hele wereld uit te nodigen. Dit heeft er afgelopen jaar voor gezorgd dat er verschillende internationale competities en toernooien zijn opgezet.

Verdeling in Nederland
In Nederland zien we vooral dat darters vanuit de regio’s Brabant en West-Friesland een Target Nexus bord hebben aangeschaft, dit heeft natuurlijk te maken met de grote aanwezigheid van sottippers (door de Bullshooter competities). Naast deze twee regio’s is er ook een aardige afvaardiging vanuit Rotterdam en België en zien we verspreid over het land nog enkele mensen die zich hebben ingeschreven.

Opzet van de competitie
Sinds april 2020 hebben wij een competitie lopen voor Nederlands sprekende mensen en starten we in mei 2021 met het vijfde seizoen! Een seizoen duurt +/- 3 maanden (10-12 speelrondes). Waar we in het eerste seizoen begonnen met 15 mensen hebben we nu wekelijks 32 mensen verdeeld over 3 verschillende divisies die tegen elkaar aan het spelen zijn. Een competitiewedstrijd duurt over het algemeen 45-50 minuten en door het inzetten van verschillende spellen (501, Cricket, 701 & Count Up) hebben we een zo een divers programma voor de spelers neergezet.

Het team achter TNNL
In maart 2020 is het idee ontstaan om dit op te richten bij Maurits Burghout, samen met Alfred Schrieks heeft hij het idee verder uitgebreid. Vlak voor de start is Dicky de Rooij aangehaakt en met zijn drieën hebben we de competitie vorm gegeven. Na de start is het “bestuur” van TNNL uitgebreid met nog twee leden (Martijn Pluimers en Mandieu Remo). Met zijn vijven proberen we een zo eerlijk, netjes en leuk mogelijke competitie te runnen.
 
Wil je hier meer over weten kan je altijd eens op de Facebook pagina kijken (zoeken op Target Nexus Nederland Online League). Mocht je een bord hebben ben je van harte welkom om mee te doen aan de TNNL competitie, neem hiervoor contact met ons op via de Facebooksite of ga naar http://targetnexusnederlandonlineleague.nl.

Geschreven door Dicky de Rooij (medeoprichter TNNL)