Home algemeen nieuws Nieuwe coronamaatregelen hebben geen gevolgen voor dartsport

Nieuwe coronamaatregelen hebben geen gevolgen voor dartsport

Het kabinet heeft dinsdagavond, 2 november, weer nieuwe coronamaatregelen aangekondigd om het aantal besmettingen tegen te gaan en de druk op de zorg te verlichten. De nieuwe maatregelen hebben op dit moment nog geen nieuwe gevolgen voor de dartsport.

Naast het handhaven van de basismaatregelen – zoals geen handen schudden en thuisblijven bij klachten – is het dringende advies om weer anderhalve meter afstand te houden van elkaar. Maar dit is niet nodig aan het dartbord.

Terug van weggeweest is ook het ‘binnenlands reisadvies’: vermijd drukte onderweg en reis buiten de spits.

De zichtbaarste maatregel is de terugkeer van het mondkapje. In alle publiek toegankelijke binnenruimtes gaat de mondkapjesplicht weer gelden. Dat betekent dat het mondkapje op moet in winkels, op stations, in ziekenhuizen en verpleeghuizen en in overheidsgebouwen.

De mondkapjesplicht gaat niet gelden op plekken waar bezoekers een coronatoegangsbewijs moeten tonen. Het mondkapje hoeft dus niet op in de horeca; daar was al een coronabewijs nodig en dat blijft ook zo.

Het coronatoegangsbewijs blijft gelden voor de horeca. Nu is het coronatoegangsbewijs (waarbij een bezoeker moet aantonen dat hij gevaccineerd is dan wel negatief getest op corona) verplicht in stadions, de horeca, theaters en bioscopen. Vanaf zaterdag 6 november moet het bewijs ook overlegd worden door mensen die naar een sportschool willen, het zwembad, de kermis, pretpark, een museum of naar een amateursportveld.

Bron: Nederlandse Darts Bond