Home algemeen nieuws Organisatoren van grote dartevenementen vragen geduld, begrip en respect

Organisatoren van grote dartevenementen vragen geduld, begrip en respect

Zoals iedereen ondertussen heeft vernomen is het Dartsfestival dat volgend weekend gehouden zou worden op Bungalowpark De Schatberg geannuleerd.

De organisatie heeft er alles aan gedaan om een alternatief te vinden maar door de huidige maatregelingen die genomen zijn door de regering in Den Haag werd dit uiteindelijk onmogelijk.

Indien men klachten hierover heeft dan gelieve zich te wenden tot de bevoegde regering in Den Haag en niet via facebook of andere sociale media de schuld leggen bij de organisatie.

Om een dergelijk toernooi van deze omvang te organiseren gaan er vele maanden van werk in zitten. Dan komt het inschrijven van alle deelnemers in diversen categorieën over de drie dagen.

Het bevestigen van deze deelnemers en het ontvangen van de inschrijfgelden en daarna het checken van de betalingen. Dit is echt een werk van weken. Het gaat hier niet om 100 deelnemers

Alleen al op de vrijdagavond zouden er 380 spelers aan de oche beginnen, op de zaterdag 320 koppels en op de zondag 640 singel spelers. Daarbij komen dan nog de vele wijzigingen (meer dan 100) die aangebracht moeten worden tot zelfs 3 keer dezelfde speler in en uit te schrijven

Daarbovenop de vele mails die beantwoord moeten worden met allerlei vragen en vele mailtjes die zeer lastig te ontcijferen zijn waar soms door onduidelijkheid heen en weer contact over moet zijn. Van sommige deelnemers ontvingen we zelfs meer dan 20 mailtjes waardoor er veel tijd in gaat zitten.

Toen bekend werd dat het toernooi werd geannuleerd werden we overstelpt met berichten en vragen. Sommige vroegen zelfs al na 5 min. wanneer ze hun geld terug kregen.

Mensen, als het al weken duurt om iedereen in te schrijven kunnen we niet iedereen dezelfde dag terugbetalen. Daarom vragen wij begrip en geduld. De komende weken staan er voor ons nog 5 andere dartevenementen op de agenda die ook hun voorbereiding eisen. We kunnen nu niet alles aan de kant gooien.

Wij beloven u dat we proberen alles zo snel mogelijk terug te betalen , maar verwacht geen wonderen want ook wij zijn maar mensen. Uw inschrijfgeld word voor de honderd procent terugbetaald net als uw reservering van de bungalow

Dit is voor ons niet de eerste keer dat we dit meemaken en ook toen is iedereen netjes terugbetaald.

Sommige mensen denken dat wij als organisatoren bakken met geld verdienen aan deze toernooien. Ik wil dan ook iedereen uitdagen om het zelf eens te proberen. Ik kan je nu al garanderen dat wanneer een toernooi een succes is (en dat is pas na jaren van verlies) en je al de uren telt die je daar insteekt geen hele euro per uur verdiend.

Wij doen dit alles met liefde voor de sport en om iedereen de kans te geven zijn geliefde sport te beoefenen. Wij vragen geen medelijden maar vragen van de spelers begrip, geduld en zeker respect.

Met vriendelijke sportgroeten,
Gerry Walters

Organisator van o.a. Dartsfestival, Texel Darts Trophy  en tientallen andere toernooien