Home algemeen nieuws Premier League: Suljovic door comeback naar belangrijk punt, jarige Van Gerwen speelt...

Premier League: Suljovic door comeback naar belangrijk punt, jarige Van Gerwen speelt in thriller gelijk

Dartfreakz; Bas van den Berk

Speelweek 13 van de Premier wordt vanavond gespeeld in Birmingham. Nog een aantal speelrondes te gaan en dan is de play-offs line-up bekend. Er is dus nog genoeg om voor te spelen. 

We trapten vandaag af met Mensur Suljovic tegen Michael Smith. Smith begon sterk en wist een break te plaatsen. Uiteindelijk pakte Bullyboy twee breaks en kwam op een 6-2 voorsprong. Maar Suljovic is Suljovic niet als hij zou opgeven. Daarom bleef hij vechten en dat beloonde hem zelfs een 7-6 voorsprong. Uiteindelijk pakte Smith nog wel een puntje van Suljoivc af en werd het 7-7.

Daaropvolgend kwam Rob Cross in actie tegen Gerwyn Price. Cross wist een goede start te maken met een 120-finish, maar Price zal hem op de hielen. Price wist daarna de voorsprong te pakken en gaf die niet meer weg. Uiteindelijk werd die voorsprong wel kl;einer en net op het goede moment maakte Cross gelijk. In de laatste leg van de partij dwong Cross het gelijk spel af.

Als derde op de avond wandelde SuperChin Daryl Gurney naar de oche die het opnam tegen Peter Wright. Beide heren bleven in het begin van de partij dicht bij elkaar. Maar wanneer het 4-4 stond, wist Gurney weg te lopen en pakte uiteindelijk de twee punten; 8-4.

De laatste wedstrijd van de avond werd één van mooiste wedstrijd van de avond tussen de jarige Michael van Gerwen en James Wade. Wade deed hetgene waar hij bijna onverslaanbaar in is en dat is de eigen leg. Beide heren speelden de hele partij door geweldig, maar het lukte Van Gerwen niet op Wade te breaken. Wade wist op 7-5 het eerste punt dus al vast te stellen, waarna Van Gerwen toch nog twee legs op rij weist te winnen voor het gelijkspel.

Tijdens de Premier League organiseren we een veiling met unieke items waarbij de opbrengst volledig gaat naar KiKa. Klik hier voor een overzicht van alle items. 

Hieronder kunt u de wedstrijden nog eens rustig teruglezen:

 

Mensur Suljovic (100,13) 7 – 7 Michael Smith (101,25)

The Gentle mocht het bal openen, maar Smith wist direct al een 11-darter te produceren via een 66-finish om direct al een break te plaatsen. De tweede leg van de partij ging met de darts mee en zo wist BullyBoy met een 14-darter op 2-0 te komen via dubbel 12. Door middel van legwinst van Suljovic wist de Oostenrijker op het scorebord te komen. Doordat Suljovic niet terug kon breaken, wist Smith het gat op twee legs te houden. Via een 45-finish op dubbel 14 in de vijfde leg wist The Gentle op 2-3 te komen. In de zesde leg wist Michael Smith 85 uit te gooien, waarmee hij op 4-2 kwam. Suljovic kon niet profiteren van missers van Smith, waardoor Smith uiteindelijk toch de break pakte en nu zelfs op 5-2 kwam. Smith liet de 6-2 niet op hem wachten en zo wist de Engelsman de achtste leg van de wedstrijd te pakken. Met een 120-finish wist Suljovic zich nog in leven te houden in de wedstrijd, waarmee hij op 3-6 kwam. Via een 124-finish wist Mensur Suljoivc zich nog steviger in de wedstrijd te vechten en kwam hij op 4-6. De derde leg op rij voor de man uit Wenen werd in de elfde leg een feit, doordat hij 58 uitgooide nadat Smith 144 net had gemist op dubbel 12. Mensur Suljovic wist ook nog eens op 6-6 te komen door dubbel 15 te gooien. Zo was de Oostenrijkse vechtersbaas weer helemaal terug in de partij. Het kon nog gekker; Suljovic wist zijn vijfde leg op rij te pakken via een 116-finish en daarmee was het The Gentle die het eerste punt ook nog eens binnensleepte. Met zijn laatste pijl wist Smith dan alsnog een punt te pakken. Of beter gezegd; een punt af te pakken van Suljovic, want Smith kan in principe niet meer naar de play-offs.

 

Rob Cross (97,81) 7 – 7 Gerwyn Price (101,18)

De Engelsman mocht de partij aftrappen tegen The Iceman. Direct al in de eerste leg wist Cross een 120-finish te gooien om zijn eigen leg te houden. Ook Price wist een hoge finish te produceren in zijn eigen leg. Een finish van 101 bracht hem namelijk op gelijke hoogte met Voltage. Via een 54-finish ging ook de derde leg van de partij met de darts mee en zo kwam hij op 2-1. In de vierde leg werd de eerste break geplaatst door Rob Cross via een 108-finish op dubbel 16. Maar Price brak direct terug naar 2-3 via een 98-finish. Doordat The Iceman ook nog eens zijn eigen leg hield, wist hij de stand gelijk te trekken naar 3-3. The Welshman wist zijn derde leg op rij te winnen, waarmee hij via een break zelfs de voorsprong pakte; 4-3. Met een 90-finish wist Price ook nog eens op 5-3 te komen. Sinds een tijdje wist Voltage weer eens een legje bij te schrijven via dubbel 18, waardoor het 4-5 werd. Price wist dubbel 10 te gooien in een wat mindere 10e leg van hem én Cross, waardoor hij weer een gat van twee legs sloeg. In de elfde leg bleef Cross achter Price aan hobbelen, maar wist hij wel de leg te winnen via een 89-finish in slechts 12-darts. De twaalfde leg ging naar Price en dus wist hij het eerste van de twee punten te pakken. Price bezweek met drie darts om de winst binnen te halen, waarna Cross een laatste leg af dwong. De laatste leg van de partij kon Cross alsnog een punt opleveren en doordat Price één dart miste op tops vanaf 76, mocht Voltage terugkomen aan de oche voor 52 en die gooide hij uit, waardoor hij toch nog een puntje wist te pakken.

 

Daryl Gurney (99,34) 8 – 4 Peter Wright (96,04)

SuperChin had de eer om de partij af te trappen tegen Snakebite. Via dubbel 14 wist Wright een break te pakken in direct al de eerste leg van de wedstrijd. Wright maakte direct daarna ook al 2-0 en dus was de start voor Wright, die een ander setje darts uit de kast had gehaald. Met deze darts is hij al eerder succesvol geweest en hopelijk voor Wright, blijft hij hier mee gooien voor een langere tijd. Met een 104-finish wist de Noord-Ier zijn eerste leg van de avond te pakken. Via een 86-finish op dubbel 7 trok SuperChin de stand gelijk naar 2-2 in de vierde leg. De derde leg op rij voor Gurney werd een feit toen hij een 101-finish uitgooide voor de 3-2 voorsprong. Wright wist het evenwicht in de partij weer te herstellen door tops te gooien in leg zes. Daryl Gurney wist de voorsprong in de zevende leg wederom te pakken door met zijn laatste pijl dubbel 4 te gooien. Met Gurney op een twee-dart finish was Wright genoodzaakt om 124 uit te gooien. Snakebite gooide deze finish ook nog eens uit om op 4-4 te komen. In 16 darts wist Daryl Gurney de negende leg met de darts mee te gooien. Via een 116-finish wist Gurney zijn derde 100+finish van de avond te produceren voor de break en de 6-4 voorsprong. In de elfde leg wist Gurney zijn eerste punt van de avond te behalen via dubbel 8. Met een 81-finish op dubbel 13 wist Daryl Gurney zijn vierde leg op rij te pakken die hem de volle buit van twee punten opleverde.

 

James Wade (103,66) 7 – 7 Michael van Gerwen (106,78)

The Machine mocht de partij beginnen tegen de jarige job uit Brabant. Van Gerwen wist de eerste leg meteen al af te pakken via dubbel 16. Via een 121-finish op de bullseye wist de Engelsman direct terug te breaken naar 1-1. Wade wist een leg later wederom 121 uit te gooien via de bullseye en daarom wist hij voor het eerst in de partij op voorsprong te komen tegen de jarige Nederlander. In 14-darts wist ook Van Gerwen zijn eigen leg te houden en dus trok hij de stand weer gelijk. In datzelfde aantal darts wist Wade de vijfde leg met de darts mee te gooien voor de 3-2 voorsprong. Wade wist 121 niet voor de derde keer uit te gooien, waardoor Van Gerwen op 3-3 kwam via tops. Met een 84-finish wist Wade wederom de voorsprong te pakken; 4-3. Michael van Gerwen wist in de achtste leg 117 uit te gooien, waardoor de stand nogmaals gelijk werd getrokken. James Wade wist 66 uit te gooien en in zijn style wist hij dus steeds zijn eigen leg te winnen om de druk vol op Van Gerwen te houden. Van Gerwen wist een leg later echter wel 107 uit te gooien voor de 5-5. De elfde leg ging ‘voor de verandering’ weer eens met de darts mee en dus was het Wade die op 6-5 kwam. In de twaalfde leg wist Wade dan de break te vinden om het eerste punt al te pakken en Van Gerwen op een 7-5 achterstand te zetten. Mighty Mike wist direct terug te breaken en dus kwam dus op 7-6. Voor de derde van de vier partijen deze avond werd er dus een 14e leg gespeeld. Deze leg ging naar Van Gerwen via dubbel 16 en zo werden de punten dus gedeeld tussen beide spelers.

 

Door: Marcel Bus